Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Florin Roman, atac la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc: „În loc să reglementaţi piaţa, vă poziţionaţi arbitrar de partea operatorilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Florin Roman, atac la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc: „În loc să reglementaţi piaţa, vă poziţionaţi arbitrar de partea operatorilor”

Un raport favorabil la propunerea legislativă care prevede că organizatorii de jocuri de noroc vor trebui să întocmească, în format electronic, baze de date referitoare la „persoanele auto-excluse” şi „persoanele indezirabile” a fost adoptat, marţi, de către comisia de buget, finanţe a Camerei Deputaţilor.

Bazele de date se păstrează pentru un interval de minimum cinci ani de la constituire, stipulează proiectul.

„Persoanele care intră în incinta locaţiilor unde se practică jocuri de noroc la un moment dat devin dependente şi îşi acceptă acest lucru. Peste tot în lume ele solicită să fie înregistrate în astfel de tipuri de registre pentru a nu le mai fi permis accesul în aceste săli, care pentru unii generează dependenţă. Totodată, discutăm şi de minorii care intră în sălile de joc de noroc şi care sunt găsiţi de părinţi şi realizează că nu fac un lucru bun şi părinţii sau tutorii legali pot să ceară înscrierea lor în acest registru. (…) Am venit cu acest proiect de lege pentru a-i apăra pe cei care devin dependenţi de sălile de joc de noroc, pe minorii care nu se pot apăra în faţa acestor tentaţii şi, practic, acest registru nu face decât să ne aducă în rândul lumii europene, să respectăm aceste reguli şi cei care îşi acceptă această dependenţă să poată fi ajutaţi”, a argumentat inițiatorul proiectului, deputatul PNL Florin Roman, în şedinţa comisiei.

Reprezentantul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc prezent la dezbateri, Narcis Godeanu, a afirmat că acest proiect nu respectă condiţiile legale şi nu este suficient argumentat.

„Ideea este bună, în principiu. Într-adevăr este o situaţie cu care foarte multe persoane se confruntă. Unii îşi acceptă această adicţie şi doresc să se auto-propună. Nu este fundamentat suficient astfel încât organizatorii să implementeze dispoziţiile de lege astfel cum a fost formulat, motiv pentru care noi nu susţinem proiectul în această formă”, a transmis Godeanu.

Florin Roman a susţinut că reprezentanţii ONJN nu reglementează suficient această piaţă.

„În loc să reglementaţi piaţa, vă poziţionaţi arbitrar de partea operatorilor. Aveţi şi obligaţia legală de a interveni pentru a asigura cursuri de consiliere pentru cei care capătă astfel de dependenţe. (…) Nu vreţi să-i apăraţi pe cei care devin dependenţi. Sunteţi braţ la braţ cu piaţa”, a adăugat deputatul liberal.

El a explicat că schimbarea este de a se trece la un registru electronic. „Aşa cum este nociv consumul de tutun, de substanţe, eu cred că şi dependenţa pentru cei care îşi recunosc dependenţa faţă de jocurile de noroc trebuie oprită într-un fel sau altul, dacă vrem să facem ceva”, a evidenţiat Roman.

Raportul comisiei a fost adoptat cu 12 voturi „pentru” şi 11 abţineri.

Proiectul a fost adoptat tacit, anterior, de Senat şi urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de la 1 iunie: Singura condiție care trebuie îndelpinită

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de la 1 iunie: Singura condiție care trebuie îndelpinită Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinu, fără a mai avea nevoie de pașaport, cu o singură condiție, conform unei măsuri anunțate de guvernul de la Ankara. Citește și: Voucherele de vacanță 2024 impozitate cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea