Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Finanțare pentru fermierii care doresc să cumpere tractoare și utilaje agricole noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Finanțare pentru fermierii care doresc să cumpere tractoare și utilaje agricole noi

Fermierii care vor să-și modernizeze ferma și să-și cumpere tractor nou vor avea parte de multiple programe de finanțare prin intermediul cărora vor putea face acest lucru. Fie că este vorba de fonduri europene sau de programe de finanțare din bugetul de stat, anul 2024 oferă mai multe oportunități în acest sens.

Liniile de finanțare care permit achiziția de tractoare și utilaje agricole și care vor fi lansate pe parcursul acestui an sunt următoarele:

– Pentru investiții în sectorul legume și/sau cartofi programul va fi lansat în luna aprilie și va permite achiziția de utilaje de către fermierii care fac parte din aceste sectoare. Pentru simpla achiziție de utilaje, finanțarea va fi de maximum 300.000 de euro/fermă.

 – Pentru investiții în ferme de mici dimensiuni, programul va fi lansat în luna octombrie, iar finanțarea va fi de 50.000 de euro/fermă.

-Pentru achiziția de utilaje agricole în sectorul vegetal, lansarea programului va fi în luna noiembrie și va oferi o finanțare de maximum 300.000 de euro/fermă pentru fermierii din sectorul vegetal care vor să-și modernizeze parcul de utilaje și tractoare.

Citește și: Comuna cu cele mai multe tractoare din România: Paradă a utilajelor în așteptarea ministrului Agriculturii

Pe lângă aceste linii de finanțare din actualul program strategic, Ministerul Agriculturii se pregătește să mai lanseze o linie de finanțare din vechiul program. Este vorba de submăsura 4.1. Bugetul va fi de peste 200 de milioane de euro, iar lansarea este programată în luna aprilie.

Finanțarea se poate duce până la 350.000 de euro/fermă, respectiv 400.000 de euro/fermă, în funcție de dimensiunea exploatației.

Tot din sumele rămase necheltuite din vechiul PNDR, Ministerul Agriculturii intenționează să lanseze programul numit „Un tractor la fermă”, anunțat de ministrul Florin Barbu. Acest program ar urma să fie destinat micilor fermieri care exploatează sub 400 de hectare de teren.

Tot anul acesta urmează să fie lansat și programul Rabla pentru tractoarele vechi, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), cu un buget de 500 de milioane de lei. Plafonul maxim pentru finanțare va fi de 30.000 de euro/fermier, însă momentan nu se cunosc detalii suplimentare legate de desfășurarea acestui program.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea