FCM Turda – FC Unirea Alba Iulia 1-0 (1-0), într-un meci amical

*”Alb-negrii” au pierdut întâiul joc de verificare din 2012

FC Unirea Alba Iulia a pierdut astăzi primul meci amical din 2012, împotriva formaţiei FCM Turda, scor 0-1 (0-1), gol înscris de Lavere (19), tocmai în oraşul natal al antrenorului Stelian Gherman. Gruparea din Cetatea Marii Uniri a mizat pe formula compusă din Pascal – Cl. Oara, I. Şerban, Bumbac, Bucurică – Negură, D. Militaru, M. Oprea, M. Petrescu – S. Mureşan, Pecarov mai intrând Lasc, Clipici, Ciofu, I. Stan, A. Ianc, I. Grozav, Potopea şi  Pleniceanu (revenit după o accidentare). N-au fost utilizaţi Schuller (plecat la lot), Bălu (accidentat), V. Florea, M. Mariş.

*Stelu supărat pe jucători şi terenuri

Toate echipele din faţa noastră au beneficiat de condiţii superioare de pregătire. Jucătorii sunt terminaţi psihic din pricina stării terenurilor pe care jucăm, noi nu am putut să ne antrenăm decât din punct de vedere fizic“, a răbufnit Stelian Gherman. “Mă tem foarte mult pentru retur, neavând la dispoziţie terenuri adecvate în această perioadă. Sunt o serie de jucători care s-au crezut titulari, dar o să aibă o surpriză şi s-ar putea să ne părăsească“, a conchis tehnicianul albaiulienilor, deranjat de atitudinea afişată atât în pregătire, cât şi mai ales în ultimul meci, de unii dintre echipierii unirişti. “Nu este nicidecum un semnal de alarmă, dar recunoaştem că a fost o evoluţie mai modestă a echipei, de înţeles la finele unei săptămâni încărcate, cu antrenamente şi multe partide disputate“, a conchis Mihai Dăscălescu, preşedintele executiv al FC Unirea Alba Iulia.

*Doar Ciorceri l-a învins pe Gherman

În această iarnă, FC Unirea Alba Iulia a susţinut 9 partide de verificare, niciuna cu o divizionară secundă, palmaresul “alb-negrilor” cuprinzând 6 victorii (3-0 cu CS Zlatna, 1-0 cu FC Cisnădie, Sănătatea Cluj şi Seso Câmpia Turzii – toate Liga a 3-a, 2-1 cu Voinţa Sibiu – Liga 1 şi 1-0 cu CSO Cugir, liderul Ligii a IV-a), două remize (0-0 cu FC Hunedoara şi 1-1 cu Cuprirom Abrud) şi eşecul de azi. Din duelurile amicale cu antrenorii ce au activat în “Cetate” Ştefan Fogoroşi, Aurel Şunda, Alexandru Pelici şi-l putem include aici şi pe ex-uniristul Marius Semeniuc (pe banca tehnică a “viruşilor verzi”), doar George Ciorceri l-a învins pe Stelian Gherman. FCM Turda va prelua locul Unirii Floreşti în Liga a 3-a, Seria a 6-a.

Dan HENEGAR

Foto Turdanews şi arhivă

 

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...