Actualitate
Femeie accidentată în timp ce traversa regulamentar strada Horea din Alba Iulia. A ajuns la spital cu fractură de picior
Marți, în jurul orelor amiezii, o femeie de 62 de ani din Alba Iulia a ajuns la spital după ce a fost accidentată în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni.
Potrivit IPJ Alba, “B.D.I., de 35 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Horea din Alba Iulia, nu a acordat prioritate unei femei în vârstă de 62 de ani din Alba Iulia, care era angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, acroşând-o.
În urma accidentului femeia a suferit o fractură la membrul inferior drept. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Faţă de B.D.I. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporala din culpă.”

Actualitate
Manichiuristele şi profesorii care dau meditaţii, vor fi verificați de ANAF: Ce spune șeful fiscului
Manichiuristele şi profesorii care dau meditaţii, vor fi verificați de ANAF: Ce spune șeful fiscului
Controalele masive la persoane fizice care încep de la 1 iulie. Felul în care inspectorii ANAF vor face selecţia celor care urmează a fi verificați a fost descrisă de şeful ANAF, Lucian Heiuş, într-un interviu acordat Hotnews.
„Orice sumă de bani care se mişcă deja printr-un cont lasă urme şi este o poveste faptul că dacă ai încasat bani printr-o platformă (de genul Revolut) nu poate afla ANAF”, conform declaraţiilor date pentru Hotnews de şeful Fiscului Lucian Heiuş
El a vorbit despre controalele care urmează a fi desfăşurate de ANAF, inclusiv la persoane fizice (de la 1 iulie).
Lucian Heiuş a declarat că vor începe controale ANAF şi pe litoral pentru că nu se dau bonuri fiscale la şezlonguri, fiind sesizări în acest sens de la diferiţi clienţi.
În ce priveşte manichiristele, Heiuş a spus că manichiuristele şi profesorii care dau meditaţii ar trebui să se aştepte ca într-o zi să fie verificaţi. „Ştiţi că declaraţia unică care se depune în 25 mai se referă la anul trecut. Aici a fost vorba, de fapt, de un proiect pilot. În cazul acestor saloare de înfrumuseţare a fost pe Bucureşti şi pe Ilfov. Li s-a trimis o informare. (…) Noi am trimis la nişte segmente de meserii la care aveam informaţii din cadrul industriilor: Nu lucrăm corect, ne plătim chiria, avem oameni angajaţi dar în acelaşi timp, eu sunt la parterul blocului, iar la etajul 3 mai sunt încă două care lucrează fără acte.
Noi atunci am încercat să vedem care ar fi elementele ţintă şi să trimitem şi să le spunem că nu-i corect cum desfăşori şi că ar trebui să se autorizeze, să îndeplinească condiţiile ca să respecte legea.
Prevenţia e la fel de importantă ca şi controlul”, a afirmat şeful Fiscului.
Potrivit acestuia, ANAF are un număr de telefon unic unde sunt sesizaţi cu tot felul de lucruri.
„Suntem sesizaţi şi cu profesori care dau meditaţii. Întotdeauna mergem când suntem sesizaţi. O să fim sesizaţi la fel: că i-a făcut o manichiuristă unghiile, s-a infectat, a luat o ciupercă, s-a supărat, ne-a făcut o sesizare.
De obicei, sesizările astea sunt la nemulţumirile clienţilor. Obţinem informaţii referitoare la munca la negru din sesizări pe care le fac foştii angajaţi. Eşti obligat să te duci în control. În momentul în care cineva îţi face o reclamaţie, trebuie să te duci”, a adăugat Heiuş.
Sursa: adevarul.ro
Actualitate
Avertizare OMS: „Niveluri ridicate” de cazuri de COVID-19 în această vară în Europa
Avertizare OMS: „Niveluri ridicate” de cazuri de COVID-19 în această vară în Europa
În cursul zilei de joi, 30 iunie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat pentru AFP că se aşteaptă la „niveluri ridicate” de cazuri de COVID-19 în această vară în Europa şi a făcut apel la monitorizarea îndeaproape a virusului după o triplare a cazurilor zilnice în ultima lună.
„Pe măsură ce ţările din Europa au ridicat măsurile sociale care erau în vigoare, virusul va circula la niveluri ridicate în timpul verii”, a declarat Hans Kluge, director regional OMS pentru Europa, scrie agerpres.ro.
„Virusul nu dispare doar pentru că ţările încetează să-l monitorizeze. El continuă să contamineze, continuă să se modifice şi încă ucide”, a subliniat el într-o declaraţie scrisă pentru AFP.
Având la bază subvarianta Omicron BA.5, numărul de cazuri din aproximativ cincizeci de ţări din zona OMS Europa s-a apropiat de 500.000 pe zi în această săptămână, de la circa 150.000 pe zi la sfârşitul lunii mai, potrivit datelor publicate de organizaţie.
După ce au fost înregistrate 4.000 până la 5.000 de decese pe zi mare parte din iarnă, numărul deceselor rămâne în prezent la un nivel scăzut de aproximativ 500, comparabil cu nivelul din vara 2020.
Aproape toate ţările europene prezintă un număr în creştere al cazurilor de infectare, Portugalia, Luxemburg, Franţa, Grecia, Cipru, Germania şi Austria având cea mai mare incidenţă.
„Sperăm că programele importante de vaccinare pe care majoritatea statelor membre le au în vigoare, dar şi infectările anterioare, vor însemna că vom evita cele mai grave consecinţe pe care le-am văzut mai devreme în pandemie”, a spus Hans Kluge.
„Cu toate acestea, recomandările noastre rămân în vigoare”, a subliniat el.
OMS face apel la europeni să continue să se autoizoleze dacă au simptome respiratorii, să verifice dacă vaccinările lor sunt la zi şi să poarte mască în locurile aglomerate.
„Trebuie să continuăm să urmărim virusul pentru că dacă nu facem acest lucru devenim din ce în ce mai orbi la modurile de transmitere şi la evoluţia (lui)”, a notat directorul OMS Europa.
Hans Kluge a solicitat, de asemenea, statelor membre să îşi mărească şi mai mult nivelul de vaccinare. „Imunitatea ridicată a populaţiei şi alegerile făcute pentru a reduce riscul pentru persoanele vârstnice vor fi cheia pentru prevenirea unei mortalităţi suplimentare în această vară”, a adăugat acesta.
Sursa: stiripesurse.ro
Actualitate
Vouchere 2022: Când vor fi cardurile sociale alimentate cu bani. Anunțul ministrului Muncii
Vouchere 2022: Când vor fi cardurile sociale alimentate cu bani. Anunțul ministrului Muncii
În cursul serii de vineri, Marius Budăi a explicat faptul că a doua etapă de alimentare a cardurilor sociale va fi în august, urmând luna octombrie și decembrie.
„Oamenii vor primi informațiile în plicul cu cardul, asta fiind cea mai complexă etapă, imediat după card vor avea și alimentarile cu bani și apoi vor veni și celelalte tranșe, vom anunță public dată când vor fi alimentate cardurile: august, octombrie și decembrie”, a spus Marius Budăi, vineri.
Referitor la celălalt ajutor, de 700 lei, ministrul Muncii a declarat că va veni în acelaşi timp cu pensia, începând cu data de 1 iulie.
Marius Budăi susține că în funcție de zone, pensiile vor fi achitate în perioada 1-15 iulie, iar fiecare pensionar care are un venit mic va primi ajutorul din partea statului.
„Între 1 si 15 iulie se achită pensiile. Pentru cei care primesc pensia în cont bancar, cei 700 de lei vor fi livrati pe card, pentru ceilalţi banii vor veni acasă, împreună cu pensiile. Este un ajutor care se acordă în luna iulie, pe aproximativ acelaşi principiu pe care l-am avut si in ianuarie. Suma se vireaza pe cardul de pensie”, a declarat Marius Budăi în exclusivitate la România Tv.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că potrivit celei mai recente discuţii avute a reieşit că „nu vor fi taxe noi pentru veniturile salariale, ci doar pentru acele venituri ale bugetarilor care depăşeşc salariul preşedintelui Republicii România”. „Acolo era o discuţie să fie impozitate progresiv”, a arătat el, precizând că a fost plecat din ţară şi nu a văzut o altă formă, mai nouă, a proiectului.
„Exact în calendarul plăților noi în fiecare lună, în perioada 1-15 ale lunii efectuăm plata pensiei către seniorii României. Fiecare dintre acele persoane care știu că se încadrează, care au venituri de până la 2.000 de lei, exact în ziua în care știu că primesc pensia vor primi acasă împreună cu cuponul de pensie și suma aferentă valorii pensiei lunare, dar și suma de 700 de lei, acest nou sprijin creat de Guvern pentru a veni în sprijinul cetățenilor români. Suma va fi scrisă separat pe cuponul de pensie pentru a putea fi ușor identificată.”, a mai spus Marius Budăi.
„A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conțin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe și efectuarea plăților.”, a scris Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.
Pachet de măsuri sociale şi economice „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro:
* amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă
* acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public
* acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.
Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie
Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
*** diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile, asistenţa socială;
*** suspendarea angajărilor la stat;
*** creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
*** accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei, precizează sursa citată.
-
Actualitateacum 14 ore
ȘTRANDURILE și PISCINELE din județul Alba, unde să te relaxezi și să te răcorești vara aceasta: Program, tarife și facilități 2022
-
Opinii - Comentariiacum o oră
2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
FOTO| Eleva de ZECE CURAT de la HCC Alba Iulia, la Bacalaureatul 2022. Unde își dorește Ana-Maria să studieze la facultate
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
AVERTIZARE METEO: COD GALBEN de furtuni și vijelii în Alba. Ploi torențiale, descărcări electrice și grindină, până vineri seara
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
MÂNDRIA Liceului de Arte din Alba Iulia: Darius a luat ZECE CURAT la Bacalaureatul 2022. Ce carieră își dorește ca și adult
-
Sportacum 21 de ore
Dan Roman și-a ales staff-ul cu care va colabora la CS Ocna Mureș | Cioară a plecat la Industria
-
Ştirea zileiacum 19 ore
Apă potabilă cu porţia pentru alte 3 localități din Alba. Udarea grădinilor impune restricţii de furnizare
-
Ştirea zileiacum 12 ore
FOTO VIDEO| Ploi și GRINDINĂ în Alba. O nouă avertizare imediată COD PORTOCALIU de FURTUNI în Aiud, Blaj, Ocna Mureș și alte 13 comune. S-a emis avertizare RO-ALERT
-
Sportacum 20 de ore
CSU Alba Iulia, triplă de vis în sezonul încheiat | Mihai Manea: “E prea devreme să vorbim despre promovarea în Liga 2”
-
Sportacum 20 de ore
Turneul final Sfinx 2022, în Alba: Optimum Alba Iulia, vicecampioană națională la generația 2012
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Apă la PROGRAM în patru localități din Alba: Care este motivul raționalizării
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
EROARE INCREDIBILĂ la Bacalaureatul 2022: Lucrare de 9,80 la Bacalaureat, notată cu 2,80