Rămâi conectat

Actualitate

Florin Cîțu: Relaxarea restricțiilor în România să se facă în ordine inversă față de cum au fost luate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a declarat marți seara la Digi 24 că cel mai simplu și mai sigur este ca relaxarea restricțiilor în România să se facă în ordine inversă față de cum au fost luate și este de părere că România va face față mult mai bine, din punct de vedere economic, fazei a doua a epidemiei, care presupune repornirea economiei.

„Suntem mult mai pregătiți”, a spus Florin Cîțu, estimând că perioada grea a fost faza întâi a epidemiei, când criza a vizat în primul rând sănătatea oamenilor.

„Până acum, rezultatele arată că impactul (epidemiei) asupra economiei și al sănătății a fost mai mic decât în alte țări. (…) Economia României va ieși din această criză mai bine decât ne așteptăm”, a declarat ministrul finanțelor.

El a motivat ca sursă a optimismului său faptul că în ultima lună companiile au răspuns apelului de a-și plăti taxele, iar pe de altă parte altele s-au adaptat și și-au transformat producția la ceea ce este nevoie: măști, biocide, ventilatoare. „Au răspuns foarte bine, am încredere în economia românească, am încredere că după această perioadă va fi o economie mult mai puternică”, a spus Florin Cîțu. Întreprinzătorii privați au răspuns, de asemenea, foarte bine, a adăugat ministrul.

„După ce trecem de vârful epidemiei și rămâne de rezolvat doar criza economică, acolo avem instrumente. Economiile globale au trecut prin crize economice, cea mai recentă în 2009, avem soluții pentru crize economice și putem să rezolvăm, pe când aici avem și o criză de sănătate în același timp. Trebuie să trecem peste vârful crizei de sănătate.

În monentul în care începem să relaxăm condițiile, veți vedea că soluțiile pentru criza economică sunt mult mai ușor de implementat și le avem și le știm, pentru că am mai trecut prin asta. (…) Știm cum să rezolvăm problema, doar să trecem peste acest vârf al crizei în sănătate. Mai avem puțin, două săptămâni, înțeleg de la experți. Vârful este acum și după aceea putem să ne gândim și la ce urmează, la partea economică”, a spus Florin Cîțu.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea