Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc este de acord cu impozitarea bacșișului. Propunerea care vine din partea acestora, în legătură cu noua lege

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a anunțat, printr-un comunicat, că este de acord cu fiscalizarea și impozitarea bacșișului. Reprezentanții acesteia au venit și cu propuneri în cadrul dezbaterilor: angajatorii care deţin structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate să poată înregistra un procent de maximum 8% din veniturile obţinute din această activitate ca sume asimilate bacşişului, înregistrate în contabilitate, urmând a fi distribuite salariaţilor in conformitate cu prevederile legale.

Ministerul Finanţelor Publice a organizat pe 22 august o dezbatere publică cu privire la proiectul de Ordonanţă pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr.10/2015 privind organizarea Loteriei bonurilor fiscale, precum şi pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

ELIT

La această dezbatere au participat din partea FPTR doi vicepreşedinţi: Istrate Nicolae şi Ion Andrei.

De la bun început, reprezentanţii FPTR au menţionat că sunt de acord cu fiscalizarea şi impozitarea bacşişului, conform art. 2^3 alin.(1) din Proiectul Ordonanţei Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, precum şi pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu următoarele propuneri, motivate, după cum urmează: Proiectul de act normativ menţionat anterior, să fie trimis spre analiză şi avizare Ministerului Turismului; angajatorii care deţin structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate, să poată înregistra un procent de maxim 8% din veniturile obţinute din această activitate ca sume asimilate bacşişului, înregistrate în contabilitate, urmând a fi distribuite salariaţilor in conformitate cu prevederile legale„, arată FPTR într-un comunicat.

sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419