Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Amendamente la textul OUG nr.30/2020. Indemnizațiile de somaj tehnic vor fi acordate mult mai puţin birocratic, una dintre modificări

Publicat

în

Florin Roman: Amendamente la textul OUG nr.30/2020. Indemnizațiile de somaj tehnic vor fi acordate mult mai puţin birocratic, una dintre modificări

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, precizează că a depus mai multe mai multe amendamente la textul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

De asemenea, amendamentele depuse de liderul de grup al Partidului Naţional Liberal din Camera Deputaţilor, vizează şi stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Amendamentele depuse reglementează următoarele măsuri:

Electrica Furnizare Discount
  • Să se deconteze indemnizaţia brută pentru zilele libere acordate părinţilor pentru supravegherea copiilor pe perioada suspendării cursurilor şcolare, astfel încât să se elimine orice potenţială confuzie în implementarea legii. Decontarea indemnizaţiei nete ar putea să ducă la interpretarea greşită a legii şi să se poată înţelege că angajatorii trebuie mai să reţină şi mai să plătească încă o dată impozit şi contribuţii sociale pentru angajaţi.
  • Indemnizaţiile de şomaj tehnic de 75% din salariul de încadrare de care beneficiază salariaţii din unităţile care şi-au întrerupt activitatea integral sau parţial să fie acordate mult mai puţin birocratic. Astfel, angajatorii care au întrerupt activităţile total sau parţial trebuie să poată obţine indemnizaţii pentru angajaţi imediat, în baza unei declaraţii pe propria răspundere, care este opozabilă în instanţă şi protejează în totalitate interesele statului. Operatorul economic aflat în situaţia de a întrerupe total sau parţial activitatea are nevoie de sprijin nemijlocit, imediat şi cât mai puţin birocratic. Un agent economic aflat în situaţia de a închide total sau parţial activitatea, chiar nu mai trebuie să aştepte certificări din partea autorităţilor statului român.
  • Eliminarea condiţiei impuse angajatorilor de a demonstra că „nu au capacitatea financiară de a achita plata tuturor salariilor angajaţilor” pentru a putea beneficia de indemnizaţii de şomaj tehnic pentru angajaţi, în condiţiile în care soldul contabil al operatorului economic pe luna martie şi poate chiar şi pe luna aprilie poate să prezinte o imagine distorsionată, faţă de adevărata sa situaţie financiară. Astfel, pot exista numeroşi agenţi economici care poate au disponibilităţi de numerar sau bani de cont, dar, în aceeaşi măsură, disponibilităţile lor temporare sunt grevate de alte obligaţii care trebuie onorate: plăţi recurente, obligaţii fiscale, rate bancare etc. În aceste condiţii, aceştia nu ar putea beneficia de şomajul tehnic, deşi ei sunt în reală dificultate. Aşadar, condiţia strictă şi uşor demonstrabilă potrivit căreia salariaţii angajatorului care înregistrează o diminuare a încasărilor cu un procent de minimum 25% faţă de media încasărilor din perioada ianuarie-februarie 2020 pot beneficia de şomaj tehnic, este uşor demonstrabilă şi suficientă.
Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Stimați locuitori ai județului Alba,

Se împlinește un an de la alegerile parlamentare și aproape un an de când mi-am preluat mandatul de deputat. Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să spuneți dacă v-am reprezentat așa cum v-ați dorit în Parlamentul României și ce trebuie să îmbunătățesc pentru ca activitatea mea să corespundă necesităților și să fie pe măsura așteptărilor.

Activitatea parlamentară se măsoară și în cifre: Am avut 21 de luări de cuvânt, 12 declarații politice, 25 de propuneri legislative (alături de colegii din PSD), dintre care una a devenit lege, 115 întrebări și interpelări și 6 moțiuni semnate. De asemenea, am depus peste 60 de amendamente pentru ca locuitori din județul Alba să beneficieze de investiții guvernamentale

Electrica Furnizare Discount

Demersurile mele au avut ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor din Alba: accesibilizarea accesului la servicii medicale în mediul rural și îmbunătățirea calității actului medical în urban, investiții în infrastructura rutieră, ajutarea oamenilor din Alba afectați de inundații, descentralizarea deciziei și mai multă putere pentru autoritățile publice locale, sprijin pentru mediul privat, pentru turismul rural și montan, pentru agricultori și crescători de animale, șanse egale la angajare în sistemul public pentru tineri și deopotrivă vârstnici, scăderea prețurilor la lemnele de foc pentru populație sau sprijin pentru instituțiile de învățământ. Am reacționat când subvențiile pentru fermieri au scăzut dramatic și am transmis propunerile lor decidenților guvernamentali.

De asemenea, m-am folosit de toate prerogativele legislative și de toate pârghiile pe care le-am avut la dispoziție pentru ca spitalele din Apuseni să beneficieze de investiții, DN 74, DN 74 A și DN 75 să fie asfaltate, iar elevii din satele noastre să beneficieze de condiții egale de învățare.

O parte dintre demersuri, cu sprijinul dvs. și al celorlalți parlamentari, s-au concretizat, iar altele sunt în curs. Spre exemplu, mă bucur că primăriile vor hotărî soarta școlilor lăsate în paragină, după ce propunerea legislativă pe care am inițiat-o împreună cu colegii parlamentari PSD a fost promulgată. Schimbarea destinației se putea face, până acum, doar cu avizul conform al Ministerului Educației. Aleșii locali cunosc cel mai bine necesitățile oamenilor și au capacitatea necesară să prevadă dacă pentru respectiva școală vor exista solicitări din partea părințiilor, în funcție de natalitate și de alți indicatori siguri și obiectivi. Primarii nu au nevoie de birocrație excesivă și de negații din partea autorităților centrale. Fostele școli pot fi modernizate, inclusiv cu bani europeni și pot fi transformate în centre sociale, cămine de vârstnici, dispensare, locuri de agrement și socializare sau li se pot oferi orice alte utilități, în funcție de necesități.

 Nu voi renunța și, chiar dacă nu am amintit în fiecare zi, am continuat munca pentru înființarea primului centru de dializă în Apuseni și a unui cabinet de expertiză medicală a capacității de muncă în această zonă.

Îmi doresc să fiu în continuare parlamentarul tuturor locuitorilor județului Alba. A celor care m-au votat și a celor care au avut alte opțiuni sau care, din diferite motive, nu au participat la vot. Orice propuneri pe care doriți să mi le faceți sunt binevenite!

Cu considerație,

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Publicat

în

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Liderii PSD și PNL se reunesc luni atât în ședințe separate, cât și într-o întâlnire a coaliției, pentru a stabili cum își împart funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat.

Biroul Executiv al PNL are loc la ora 10.00, PSD are Biroul Politic Naţional la ora 13.00, iar ședința coaliției e programată la ora 18.00.

În ceea ce privește împărțirea funcțiilor de prefecți, unul dintre scenariile discutate este ca partidul care conduce Consiliul Județean să dea și prefectul. Chiar dacă acest scenariu nu va fi pus în aplicare, PNL va pierde cinci posturi de prefecți față de cele 22 pe care le avea în coaliția anterioară cu USR.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Propunerea PSD pentru funcția vacantă de subprefect de Alba: Un cunoscut medic din județ, în cărți

În ceea ce privește cele 84 de posturi de secretari de stat, PSD va avea 42, PNL – 34 și UDMR – 8, potrivit surselor G4Media.ro.

În interiorul PNL se discută și propunerea ca organizațiile județene care au dat miniștri să nu mai aibă și prefecți.

Sursa: g4media.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Radu Cristian: „Am promovat produsele locale din Sebeș în Parlamentul European și voi continua sprijinirea producătorilor locali”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Radu Cristian: „Am promovat produsele locale din Sebeș în Parlamentul European și voi continua sprijinirea producătorilor locali”

Am promovat în Parlamentul European produsele locale, bune, proaspete și sănătoase, cultivate și preparate de către locuitori harnici și gospodari ai Sebeșului cu care trebuie să ne mândrim. Voi sprijini, în continuare, cu tot ceea ce îmi stă în putință, activitatea producătorilor locali.

De câțiva ani, cumpăr pentru mine și familia mea doar produse locale, iar de un an am ales să promovez intens fiecare producător din Sebeș deoarece merită cu prisosință. Pe lângă piața agroalimentară, Sebeșul are nevoie de un centru de vânzare, acoperit și bine dotat, în care producătorii să își poată valorifica marfa.

Electrica Furnizare Discount

Cu ocazia unei vizite la Bruxelles am promovat produsele noastre și am înmânat europarlamentarului de Alba, Victor Negrescu, un coș cu bunătăți din Sebeș: mere, pere, sucuri, miere, cozonac, dulcețuri, siropuri, cârnat, tobă și salam, dar și câte o sticlă de coniac și țuică.

Am ales să îi înmânez toate acestea europarlamentarului Victor Negrescu deoarece este unul dintre cei care au sprijinit producătorii locali, meșterii populari, păstrătorii de tradiții și obiceiuri îndeobște din județul Alba.

„Promovarea produselor tradiționale și a producătorilor din județul Alba, în mod special din Sebeș, reprezintă o prioritate pentru mine și colegii mei din PSD Alba. Sunt bucuros să pot face acest lucru din Parlamentul European”, este mesajul transmis de europarlamentarul Victor Negrescu

De asemenea, am transmis și principalele doleanțe ale producătorilor din Sebeș. Aceștia au nevoie de granturi de sprijin, măsuri dedicate pentru ei și subvenții pentru creșterea productivității, respectiv eficientizarea activității.

În același timp nu putem uita că viitorul producătorilor locali depinde de conduita și conștiința fiecăruia dintre noi, de cât de mult ne dorim alimente cu mai puține pesticide, substanțe anti-microbiene și îngrășăminte chimice. Cu alte cuvinte, viitorul lor depinde și de prețul pe care îl punem pentru propria sănătate.

Cu stimă,
Consilier local PSD Sebeș și purtător de cuvânt al PSD Alba,
Radu Cristian

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare