Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman despre Autostrada Sebeș-Turda: Mi-e greu să cred că lucrarea mai poate fi ratată! CE a alocat deja banii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul unei conferințe de presă, Florin Roman, purtătorul de cuvânt al PNL Alba a făcut o serie de precizări cu privire la construirea viitoarei Autostrăzi Sebeș – Turda.

Acesta a reamintit că săptămâna trecută Comisia Europeană a aprobat construirea Autostrăzii Sebeș – Turda, acceptând oficial și finanțarea constructiei  magistralelor de metrou M4 si M5 în Bucuresti, prin Programul Operational Sectorial de Transport (POS-T), cu sustinere financiara din fonduri structurale.

Potrivit procedurilor exercitiului bugetar 2007-2013, sfârșitul anului 2015 este termenul limită de decontarea a facturilor pentru lucrările la Autostrada Sebeș-Turda. Potrivit însă lui Simion Crețu, acest termen va fi cel mai probabil prelungit până în anul 2016.

Până în luna august va fi finalizat în întregime studiul de fezabilitate și proiectul autostrăzii, tot atunci proprietarii de terenuri care vor fi expropiați putând să afle cu cât îi va despăgubi statul. În cazul de față este vorba mai degrabă de o reactualizare a prețurilor, evaluările pentru acest tronson fiind realizate în urma studiului realozat pentru drumul expres Sebeș-Turda.

Florin Roman a declarat că speră ca acest proiect să nu fie poticnit de unii politicieni locali, dând exemplul senatorului PDL Alexandru Pereș, care a declarat recent că nu va fi realizată nicio autostradă între Sebeș și Turda. Liberalul a mulțumit ministrului Relu Fenechiu de la Transporturi și ministrului Marilor Proiecte Dan Șova care a scos de la naftalină și a susținut acest proiect strategic de infrastructură rutieră.

Roman s-a referit la construirea autostrăzii, ca fiind cel mai important proiect al liberalilor din Alba, cel mai important proiect pentru evitarea izolării județului și adevăratul pol de dezvoltare economică și locuri de muncă pentru locuitorii județului.

“În circa doi ani județul Alba va fi traversat de 3 autostrăzi importante. Mi-e greu să cred că lucrarea mai poate fi ratată. Comisia Europeană a alocat deja aproape 1 miliard de euro, urmând ca în 28 iunie să fie finalizate măsurătorile și ridicările topografice, apoi depunerea cererii de finanțare și a celor de rambursare și procedurile de licitație pentru realizarea lucrărilor. În primăvara anului viitor ar trebui să înceapă efecctiv construirea autostrăzii”, a declarat Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea