Florian Bartha, talentatul voleibalist din Ocna Mureș, în Liga Națională, la Unirea Dej

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Din această toamnă, odată cu încheierea junioratului, ocnamureseanul Florian Bartha, fost component al echipei de juniori LAPI Dej și al Centrului Național de Excelență Volei Dej va evolua în Liga Națională la echipa Unirea Dej, făcând pasul spre elita voleiului masculin autohton.

Florian este multiplu campion și vicecampion național cu LAPI Dej (obținând numeroase medalii, premii și distincții individuale în acest sens), fiind vicecampion balcanic cu naționala de juniori a României, precum și participant la Campionatul European Juniori.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Considerat un talent deosebit al sportului de lângă fileu, conjudețeanul nostru este considerat de apropiații voleiului din Ocna Mureș “campionul inimilor noastre”, petrecându-și ultimele 5 sezoane la echipa din Dej.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Ocnamureșeanul este un jucător de mare perspectivă, component de bază al naționalei României, un voleibalist extrem de promițător și apreciat de apropiații sportului de lângă fileu și calcă pe urmele altor “nume grele” ce au plecat în voleiul mare din localitatea salină. Florian Bela Bartha va împlini 19 ani în 19 octombrie și are o înălțime de 2.01 metri, anunțându-se o mare speranță a voleiului masculin autohton.

A ajuns la Dej de la vârsta de 13 ani si are in palmares ca junior: Campionatul National de Volei: – 2 medalii de aur la sperante cu generatia 1999 si 2000, – 2 medalii de aur la cadeti cu generatia 1999 si 2000 – 1 medalie de argint cu generatia 1999 – 3 medalii de bronz cu generatiile 1997, 1998 si 2000 – 5 premii individuale acordate de FRV Olimpiada Nationala a Sportului Scolar: – 2 medalii de aur Echipa Nationala: – medalie de argint la balcaniada din Bosnia – medalie de bronz la balcaniada din Turcia – calificare la turneu final European in 2017.

Dan HENEGAR