Fără mască în spații închise, pentru anumite categorii de persoane sau pentru anumite tipuri de activități. Explicațiile profesorului Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila a explicat că cel mai probabil, pentru anumite categorii de persoane sau pentru anumite tipuri de activități, utilizarea măștii nu e posibilă și că trebuie analizate astfel de situații.

Alexandru Rafila a fost întrebat despre cazul persoanelor care se plâng că nu pot respira bine când poartă mască.

ELIT

„Cred că lucrul la care trebuie să ne gândim cu toții ar fi câteva situații care pot apărea, în care chiar în spații închise masca nu poate fi utilizată sau pentru persoane cu astfel de dificultăți.

De exemplu, pe un elev care are o boală de tip astmatiform putem să îl plasăm într-un loc unde riscul de contaminare e mai mic.

Mihail David - 2020

Probabil că la anumite categorii de persoane sau la anumite tipuri de activități, utilizarea măștii nu este posibilă.

Trebuie să ne gândim și la astfel de alternative, tocmai ca să avem flexibilitate când aplicăm reglementarea legală”, a explicat Alexandru Rafila.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, înaintea ședinței Biroului Permanent Național al PSD, că nu a purtat masca de protecție atunci când a luat cuvântul de la tribuna Parlamentului pentru că are o deviație de sept care îi pune probleme. Conform unor surse participante la ședință, PSD va propune câteva modificări la hotărârea prin care a fost instituită starea de alertă, care urmează să fie dezbătută și votată în Parlament.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...