Rămâi conectat

Curier Județean

Finanțare europeană pentru Şcoala Gimnazială nr.3 Cugir în cadrul proiectului ERASMUS+ ,,To act life on education stage”. Scopul proiectului: îmbunătățirea comunicării și prevenirea conflictelor în mediul școlar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şcoala Gimnazială nr.3 Cugir a obținut finanțare europeană pentru derularea unui proiect de mobilitate intitulat “To act life on education stage” (TALES ), al cărui scop este îmbunătățirea comunicării și prevenirea conflictelor în mediul școlar. 

Este singurul proiect de la nivelul județului Alba selectat pentru finanțare în cadrul programului Uniunii Europene “Erasmus +”, destinat educației, formării, tineretului și sportului. Numărul total de aplicaţii depuse la nivel naţional  până la termenul limită 02 februarie 2017 a fost 370, Şcoala Gimnazială nr.3 Cugir  clasandu-se pe locul 18, dintr+un total de 76 de aplicaţii aprobate.

Potrivit Directorului Adjunct al școlii, Laura Teban “Proiectul TALES diversifică oferta educațională a Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir, vizând dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, prin însușirea de metode inovatoare ce schimbă accentul de pe însușirea de cunoștințe, pe dobândirea de competențe. Aplicarea metodei Boal’s va duce la la rezolvarea conflictelor din mediul școlar și oferă soluții pentru transformarea școlii într-un mediu plăcut în care se cultivă respectul pentru valorile europene, pentru toleranță și interculturalitate.”

Bugetul proiectului este de 24.040 euro şi este finanţat de Comisia Europeană, având ca obiective perfecţionarea unui număr de 8 cadre didactice în 2 fluxuri de mobilitate în Croaţia şi Grecia în vara anului 2018. Scopul proiectului este dobândirea de către cadrele didactice implicate a tehnicilor artei dramatice ca metodă modernă de predare și îmbunătățire a abilităților de comunicare și relaționare interpersonală prin însușirea tehnicilor Boal’s.

Metodologia cursului este bazată pe principiile lui Augusto Boal, care a introdus tehnicile teatrale ca metodă de rezolvare a conflictelor și situațiilor conflictuale. Această metodologie este folosită în educație și pedagogie, având ca bază exploatarea dialogului ca factor principal în stabilirea comunicării între persoane, ca modalitate de evitare a conflictelor.

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea