Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Fără medicamente aduse de acasă. Vezi declaraţia directorului DSP Alba, Horea Timiş

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 

Conform prevederilor din contractul-cadru pentru acest an, spitalele nu vor mai avea dreptul să solicite pacienţilor să îşi cumpere singuri medicamentele pe perioada internării. Orice asemenea caz, semnalat după data de 1 martie 2013, va atrage după sine verificări ale gestionării banilor.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş a făcut referire, în cadrul unei conferinţe de presă, la câteva noutăţi care vor apărea în sistemul sanitar odată cu intrarea în vigoare a noului contract-cadru. Acesta a spus că finanţările de la bugetul de stat sunt suficiente pentru a acoperi necesarul de medicamente din spitale, astfel că orice solicitare făcută pacienţilor, de a-şi procura singuri medicamentele, este total nefondată.

„Contractul-cadru este în aşa fel făcut încât dacă se mai află de cazuri în care pacienţii trebuie să aducă medicaţie de acasă, atunci aceştia trebuie să comunice cu DSP-ul şi să ne înştiinţeze cu prvire la aceste cazuri. Contractul-cadru din anul acesta nu va mai permite să se producă asemenea colapsuri”, a declarat Horea Timiş, directorul DSP Alba.

Noul contract-cadru se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, iar eventualele propuneri de modificare a acestuia pot fi comunicate Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea