Rămâi conectat

Actualitate

Festivalul Național ”Unitate și Prietenie” de la Alba Iulia s-a anulat. Motivul cercetașilor pentru care au renunțat să organizeze festivalul în acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

unitate si prietenie 1Sâmbătă, 28 noiembrie, ar fi trebuit să înceapă a 18-a ediție a Festivalului Național Unitate și Prietenie la Alba Iulia, eveniment dedicat tuturor cercetașilor din țară cu vârsta peste 14 ani. Eveniment care anul trecut a strâns nu mai puțin de 450 de cercetași din toate colțurile țării.

Anul acesta festivalul s-ar fi desfasurat intre 28 noiembrie si 1 Decembrie la Alba Iulia, unde cercetasii au fost invitati sa construiasca impreuna Cetatea Cetatilor si sa transforme evenimentul intr-o intalnire a tuturor Cetatilor eXploratorilor din tara. Programul zilei de duminica continea proiecte in comunitate pentru seniorii (18 – 14 ani) si liderii prezenti la eveniment si o serie de discutii de tip forum pe teme de actualitate din viata cercetaseasca si din viata cotidiana. eXploratorilor li se pregatea un joc strategic prin oras, in care sa descopere elementele simbolice ale cetatii, istoria si arhitectura, iar ultimele doua parti ale jocului presupuneau acumulare de puncte prin creativitate, curaj si munca in echipa. Fata de anii trecuti, am pregatit pentru seniori si lideri, in ziua de luni, o conferinta cu tema “Cream o lume mai buna” avand invitati atat din cadrul cercetasiei cat si persoane care au reusit sa se evidentieze cu idei si proiecte in comunitatea lor. Conferinta avea ca scop motivarea si inspirarea tinerilor sa isi puna in aplicare ideile si sa creeze proiecte pentru ei si pentru comunitate. Pentru eXploratori, programul ramanea unul clasic care cuprindea ateliere pe teme diverse, ca de exemplu crearea de harti, cum se construieste un boardgame, storytelling, oratorie, treasure hunt sau dansuri medievale, dar si o vizita la Muzeul Unirii si o demonstratie cu costume alaturi de Lupii de Fier.

Din pacate insa, in acest an cercetasii au fost nevoiti sa anuleze Festivalul National Unitate si Prietenie. “In urma evenimentelor tragice de luna trecuta, am inceput cu totii, autoritati, indivizi si cercetasi, sa fim mai constienti de riscurile si potentialele probleme care pot aparea atunci cand au loc evenimente cu multi oameni la un loc. Dat fiind faptul ca festivalul cu structura sa din ultimii ani este dependent de spatiile liceelor care ne-au gazduit evenimentul, o modificare a conceptului cu doar cateva zile inainte nu ar fi fost posibila. Ramanem insa fideli traditiei si valorilor noastre si planuim sa gasim in viitor cai prin care sa ne ducem misiunea de a crea un spatiu de intalnire, de dialog pentru eXploratorii, seniorii si lideri din Romania, mai departe.” (Andrei Avram, coordonatorul evenimentului)

Din cauza acestor modificari, incepand de acum si pana la modificari ulterioare, Festivalul National Unitate si Prietenie organizat de cercetasii Centrului Local Axente Sever din Alba Iulia, va deveni un festival care traieste tot anul si nu doar timp de 4 zile in luna decembrie. Cercetasii vor incerca sa duca mai departe traditia si valorile lor, sa arate lumii intregi ca unitate si prietenia in continuare sunt importante pentru ei, si ca impreuna vor reusi sa construiasca un eveniment si mai frumos decat pana acum. Asa cum spun si versurile imnului festivalului “ Nu conteaza ca ne ploua, ca se rup muntii in doua, ne unim si mergem inainte” .

Cercetasii doresc sa multmeasca pe aceasta cale tuturor celor care i-au sustinut si in acest an: Primaria Municipiului Alba Iulia, Consiliului Judetean Alba, Prefectura Alba, Colegiului National “Horea, Closca si Crisan”, Colegiului Tehnic Apulum, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Cora Trade Center, Lin&Ema, Cutia.ro si Robofun. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea