Rămâi conectat

Cultură Educație

Feriţi-vă autoturismul de hoţi!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În ultima perioadă de timp, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Alba, s-a înregistrat o uşoară creştere a furturilor de şi din autoturisme, unul din factorii favorizanţi comiterii unor astfel de infracţiuni fiind neglijenţa victimelor, se arată într-un comunicat al IPJ Alba. În scopul prevenirii acestui gen de infracţiuni, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au desfăşurat o acţiune în rândul proprietarilor de autovehicule. În urma acestei activităţi s-a constatat faptul că o parte dintre cetăţeni nu îşi iau măsurile minime de prevenţie pentru a nu deveni victime, multe dintre autoturisme fiind găsite în parcare cu portierele neasigurate, geamurile deschise, cheile în contact şi telefoane mobile sau documente pe scaunul din dreapta faţă sau pe bancheta din spate.
Astfel, în vederea preîntâmpinării comiterii de furturi din autovehicule, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vă recomandă: lNu lăsaţi cheile în contact, chiar dacă părăsiţi autovehiculul pentru scurt timp! lNu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, bunuri de valoare (genţi, borsete, aparatură electronică)! lNu lăsaţi autovehiculul cu geamurile deschise / întredeschise când parcaţi! lCând rulaţi, cuplaţi sistemul de asigurare a portierelor pentru a nu vă fi sustrase bunuri atunci când opriţi la semafor sau în alte zone! (N.I.T.)


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare