Festivalul Cetăților Dacice 2016 se desfășoară la Cugir în perioada 25-26 iunie

Festivalul Cetăților Dacice se desfășoară, în acest an, la Cugir, în perioada 25-26 iunie, a spus, marți, istoricul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Liviu Zgârciu.

festivalul cetatilor dacice”E o manifestare pe care Cugirul o așteptă și o merită. Noi, care ne-am ocupat în ultimii ani de partea de reconstituire, ne-am bucurat că Festivalul a ajuns și la Cugir”, a spus Zgârciu.

Festivalul a adus o noutate în 2015 prin schimbarea regulamentului astfel încât evenimentul se organizează pe rând în toate cele cinci localităţi din Alba care au pe raza lor cetăţi dacice.

Programul, trupele participante și locul în care se va desfășura vor fi anunțate într-un timp ”scurt”.

Festivalul Cetăţilor Dacice este o invitaţie inspirată pentru cei care iubesc istoria transformată în spectacol. Timp de două-trei zile festivalul cuprinde spectacole de reenactment, lupte între daci şi romani, ateliere antice, expoziţii, concerte dar şi întreceri între voinicii şi „puii de daci” din cetăţile dacice din Alba.

Aflat în acest an la a X-a ediţie Festivalul Cetăţilor Dacice este o marcă înregistrată a Consiliul Judeţean Alba. Evenimentul se desfăşoară anual în preajma zilei de Sânziene (24 iunie) şi are ca scop promovarea tradiţiilor şi potenţialului turistic al judeţului Alba. Desfăşurat sub forma unor întreceri dacice festivalul este atât un eveniment cultural-artistic de bun gust cât şi o întrecere inedită între flăcăii a cinci localităţi din Alba pe raza cărora s-au aflat importante cetăţi dacice: Cricău, Cetatea de Baltă, Cugir, Ighiu şi Săsciori.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...