// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Florin Roman: ”Domnilor guvernanți ai PSD-ALDE, pe câte școli și grădinițe ați pus lacătul în timpul guvernării dumneavoastră?” – Declarație politică

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,
“Implementarea principiului egalității de șanse în educație, îmbunătățirea performanțelor educaționale, abilităților și competențelor tuturor copiilor și tinerilor, prin accesul la un sistem de educație de calitate, relevant și incluziv sunt cheia pentru creștere economică și prosperitate. În condițiile unui declin demografic accentuat, reducerea abandonului școlar, care a atins cote îngrijorătoare și este în creștere, a devenit crucială pentru dezvoltarea sustenabilă a României, permițând valorificarea potențialului fiecărui copil”, susțineați chiar dumneavoastră, domnilor colegi din PSD-ALDE, în primul program de guvernare, de la începutul anului trecut!

Dar oare dumneavoastră înțelegeți tocmai pe dos sensul frazei “implementarea principiului egalității de șanse”?! Adică nu accesul mai facil la actul de educație, ci îngreunarea acestuia prin desființarea a cât mai multor școli și grădinițe din România și punerea pe drumuri, adică la mulți kilometri distanță de casă, a copiilor și a părinților acestora?!

Altfel cum explicați faptul că din datele prezentate de fostul ministru al Educaţiei, domnul Liviu Marian Pop, înainte de terminarea mandatului, între anii 2012 şi 2018 – în care PSD a fost cam 5 ani la guvernare – în România au fost închise nu mai puțin de 300 de şcoli cu personalitate juridică şi 600 de şcoli în total, cu structuri arondate?!
Oare reducerea abandonului școlar se tratează cu lacăte pe ușile a sute de școli și grădinițe?! Sau declinul demografic are drept soluție primordială alungarea părinților – și așa din ce în ce mai puțini-, din localitățile lor, eventual în afara granițelor pentru a putea accesa o școală sau o grădiniță pentru copii lor în apropierea reședințelor lor?!

Nu pot să nu vă reamintesc aici și faptul că în același program de guvernare susțineați, negru pe alb, că: “în educație va crește numărul de salariați, în special ca urmare a construcției de noi creșe şi grădiniţe (2.500 ca număr) de către stat, cu prioritate în zonele în care spiritul antreprenorial este mai puțin dezvoltat și în zone izolate”.

Dar dumneavoastră, domnilor Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu, Tudose și doamna Dăncilă, nu numai că nu vă respectați cele mai multe din promisiunile făcute românilor în programele de guvernare și le încălcați în mod flagrant drepturile garantate de Constituție, dar demonstrați, și în cazul educației, și al acestor decizii elucubrante de desființare a sute de școli și grădinițe, că cinismul și minciunile dumneavoastră au depășit orice limite imaginate vreodată!

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419