Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Florin Roman: ”Este posibil ca nodul rutier de la Cugir, cu autostrada Orăștie-Sibiu, să se construiască printr-un proiect de accesare a fondurilor europene”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prim-vicepreședintele ACL Alba, Florin Roman, a declarat, vineri, că la Consiliul Județean este deja pregătit un proiect de accesare a fondurilor europene pentru construirea nodului rutier care să facă legătura între orașul Cugir și autostrada Orăștie-Sibiu.

Vicepreședintele CJ Alba a precizat că, potrivit Ministerului Transporturilor, despre construirea respectivului nod rutier cu fonduri de la bugetul statului nu se poate discuta decât după finalizarea integrală a lucrărilor de la autostradă, iar data recepției este incertă (din cauza întârzierilor de la lotul 3), în ciuda faptului că fostul ministru Dan Șova declara că problema va fi rezolvată anul viitor.

Împreună cu președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, am avut o discuție cu domnul Simion Crețu, președintele ADR Centru, pentru că din punctul meu de vedere, dacă vom aștepta după ei ne vor prinde probabil sărbătorile de prin anii 2020-2030. Există posibilitatea pentru perioada de finanțare 2014-2020 să depunem un proiect întrucât sunt eligibile și finanțabile în proporție de 100% drumurile județene care se înțeapă în cele două autostrăzi care vor tranzita județul Alba. Prin urmare, așteptăm un răspuns clar din partea Guvernului, iar dacă nu vom primi acest răspuns, vom depune la ADR Centru soluția pentru ieșirea și coborârea de la Cugir la autostradă. Fiind un județ prin care vor trece două autostrăzi vom putea pune la punct, cu fonduri europene, și alte drumuri județene care fac conexiunea către Culoarul IV și Sebeș-Turda”, a explicat Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea