Rămâi conectat

Actualitate

FC Cugir – Viitorul Sântimbru 2-2 (0-0), în prologul etapei a 8-a din Liga a IV-a *I. Marcu a marcat două penalty-uri, primul contestat

Dan HENEGAR

Publicat

în

În primul meci din cadrul etapei a 8-a a Ligii a IV-a, FC Cugir – Viitorul Sântimbru 2-2 (0-0), goluri marcate de I. Marcu (71 – penalty, uşor acordat în opinia vizitatorilor, 88, tot din 11 metri), respectiv V. Rusz (68), E. Hălălae (74). Amfitrionii au avut un eliminat (Al. Sabou – 58). Combatantele venite după 4 victorii consecutive (FC Cugir), respectiv 3 succese la rând (Viitorul) au remizat sub Drăgana. FC Cugir este pe ultima treaptă a podiumului cu 14 puncte (21-11), iar Viitorul pe poziţia a 4-a, cu 13 puncte (19-17). „Arbitrii, sub oblăduirea lui Dan Lucian au terminat campionatul. Al. Sabou a fost eliminat nejustificat, iar I. Marcu a primit al 4-lea galben, culmea, înaintea jocului cu CSO Cugir. Din punctul meu de vedere, primul penalty a fost corect acordat„, a declarat Nicolae Muntean, preşedinte FC Cugir.

Programul rundei: *sâmbătă, 6 octombrie, ora 16.00: CS Ocna Mureş – Olimpia Aiud, Sportul Sebeş – Performanţa Alba Iulia, Cuprirom Abrud – CSO Cugir (derby-ul turului), Metalul Aiud – Arieşul Apuseni Baia de Arieş (duelul polului opus al ierarhiei, ultimele clasate, fără victorie); *duminică, 7 octombrie, ora 16.00: Arena Alba Iulia – Energia Săsciori, Dalia Sport Daia Română – Rapid Teiuş, Inter Ciugud stă

*Mare semn de întrebare, Pisoiu legitimat la două echipe, scandal imens!!!

Elit - Gustul Desăvârșit

Sunt curios de ce n-a jucat Pisoiu astăzi… Din câte ştiu, el este legitimat la două echipe, Viitorul Sântimbru şi Şoimii Băiţa, din judeţul Hunedoara. Ar trebui să se sesizeze AJF Alba„, a dezvăluit Lae Muntean, oficialul FC Cugir.

Cum probele de mai jos sunt elocvente, este mai mult ca sigur că jucătorul Ioan Pisoiu va fi suspendat pentru dublă legitimare, făra ca Viitorul Sântimbru să fie sancţionată, echhipa din Hunedoara activând tot în Liga a IV-a!!!! „Jucătorul poate fi legitimat pe bază de cerere şi pe baza fişei personale. Dacă vom avea o sesizare şi cineva va face o contestaţie, noi automat trebuie să verificăm la AJF Hunedoara dacă şi acolo este înregistrat. Dacă se confirmă, jucătorul va fi suspendat doi ani de zile”, a declarat Augustin Damian, vicepreşedintele AJF Alba şi preşedintele Comisiei de Competiţii.

 

Articol din Mesagerul Hunedorean (6 septembrie)

Şoimul Băiţa – Dacia Orăştie 3-1 (1-1)
Au marcat: Pisoiu (44 din penalti), Agachi (58 şi 83) / Duică (35)
Şoimul: Ciobotariu – Toader, Roman (46 Stoica), G. Popa, Marcu (46 Agachi), Ţene, Pisoiu, Lupşa, Dărăban (cpt), Bodea (68 Lukacs). Antrenor – Marius Tănase.
Dacia: Cimporescu – Pricăjan (60 Ivan), A. Pop (cpt), Oniga, Duică, Mercurean, L. Popa (65 Solomon), Măieraş, G. Blaga, Ov. Blaga, Noja.
Arbitri: Florin Anca – centru, Cosmin Danciu şi Aurelian Băleanu (toţi Deva) – asistenţi.
Observator – Grigore Macavei (Deva).

Articol din Glasul Hunedoarei (20 septembrie)

Şoimul, „zbor” lin către turul trei al Cupei

Şoimul Băiţa nu s-a întrebuinţat prea mult pentru a trece în turul următor al Fazei Judeţene a Cupei României. Băieţii lui Marius Tănase au învins cu 4-0 pe terenul Silvei Miracol Hărău după un meci fără istoric.

Oaspeţii au dominat de la primul şi până la ultimul fluier duelul de la Hărău. Nici n-avea cum să nu se întâmple acest lucru, având în vedere că gazdele nu mai aliniază aceeaşi echipă ca şi în ediţiile precedente ale Ligii a V-a.

Două într-o parte…

S-a jucat, în majoritatea timpului, într-o singură direcţie. „Şoimii” s-au instalat confortabil în jumătatea gazdelor şi n-au cedat iniţiativa decât aproape de final. Dovada stă scrisă şi pe foaia de joc la final (căci tabela lispeşte cu prisosinţă). 0-4 şi calificare mai departe în Cupă. Minutul 17. Bodea scoate cu capul în centrul careului o minge plecată din dreapta, Lukacs se „aşează” bine pe ea şi sparge gheaţa. Atacurile vizitatorilor curg la fel de des precum camioanele care duc materiale spre autostrada care „răsare” la doar câţiva metri distanţă de terenul de joc. Centrare bună de pe dreapta Sava, preluare elegantă Dărăban, în centrul careului, şut fără speranţă în colţul lung (27). 0-2 şi cei câţiva fani de pe margine se strâng în jurul micilor ce sfârâie pe grătarul din dreptul liniei de la centrul terenului.

… două într-alta

Actul secund, acelaşi scenariu, doar câteva feţe noi pe teren. Gazdele schimbă ca la hochei, dar rezultatul întârzie s-apară. Ba mai mult, tot Şoimul e aproape de gol, dar nou-intratul Pisoiu (fost fundaş la Mureşul Deva) îl ia la ţintă pe Oroian. Din fericire pentru „roşii”, Stamatin nu-l copiază şi reia, simplu, din careu, după o angajare a lui Popa pentru un scor de neprezentare (57). Tot el are şansa „dublei” dar trage-n portar la următoarea fază periculoasă. Echipaţi în tricourile englezilor de la Middlesborough, oaspeţii presează încontinuu şi Ţene ia la ţintă transversala, după un corner (72), pentru ca acelaşi Lukacs (fost junior al Mureşului) să dea proporţii scorului, după o fază creată de „Pisi” (77). Fumul grătarului domină „peisajul” ultimelor minute, „şoimii” mai trec de două ori pe lângă gol (78, 81), iar finalul de meci îi prinde pe toţi pe drumul spre vestiare. Pentru unii autocarul de deplasare, pentru alţii căminul cultural din centru.

SILVA MIRACOL HĂRĂU 0 (0)

12. Oroian (cpt.)
…………………………….
7. Munteanu
3. Drăgan
13. Barbu
2. Blaga
…………………………….
18. Demeni (16. Panţiru ’46)
10. Iancu
18. Oban
6. Hîrceagă
…………………………….
15. Sziber (11. Popa ’46)
9. Cîzu (15. Mladin ’46)

Antrenor: Carol Gal

ŞOIMUL BĂIŢA 4 (2)

1. Atanasiu
…………………………….
5. Sava
6. Sevastiţa
2. Toader (4. Ianc ’46)
7. Popa (15. Bumbaru ’75)
…………………………….
18. Stamatin
10. Ţene (14. Bocănici ’75)
9. Dărăban (cpt.)
16. Danciu
…………………………….
20. Lukacs
11. Bodea (Pisoiu ’46)

Antrenor: Marius Tănase

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Una dintre cele mai vechi cărți în limba română, scoasă la licitație: cartea datează din anii 1600

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Una dintre cele mai vechi cărți în limba română, scoasă la licitație: cartea datează din anii 1600

Apărută în 1643, ediția princeps a cărții ”Cazania lui Varlaam” este scoasă la licitație pentru prețul de pornire de 5.000 de euro, la București, într-un eveniment dedicat cărților și manuscriselor de colecție.

Una dintre primele cărți scrise în limba română, ”Cazania lui Varlaam”, datând de la 1643, tipărită într-un numar limitat de exemplare, este o apariție foarte rară pe piața românească de carte.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ediţia princeps a fost editată de mitropolitul Varlaam şi tipărită în tipografia domnească de la Mănăstirea „Trei Ierarhi”, în timpul domnitorului Vasile Lupu. Cartea a fost retipărită în nenumărate ediţii de-a lungul timpului, fiind una dintre cele mai citite din trecutul nostru.

Colecționarii pot licita pentru hărți de colecție ce prezintă evenimente istorice sau care datează din anii 1700. Evenimentul din 17 noiembrie reuneşte şi cea mai mare colecţie de hrisoave şi zapise scoase vreodată la licitaţie.

Tradiţionala Licitaţie de Carte, organizată de Casa de Licitaţii A10 by Artmark din București, oferă bibliofililor şi accesul la o selecţie specială de cărţi rare care poartă semnătura olografă a unor scriitori români celebri.

La Palatul Cesianu-Racoviță, pana pe data de 17 noiembrie vor fi expuse cele 219 piese de colecție și vor putea fi admirate în regim gratuit de luni până dumincă în inntervalul orar 10-20.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Numărul imobilelor vândute în România, în scădere. Alba, printre județele cu cele mai puține vânzări, în luna octombrie

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Numărul imobilelor vândute în România, în scădere. Alba, printre județele cu cele mai puține vânzări, în luna octombrie

La nivel național, în luna octombrie a anului 2022, au fost vândute 59.927 de imobile, cu 2.127 mai puține comparativ cu luna septembrie. Județul Alba se află printre județele cu cele mai puține imobile vândute.

Numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul tranzacţiilor în luna octombrie este cu 926 mai mic faţă de perioada similară a anului 2021, informează Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în octombrie 2022, în Bucureşti – 13.315, Ilfov – 3.687 şi Braşov – 3.126. Judeţele cu cele mai puţine imobile vândute în aceeaşi perioadă sunt Olt – 136, Călăraşi – 269 şi Alba – 294.

Numărul ipotecilor, la nivel naţional, în octombrie 2022, a fost de 22.267, cu 2.739 mai mic faţă de octombrie 2021. Cele mai multe operaţiuni de acest gen au fost înregistrate în Bucureşti – 5.937, Timiş – 1.754 şi – Ilfov – 1.652. La polul opus se află judeţele Sălaj – 37, Covasna – 50 şi Gorj – 61.

Judeţele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în a zecea lună a anului 2022 sunt Dolj – 1.053, Buzău – 866 şi Galaţi – 723.\

Sursa: zf.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Bani pentru autoritățile locale, pentru obținerea independenței energetice: Apel de proiecte de 250 de milioane de euro de la Guvern

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Bani pentru autoritățile locale, pentru obținerea independenței energetice: Apel de proiecte de 250 de milioane de euro de la Guvern

În cursul zilei de marți, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene dă startul unui apel de proiecte în valoare de 250 de milioane de euro, destinat autorităților publice locale, pentru investiții în echipamente și utilaje care să vizeze obținerea independenței energetice.

În total, autorităţile locale vor avea la dispoziţie 500 de milioane de euro pentru sprijinirea investiţiilor în capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile, atât pentru consum propriu cât şi pentru comercializare, spune instituţia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit MIPE, ”având în vedere efectele crizei din Ucraina, care au condus la creşterea preţului la materialele de construcţii în medie cu peste 60%, în timp ce preţul la utilităţile publice (energie, gaze naturale, combustibil) a crescut în medie cu peste 40%, Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, implementează în această perioadă măsuri în valoare totală de 1 miliard de euro, pentru sprijinirea mediului de afaceri şi a autorităţilor locale”.

500 de milioane de euro sunt alocate pentru eficienţa energetică a autorităţilor publice locale, care sunt nevoite să suporte din bugetele locale fondurile necesare pentru cheltuielile de funcţionare ale serviciilor publice din educaţie şi din sănătate.

”Producerea de energie verde trebuie să devină o prioritate de îndată pentru autorităţile locale, atât pentru consum propriu, cât şi pentru comercializare, mai ales în condiţiile creşterii însemnate a preţurilor la utilităţi din ultima vreme. Este o schemă de finanţare prin care încurajăm autorităţile locale să adopte măsuri de producere a energiei verzi, destinată serviciilor publice cum sunt spitale, şcoli, iluminat public şi alimentarea cu energie termică a populaţiei”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Pentru a evita eventualele deficite bugetare la nivel local care ar pune în dificultate asigurarea serviciilor publice de bază către populaţie, autorităţile publice locale sunt nevoite să identifice atât soluţii pentru a reduce consumul de energie şi odată cu aceasta şi emisiile de gaze cu efect de seră (GES), cât şi surse noi, mai avantajoase, de obţinere a energiei din surse regenerabile, prin intermediul cărora pot gestiona şi suporta cheltuielile de funcţionare ale serviciilor publice destinate populaţiei, precizează ministerul.

Scopul măsurilor este să contribuie la un nivel mai ridicat de independenţă energetică a autorităţilor publice locale, prin obţinerea de energie din surse regenerabile (geotermală, solară, eoliană şi altele de asemenea natură).

250 de milioane de euro pentru sprijinirea investiţiilor în capacităţi de producere energie din surse regenerabile de energie, pentru consum propriu

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, dă startul, în data de 08 noiembrie 2022, ora 10.00, apelului de proiecte dedicat autorităţilor administraţiei publice locale – Măsuri pentru sprijinirea investiţiilor în capacităţi de producere energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităţilor publice locale.

Apelul se aplică pentru proiectele care propun ca acţiuni investiţii în echipamente, utilaje, dotări specifice necesare pentru obţinerea de energie din surse regenerabile (cu excepţia biomasei), destinată consumului propriu. În categoria surselor de energie regenerabile se încadrează utilizarea următoarelor surse: eoliană, solară, aerotermală, geotermală, hidrotermală şi energia oceanelor, energie hidraulică, gaz de fermentare a deşeurilor, denumit şi gaz de depozit, şi gaz de fermentare a nămolurilor din instalaţiile de epurare a apelor uzate şi biogaz.

Se vor finanţa următoarele tipuri de proiecte: realizarea capacităţilor de producere energie electrică şi / sau termică în cogenerare din surse de energie regenerabilă cu excepţia biomasei pentru consum propriu; realizarea capacităţilor de producere energie electrică sau termică din surse de energie regenerabilă, cu excepţia biomasei, pentru consum propriu.

În cazul proiectelor propuse, categoriile de investiţii sunt: investiţii în echipamente, utilaje, dotări specifice necesare pentru obţinerea de energie din surse regenerabile destinată consumului propriu de energie al autorităţilor publice locale. În categoria utilizării surselor de energie regenerabile se încadrează panourile fotovoltaice, utilizarea apei geotermale, utilizarea energiei eoliene în zonele unde există potenţial de utilizare a energiei vântului, precum şi alte surse de energie regenerabile definite conform art. 2 din Legea nr. 220/2008, cu modificările şi completările ulterioare şi investiţii în realizarea de unităţi de cogenerare, trigenerare noi destinate obţinerii de energie din surse regenerabile pentru consumul propriu al autorităţilor publice locale. Bugetul alocat apelului de proiecte este de 250 de milioane de euro.

Pentru proiectele vizând realizarea capacităţilor de producţie a energiei electrice şi/sau termice din surse regenerabile de energie cu excepţia biomasei pentru consum propriu grantul se acordă în lei sub forma rambursării cheltuielilor efectuate şi va fi de minim 500.000 euro şi nu poate depăşi 5.000.000 euro echivalent în lei la cursul Inforeuro din luna anterioară depunerii cererii de finanţare/ proiect de investiţii. Apelul este deschis din 8 noiembrie ora 10.00, până la 16 noiembrie ora 17.00. Cererile de finanţare se vor depune prin aplicaţia electronică IMM Recover, cu toate anexele solicitate prin ghid solicitantului.

250 de milioane de euro sprijinirea investiţiilor în capacităţi de producere energie din surse regenerabile de energie, pentru comercializare

De asemenea, un alt apel ce urmează să fie lansat în următoarea perioadă vizează sprijinirea autorităţilor publice locale pentru producerea energiei regenerabile în vederea comercializării.

Apelul se aplică pentru proiectele care propun ca acţiuni investiţii în echipamente, utilaje dotări specifice necesare pentru obţinerea de energie din surse regenerabile (cu excepţia biomasei), destinată comercializării. În categoria surselor de energie regenerabile se încadrează utilizarea urmatoarelor surse: eoliană, solară, aerotermală, geotermală, hidrotermală şi energia oceanelor, energie hidraulică, gaz de fermentare a deşeurilor, denumit şi gaz de depozit, şi gaz de fermentare a nămolurilor din instalaţiile de epurare a apelor uzate şi biogaz.

Se vor finanţa următoarele tipuri de proiecte: Realizarea capacităţilor de producere energie electrică şi / sau termică din surse regenerabile de energie, cu excepţia biomasei, pentru comercializare;

Pentru aceste investiţii sunt eligibile următoarele categorii de cheltuieli: cheltuieli privind dotări pentru obţinerea de energie din surse regenerabile; cheltuieli privind realizarea, achiziţionarea, modernizarea de capacităţi de producţie noi sau existente la momentul depunerii cererii pentru finanţare, pentru obţinerea de energie din surse regenerabile; cheltuielile de preluare, conectare a energiei în sistemul energetic naţional. Bugetul alocat apelului de proiecte este de 250 de milioane de euro.

Pentru proiectele vizând realizarea capacităţilor de producţie a energiei electrice şi/sau termice din surse regenerabile de energie cu excepţia biomasei pentru comercializare se acordă în lei sub forma rambursării cheltuielilor efectuate şi va fi de minimum 5.000.000 euro şi nu poate depăşi 15.000.000 euro echivalent în lei la cursul Inforeuro din luna anterioară depunerii cererii de finanţare/ proiect de investiţii, mai precizează MIPE.

Separat, în această perioadă MIPE are deschise apeluri de proiecte pentru eficienţa energetică a mediului de afaceri în valoare de 500 de milioane de euro, astfel că cei interesaţi încă au timp să depună dosare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea