Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Florin Cîțu: „Copilul NETESTAT rămâne în ONLINE”. Testarea se va face pe cheltuiala celor ce aleg să nu se vaccineze

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Cîțu: „Copilul NETESTAT rămâne în ONLINE”. Testarea se va face pe cheltuiala celor ce aleg să nu se vaccineze

Prim-ministrul Florin Cîţu a explicat, joi, la TVR 1, felul în care va funcţiona testarea elevilor şi a profesorilor pe baza noilor restricţii care vor intra în vigoare în zonele cu incidenţă de peste 6 la mie. Edilul a spus că elevii netestaţi vor rămâne în online şi că guvernul va veni cu un proiect care va impune testarea obligatorie pe costul celui care nu vrea să se imunizeze anti-COVID.

„Mă interesează ca personalul care lucrează în aceste şcoli să fie vaccinat sau cel puţin testat în perioada următoare. Una este testarea pentru elevi şi alta e pentru personalul didactic.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dacă nu e nimeni infectat se vor face teste şi apoi se va vedea care e situaţia în şcoala respectivă. Într-o localitate în care ai incidenţa aşa mare probabilitatea e mare să fie cineva infectat, dar noi oferim şi această posibilitate, dacă totuşi există această variantă în care să nu fie în şcoală persoane infectate, să meargă şcoala mai departe. Vom lua pe fiecare clasă în parte şi apoi se va evalua pe şcoală.” a spus Florin Cîţu.

Citește și: MASCA redevine OBLIGATORIE pe stradă în localitățiile cu incidență de peste 6/1000 de locuitori. Hotărâre CNSU

Premierul a spus că după hotărârea CNSU vor veni ordinele Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, pentru a se stabili de câte ori trebuie testaţi elevii.

„Noi încercăm să oferim toate variantele de testare ca şcoala să meargă în continuare cu prezenţă fizică. Dacă cineva nu vrea să-şi testeze copilul la şcoală poate s-o facă în altă parte unde are încredere să-l testeze. Copilul netestat rămâne în online”, a spus premierul Florin Cîţu la TVR1.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

17-19 mai 2024: Festivalul Internațional „Lucian Blaga” la Lancrăm și Sebeș. Expoziții, spectacole, lansări de carte. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

17-19 mai 2024: Festivalul Internațional „Lucian Blaga” la Lancrăm și Sebeș. Expoziții, spectacole, lansări de carte. PROGRAMUL La începutul primăverii, de 44 de ani, Sebeșul și Lancrămul își invită oaspeții prețuiți pentru a clădi împreună o nouă ediție a Festivalului „Lucian Blaga”, aici fiind obârșia evenimentului care se ivea în lumină în anul 1981, aducând […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea