Rămâi conectat

Curier Județean

Festivalul Cetăților Dacice 2016 se desfășoară la Cugir în perioada 25-26 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul Cetăților Dacice se desfășoară, în acest an, la Cugir, în perioada 25-26 iunie, a spus, marți, istoricul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Liviu Zgârciu.

festivalul cetatilor dacice”E o manifestare pe care Cugirul o așteptă și o merită. Noi, care ne-am ocupat în ultimii ani de partea de reconstituire, ne-am bucurat că Festivalul a ajuns și la Cugir”, a spus Zgârciu.

Festivalul a adus o noutate în 2015 prin schimbarea regulamentului astfel încât evenimentul se organizează pe rând în toate cele cinci localităţi din Alba care au pe raza lor cetăţi dacice.

Programul, trupele participante și locul în care se va desfășura vor fi anunțate într-un timp ”scurt”.

Festivalul Cetăţilor Dacice este o invitaţie inspirată pentru cei care iubesc istoria transformată în spectacol. Timp de două-trei zile festivalul cuprinde spectacole de reenactment, lupte între daci şi romani, ateliere antice, expoziţii, concerte dar şi întreceri între voinicii şi „puii de daci” din cetăţile dacice din Alba.

Aflat în acest an la a X-a ediţie Festivalul Cetăţilor Dacice este o marcă înregistrată a Consiliul Judeţean Alba. Evenimentul se desfăşoară anual în preajma zilei de Sânziene (24 iunie) şi are ca scop promovarea tradiţiilor şi potenţialului turistic al judeţului Alba. Desfăşurat sub forma unor întreceri dacice festivalul este atât un eveniment cultural-artistic de bun gust cât şi o întrecere inedită între flăcăii a cinci localităţi din Alba pe raza cărora s-au aflat importante cetăţi dacice: Cricău, Cetatea de Baltă, Cugir, Ighiu şi Săsciori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea echipajului medical la locul producerii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea