Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Cerem cuplului Hava-PDL reînverzirea Cetăţii la preţuri corecte, de piaţă. Spunem NU unei noi afaceri de tipul „sensurilor giratorii”

Publicat

în

    Singura victorie din 2011 a cuplului Hava-PDL, singura bătălie în care şi-au pus toată truda şi imaginaţia a fost: distrugerea Parcului Custozza şi a vegetaţiei din Cetate şi înlocuirea lor cu betoane şi pavele de la prietenii politici şi de portofel. Nu greşiţi: este o victorie a lor împotriva dumneavoastră dragi albaiulieni. Singura luptă pe care cuplul Hava-PDL a dus-o în mod real în 2011 a fost cu dumneavoastră şi cu verdele din Cetate. Aţi fost, aţi văzut cât de cheală arată Cetatea – în ciuda modernizărilor de acolo. O mare de beton fără suflet. De ce? Pentru că sufletul Cetăţii, parcul şi verdeaţa, au căzut sub lamele de buldozer ale lui Hava. Cetatea e acum pustie.
Cerem de aceea de urgenţă, aşa cum am făcut-o mereu constructiv, ca Primăria să aloce fonduri şi să înceapă reînverzirea Cetăţii. Cerem ca proiectele arhitecturale şi peisagistice să fie modificate pentru a fi plantaţi copaci, pentru reda un suflu Cetăţii. Cerem ca minciuni de tipul „în şanţurile Cetăţii a fost plantat un parc nou” să dispară şi primarul să îşi ceară public scuze pentru asemenea minciuni şi sfidări ale albaiulienilor!
Cerem de asemenea ca preţurile la care vor fi achiziţionaţi arborii să fie cele de piaţă, competitive, nu aşa cum s-a făcut cu puieţii de tei cumpăraţi la preţuri exorbitante, de 3 ori (!!!) mai mari, tei care au fost apoi plantaţi în oraş în noiembrie 2011. Nu vrem să se repete situaţia când nişte sensuri giratorii de câţiva metri pătraţi din Alba Iulia, plantate de domnul (cinstit. Sic!) Hava, au costat cât o vilă de lux – aproximativ 60.000 Euro bucata!!!

Cum conduce Mircea Hava Alba Iulia, în afară de a rade parcuri istorice?
Pentru că e şi un moment de bilanţ, iată câteva din ideile constructive propuse de mine şi de colegii din PNL în 2011 care apoi au fost preluate de primarul Hava. Iată câteva extrase din presa locală din 2011.

Parcul Custozza şi vegetaţia din Alba Iulia
– Martie 2011 – Mircea Hava dă voie să se radă de pe faţa pământului vegetaţia din Parcul Custozza. Florin Roman şi mii de albaiulieni protestează organizând manifestaţii publice cerând să se oprească distrugerea spaţiului verde din Cetate şi din oraş.
– Iulie 2011 – Florin Roman arată termometrul cu peste 50 de grade în Cetate şi că Cetatea fără vegetaţie a devenit un veritabil cuptor.
– Noiembrie 2011 (după 8 luni)- Mircea Hava dă ordin să se planteze câteva zeci de puieţi de tei în oraş.

Electrica Furnizare Discount

Propunerea ca vestigiile romane din Cetate să fie valorificate
– 29 septembrie 2011 – Florin Roman în Consiliul Local: „Eu consider că în urma discuţiilor pe care le-am avut cu mai mulţi specialişti…o altă variantă pe care dumneavoastră aţi putea să o luaţi în calcul este că acest patrimoniu, această mică Romă, care la ora actuală se descoperă să nu fie îngropată ci să fie valorificată”.
– 21 ianuarie 2012 (după 4 luni) – „Primarul Mircea Hava este hotărât: Clădirea comandamentului Legiunii a XIII-a Gemina va deveni obiectiv turistic”

Canalizarea din cartierul Meridian
– 10 august 2011 – „Oamenii s-au strâns în centrul complexului de locuinţe (Meridian) pentru a dezbate din nou problema canalizării în zonă, împreună cu reprezentantul unui partid din opoziţie, respectiv liberalul Florin Roman … liberalul Florin Roman le-a spus oamenilor că problema lor va fi adusă din nou în atenţia consiliului local municipal Alba Iulia”.
28 septembrie 2011 (după o lună jumătate) – Hava: „M-am săturat de această poveste şi vreau să rezolvăm problemele cât mai repede”, a spus primarul Mircea Hava.

Alte proiecte unde Mircea Hava ne-a urmat sfaturile. Dacă nu mai are idei, să plece.
– Proiectul Capitală Culturală Europeană început de noi în septembrie 2011. După două luni Mircea Hava anunţa că „susţine” proiectul. După încă două luni (ianuarie 2012) putem spune că de fapt încă nu face nimic.
– Fără cheltuieli publice la Zilele Oraşului – după cererea făcută de mine şi PNL în aprilie 2010, manifestaţiile nu au mai scos bani din bugetul oraşului, ci doar din sponsorizări.
– Suspendarea taxei  auto – Aici Hava nu are nici un merit, ci oamenii care au ieşit în stradă şi la o săptămână după ce noi am cerut eliminarea ei, prietenii din PDL ai lui Hava au amânat-o până la anul.

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Stimați locuitori ai județului Alba,

Se împlinește un an de la alegerile parlamentare și aproape un an de când mi-am preluat mandatul de deputat. Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să spuneți dacă v-am reprezentat așa cum v-ați dorit în Parlamentul României și ce trebuie să îmbunătățesc pentru ca activitatea mea să corespundă necesităților și să fie pe măsura așteptărilor.

Activitatea parlamentară se măsoară și în cifre: Am avut 21 de luări de cuvânt, 12 declarații politice, 25 de propuneri legislative (alături de colegii din PSD), dintre care una a devenit lege, 115 întrebări și interpelări și 6 moțiuni semnate. De asemenea, am depus peste 60 de amendamente pentru ca locuitori din județul Alba să beneficieze de investiții guvernamentale

Electrica Furnizare Discount

Demersurile mele au avut ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor din Alba: accesibilizarea accesului la servicii medicale în mediul rural și îmbunătățirea calității actului medical în urban, investiții în infrastructura rutieră, ajutarea oamenilor din Alba afectați de inundații, descentralizarea deciziei și mai multă putere pentru autoritățile publice locale, sprijin pentru mediul privat, pentru turismul rural și montan, pentru agricultori și crescători de animale, șanse egale la angajare în sistemul public pentru tineri și deopotrivă vârstnici, scăderea prețurilor la lemnele de foc pentru populație sau sprijin pentru instituțiile de învățământ. Am reacționat când subvențiile pentru fermieri au scăzut dramatic și am transmis propunerile lor decidenților guvernamentali.

De asemenea, m-am folosit de toate prerogativele legislative și de toate pârghiile pe care le-am avut la dispoziție pentru ca spitalele din Apuseni să beneficieze de investiții, DN 74, DN 74 A și DN 75 să fie asfaltate, iar elevii din satele noastre să beneficieze de condiții egale de învățare.

O parte dintre demersuri, cu sprijinul dvs. și al celorlalți parlamentari, s-au concretizat, iar altele sunt în curs. Spre exemplu, mă bucur că primăriile vor hotărî soarta școlilor lăsate în paragină, după ce propunerea legislativă pe care am inițiat-o împreună cu colegii parlamentari PSD a fost promulgată. Schimbarea destinației se putea face, până acum, doar cu avizul conform al Ministerului Educației. Aleșii locali cunosc cel mai bine necesitățile oamenilor și au capacitatea necesară să prevadă dacă pentru respectiva școală vor exista solicitări din partea părințiilor, în funcție de natalitate și de alți indicatori siguri și obiectivi. Primarii nu au nevoie de birocrație excesivă și de negații din partea autorităților centrale. Fostele școli pot fi modernizate, inclusiv cu bani europeni și pot fi transformate în centre sociale, cămine de vârstnici, dispensare, locuri de agrement și socializare sau li se pot oferi orice alte utilități, în funcție de necesități.

 Nu voi renunța și, chiar dacă nu am amintit în fiecare zi, am continuat munca pentru înființarea primului centru de dializă în Apuseni și a unui cabinet de expertiză medicală a capacității de muncă în această zonă.

Îmi doresc să fiu în continuare parlamentarul tuturor locuitorilor județului Alba. A celor care m-au votat și a celor care au avut alte opțiuni sau care, din diferite motive, nu au participat la vot. Orice propuneri pe care doriți să mi le faceți sunt binevenite!

Cu considerație,

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Publicat

în

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Liderii PSD și PNL se reunesc luni atât în ședințe separate, cât și într-o întâlnire a coaliției, pentru a stabili cum își împart funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat.

Biroul Executiv al PNL are loc la ora 10.00, PSD are Biroul Politic Naţional la ora 13.00, iar ședința coaliției e programată la ora 18.00.

În ceea ce privește împărțirea funcțiilor de prefecți, unul dintre scenariile discutate este ca partidul care conduce Consiliul Județean să dea și prefectul. Chiar dacă acest scenariu nu va fi pus în aplicare, PNL va pierde cinci posturi de prefecți față de cele 22 pe care le avea în coaliția anterioară cu USR.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Propunerea PSD pentru funcția vacantă de subprefect de Alba: Un cunoscut medic din județ, în cărți

În ceea ce privește cele 84 de posturi de secretari de stat, PSD va avea 42, PNL – 34 și UDMR – 8, potrivit surselor G4Media.ro.

În interiorul PNL se discută și propunerea ca organizațiile județene care au dat miniștri să nu mai aibă și prefecți.

Sursa: g4media.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Publicat

în

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou 2022: ”Au vrut să subjuge România. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2022. Urari de Anul Nou 2022. Felicitari de Anul nou 2022. Mesaje de Revelion 2022. SMS de Anul Nou 2022

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, pe facebook, un mesaj de Anul Nou, în care a criticat politicienii aflați acum la putere și în care le-a mulțumit românilor, pe care îi consideră adevărații eroi ai acestui an greu.

„Au vrut să subjuge România în 2020. Au vrut să dețină controlul total. Și pentru asta au fost în stare să meargă până acolo încât să se joace clandestin cu viețile voastre, pentru că n-au avut alt răspuns pentru a stopa pandemia

Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an! Voi !!!

Voi sunteți cei care ați găsit soluții, atunci când statul v-a lăsat pe cont propriu! Iar apoi le-ați demonstrat prin vot că sunteți mai puternici ca ei.

Electrica Furnizare Discount

De aceea, cea mai bună lecție a acestui an este că fiecare dintre noi poate face diferența și toți ar trebui să încercăm să schimbăm lucrurile care nu ne convin.

2020 a fost un an teribil. Iar 2021 se anunță un an al austerității, un an extrem de greu pentru milioane de familii!

Citește și: Mesaje de Sfântul Vasile. Urări de Sfântul Vasile. Felicitări pe care le poți trimite prin SMS de Sfântul Vasile

De aceea vă îndemn să vă ridicați, să vă implicați și să vă faceți auzită vocea din nou!

Împreună, am reușit să oprim tăvălugul dreptei în 2020. Tot împreună, ne vom întoarce în 2021 să zdrobim definitiv coaliția pierzătorilor. Vom învinge acest virus perfid și ne vom luă viețile înapoi! Vom readuce prosperitatea, dreptatea și speranța!

Împreună, schimbăm România în 2021!„, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare