Ştirea zilei
Felicia Hondola a dat în judecată conducerea APIA Bucureşti
Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Alba, Felicia Hondola, a acţionat în instanţă conducerea APIA Bucureşti, nemulţumită de calificativul „Bine” primit în urma ultimei evaluări. Ea a precizat că rezultatele obţinute împreună cu colectivul o recomandă pentru calificativul „Foarte bine”, având în vedere că au existat şi zile în care a venit la serviciu cu câteva ore înainte de începerea oficială a programului de lucru, iar rezultatele s-au văzut. Mai mult, Felicia Hondola a menţionat că, în multe cazuri, performanţele ei sunt superioare celorlalţi colegi din ţară care au fost evaluaţi cu calificativul „Foarte bine”, lăsând astfel să se înţeleagă că este vorba despre o răzbunare politică.
În calitate de reprezentantă a unui partid aflat în Opoziţie (PNL), ea câştigase procesul intentat în urma destituirii ei din funcţie, în urma căreia la conducerea APIA Alba Iulia fusese instalat un reprezentant al Puterii de atunci. Nu este primul caz în care şeful unei instituţii publice acţionează în instanţă conducerea eşalonului superior din cauza calificativului primit. Astfel, prof. Cornel Sandu, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, a câştigat procesele împotriva conducerii liberale a Ministerului Educaţiei, după ce primise calificativul satisfăcător, în timp ce adjuncţii lui fuseseră evaluaţi cu „Bine”. Având în vedere precedentele existente şi dacă justiţia cântăreşte cu aceeaşi balanţă, este de aşteptat ca Felicia Hondola să câştige şi acest proces. (R.G.)

Ştirea zilei
Cum se fac meniurile pentru pacienții SJU Alba: Câți bani sunt alocați pentru fiecare porție
Cum se fac meniurile pentru pacienții SJU Alba: Câți bani sunt alocați pentru fiecare porție
Nicoleta Adelina Vesa, coordonatorul blocului alimentar al Spitalului Județean de Urgență Alba, aflată într-o emisiune la Radio Unirea FM a explicat faptul că spitalul se descurcă de minune cu suma de 22 de lei alocați pentru meniurile pacienților, deși suma este totuși mică.
Întrebată cum se stabilește meniul cu cei 22 de lei care sunt alocați, aceasta a răspuns că „meniul il stabilim in functie de regimul fiecăruia, pentru că avem niște regimuri, alocația diferă. Avem și cu 33 de lei pentru pacienții care sunt cu diabet, oncologie, hepaticii, arsul și atunci, în funcție de regim, în funcție de alocații, avem contracte pe care trebuie să le respectăm, trebuie să respectăm diversificarea, trebuie să respectăm proteinele, lipidele, glucidele fiecăruia în parte și așa se stabilește un meniu”, a declarat Nicoleta Adelina Vesa, coordonator bloc alimentar Spitalul Județean de Urgență Alba.
„Noi gătim, gătim foarte sănătos, gătim dietetic, nu prăjim nimic, avem aparatură, avem cuptoare foarte bine dotate, moderne și totul este gătit înăbușit, gătit la cuptor, nu prăjim nimic, deci totul se gătește dietetic. Se respectă regimul fiecărui pacient, nu există regim să nu putem oferi fiecăruia regim în parte”, a mai adăugat Nicoleta Adriana Vesa.
Ştirea zilei
FOTO VIDEO| COMOARA găsită în județul Alba: Ce se știe despre monedele romane găsite la Jidvei și Noșlac
COMOARA găsită în județul Alba: Ce se știe despre monedele romane găsite la Jidvei și Noșlac
Mai multe monede antice au fost descoperite prin detecție în județul Alba, în localitățile Jidvei și Noșlac, lucru ce reprezintă o descoperire de-o importanță deosebită pentru cercetătorii din județul nostru și nu numai.
Într-o conferință de presă organizată de Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, arheologul George Bounegru a oferit o serie de informații referitoare la cele mai noi piese din colecția instituției.
„Cele două tezaure pe care le-am prezentat astăzi, au fost descoperite în localitățile Jidvei și Noșlac și au fost descoperite cu ajutorul detecției de metale, iar pentru recuperarea contextului arheologic au fost trimise autorizații de diagnostic arheologic.
Am mers, am procedat la fața locului, la o cercetare în teren și am recuperat și restul lăsat acolo. Tezaurul de la Jidvei a fost descoperit într-o pădure, se afla la o mică suprafață deasupra solului.
Probabil au fost depuse într-un suport textil, de pânză și s-au aflat concentrate într-o groapă de aproximativ 20 de centimetri adâncime. Primul tezaur provine de undeva de la mijlocul secolului al doilea, iar celelalte, de epocă dacică, secolul al doilea înainte de Hristos.
Al doilea tezaur, cel de la Noșlac, este de epocă romană clasică, avem monede de la Traian și, din ce am observat la prima vedere, se întind pe întreg parcursul secolului al doilea, până la Septimius Severus. Sunt piese foarte valoroase. Sunt ultimele tezaure intrate în colecția Muzeului Național al Unirii. Cel puțin primul tezaur, nu știu să avem piese similare în colecția muzeului și merită cu prisosință să fie depuse într-o sală specializată în cadrul muzeului”, a transmis arheologul George Bounegru, din partea Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.
Ştirea zilei
Calculatoare SFF și pentru aplicații grafice, pentru angajații Primăriei Alba Iulia. Licitația de aproape 400.000 de lei, lansată în SEAP
Calculatoare SFF și pentru aplicații grafice, pentru angajații Primăriei Alba Iulia. Licitația de aproape 400.000 de lei, lansată în SEAP
Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziție în cadrul proiectului „Echipamente hardware – calculatoare pentru Primăria municipiului Alba Iulia”. Valoarea totală estimată este de 388.000 lei, fără TVA.
SPECIFICAŢII TEHNICE
Calculator desktop SFF şi monitor
DELL Optiplex 3000 SFF sau echivalent
Procesor – I5-12500: Gen. 12, 18 MB cache, 6 cores, 12 threads, 3.00 GHz to 4.60 GHz Turbo, 65 W
Memorie – 8 GB, 1 X 8 GB, DDR4, 3200 MHz, Max 64 GB
Stocare SSD – 512 GB, M2 PCIe NVMe
Video – Integrat UHD
Calculator pentru aplicaţii grafice
DELL Precision 3660 sau echivalent
Procesor – I9-12900: Gen. 12, 30 MB cache, 16 cores, 24 threads, 2.4 GHz to 5.10 GHz Turbo, 65 W
Memorie – 32 GB, 2 x 16 GB, DDR5, 4400 MHz, Max 64 GB
Stocare SSD – 1 TB, M2 PCIe NVMe HDD 2 TB 7200 rpm, SATA
Model placă video – NVidia T1000, 4GB GDDR6, 4 DP ports
-
Actualitateacum 13 ore
Codul rutier 2022: Pentru ce alcoolemie se pot alege șoferii cu un dosar penal
-
Ştirea zileiacum 7 ore
VIDEO| Sat din Alba readus la viață printr-un proiect turistic: Cum va arăta Baza de Agrement din localitatea cu doar 17 locuitori
-
Ştirea zileiacum 7 ore
VIDEO| SCANDAL în BOR: Un preot filmat în timp de LOVEȘTE puternic o femeie, chiar în curtea bisericii. Este celebru pentru sfaturile de viață, în mediul online
-
Ştirea zileiacum 3 ore
FOTO, VIDEO| S-a deschis primul magazin DECATHLON din județul Alba, în incinta Alba Mall
-
Actualitateacum 13 ore
10 noiembrie, Ziua Artileriei Române. În 1843, Gheorghe Bibescu legiferează constituirea Artileriei ca armă de sine stătătoare
-
Ştirea zileiacum 9 ore
VIDEO| ACCIDENT teribil în Sibiu: Un copil de 8 ani a fost spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni
-
Ştirea zileiacum 4 ore
LIVE VIDEO| TOPUL FIRMELOR 2021, în județul ALBA: Cele mai bune afaceri, premiate de Camera de Comerț în cadrul unei gale la Pavilion Mercur
-
Actualitateacum 9 ore
George Buhnici „lovește” din nou: „Bărbații fac muncile cele mai grele, mai periculoase. Care e sexul mai tare?”