Ziarul Unirea

Florin Roman despre Autostrada Sebeș-Turda: Mi-e greu să cred că lucrarea mai poate fi ratată! CE a alocat deja banii

În cadrul unei conferințe de presă, Florin Roman, purtătorul de cuvânt al PNL Alba a făcut o serie de precizări cu privire la construirea viitoarei Autostrăzi Sebeș – Turda.

Acesta a reamintit că săptămâna trecută Comisia Europeană a aprobat construirea Autostrăzii Sebeș – Turda, acceptând oficial și finanțarea constructiei  magistralelor de metrou M4 si M5 în Bucuresti, prin Programul Operational Sectorial de Transport (POS-T), cu sustinere financiara din fonduri structurale.

ELIT

Potrivit procedurilor exercitiului bugetar 2007-2013, sfârșitul anului 2015 este termenul limită de decontarea a facturilor pentru lucrările la Autostrada Sebeș-Turda. Potrivit însă lui Simion Crețu, acest termen va fi cel mai probabil prelungit până în anul 2016.

Până în luna august va fi finalizat în întregime studiul de fezabilitate și proiectul autostrăzii, tot atunci proprietarii de terenuri care vor fi expropiați putând să afle cu cât îi va despăgubi statul. În cazul de față este vorba mai degrabă de o reactualizare a prețurilor, evaluările pentru acest tronson fiind realizate în urma studiului realozat pentru drumul expres Sebeș-Turda.

Florin Roman a declarat că speră ca acest proiect să nu fie poticnit de unii politicieni locali, dând exemplul senatorului PDL Alexandru Pereș, care a declarat recent că nu va fi realizată nicio autostradă între Sebeș și Turda. Liberalul a mulțumit ministrului Relu Fenechiu de la Transporturi și ministrului Marilor Proiecte Dan Șova care a scos de la naftalină și a susținut acest proiect strategic de infrastructură rutieră.

Roman s-a referit la construirea autostrăzii, ca fiind cel mai important proiect al liberalilor din Alba, cel mai important proiect pentru evitarea izolării județului și adevăratul pol de dezvoltare economică și locuri de muncă pentru locuitorii județului.

“În circa doi ani județul Alba va fi traversat de 3 autostrăzi importante. Mi-e greu să cred că lucrarea mai poate fi ratată. Comisia Europeană a alocat deja aproape 1 miliard de euro, urmând ca în 28 iunie să fie finalizate măsurătorile și ridicările topografice, apoi depunerea cererii de finanțare și a celor de rambursare și procedurile de licitație pentru realizarea lucrărilor. În primăvara anului viitor ar trebui să înceapă efecctiv construirea autostrăzii”, a declarat Florin Roman.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| PSD Alba: Solicităm scăderea prețului la gunoiul menajer în toate localitățile din județul Alba

Consilierii județeni ai PSD solicită scăderea prețului la gunoiul menajer în toate localitățile din județul Alba, odată cu redeschiderea depozitului… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

Horea 7 mai 2013 at 15:35

„Florin Roman despre Autostrada Sebeș-Turda: Mi-e greu să cred că lucrarea mai poate fi ratată!”

Mi-e greu sa cred ca vei mai avea vreun viitor POLITIC daca aceasta promisiune (cu autostrada) va fi … ratata!

Gogomanul 7 mai 2013 at 15:40

Florine cu bazinul cum rămâne? Si asta părea realizat pana la sfârșitul lui aprilie….
Vezi ca alegătorii încep sa aibă memorie mai lunga.

Alex 8 mai 2013 at 0:34

Baaaaa dobitocule cum poti sa spui….. „Mi-e greu să cred că lucrarea mai poate fi ratată!” …..avand in vedere ca ati ratat toate lucrarile indiferent de finantare…….din cauza unui prost ca tn PNL-ul a pierdut multe voturi.

Observator 8 mai 2013 at 12:08

Maaaaa … Alex, tu insuti esti un RATAT!

Aurelian 8 mai 2013 at 11:45

Sunt curios ce ne va spune Piticul Atomic, ¿ce lucrari nu a ratat pana acum din toate promisiunile electorale si neelectorale facute?!

gigi 8 mai 2013 at 12:21

,,Promisiuni sau vrajeli electorale,, conteaza mai putin !!!.
Dar asta cu autostrada daca nu iasa inseamna ca ne ia dl. Roman de fraieri si n-o sa ramina asa.
Pina una alta noi va multumim si va dorim succes cu autostrada pt. ca e un interes comun al albaiulienilor indiferent ce ¨etnie¨ avem.

Comentariile sunt oprite