Florin Roman, deputat PNL: PSD a aruncat supraacciza la carburanți în pensii și salarii

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

5848,9 milioane lei este suma colectată de statul roman prin introducerea supraaccizei la carburanți, din septembrie 2017 și până in prezent. Este răspunsul oficial la o interpelare adresată ministrului Finanțelor Publice.

La momentul introducerii supraaccizei la carburanți, guvernul PSD dădea asigurări ca acești bani vor fi colectați intr-un fond distinct, cu destinație specială pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Așa cum ne-a obișnuit guvernarea PSD, totul a fost o minciună. Din banii colectați pentru supraacciza s-ar fi putut construi circa 80 de km de autostradă.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Am întrebat și unde s-au dus banii, dacă au fost destinați infrastructurii, dar ministerul Finanțelor a înțeles sa nu răspundă, o șmecherie des folosită când statul refuză sa răspundă la o interpelare a unui parlamentar.

Așadar, banii din supraacciza au mers în bugetul general din care s-au plătit salarii si pensii nesustenabile, doar pentru ca PSD să se poată lăuda că “a dat și alții au tăiat”.

Este un nou exemplu major de minciună a românilor, țepuiți de guvernarea PSD. Dăncila și PSD au fost adversari înverșunați ai dezvoltării infrastructurii, pentru că românii din zonele mai sărace pot fi mai ușor de manipulat de propaganda PSD.

Nedepunerea proiectului pentru autostrada Moldovei, finanțată din fonduri europene, este cea mai bună dovadă in acest sens.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419