Rămâi conectat

Politică Administrație

Fără blocuri în culori stridente, în Alba Iulia – vezi reglementările aprobate de Consiliul Local

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*În caz de nerespectare asociația de proprietari plătește amenzi între 1.000 și 2.500 de lei

reabilitare termica blocConsiliul Local Alba Iulia a stabilit regulile ce trebuie respectate în cazul unor intervenții la fațadele blocurilor de locuit, pentru realizarea unei imagini unitare a ansamblului și pentru eliminarea culorilor stridente folosite până în prezent, care în unele situații crează o imagine urbanistică nefavorabilă.

Pentru a evita disfuncțiunile create de lucrările de refacere a finisajelor exterioare, inclusiv la lucrările de reabilitare termică, s-a propus executarea integrală pentru cel puțin un  tronson de bloc, pentru fațadele tuturor apartamentelor tronsonului respectiv, fiind obligatorie obținerea unui Aviz tehnic eliberat de Serviciul de urbanism al primăriei, privind baza cromatică.

Iată ce mai prevede proiectul de hotărâre aprobat în ședința de joi, 30 mai a.c., al cărui inițiator a fost consilierul local Dorin Pocol de la PP-DD:

– Pentru solicitarea avizului tehnic, reprezentantul proprietarilor se va prezenta la Primăria Alba Iulia cu executantul lucrărilor care va prezenta paletarul cromatic al firmei furnizoare precum și o schiță a fațadei propuse. Avizul tehnic se va elibera pe loc în condițiile respectării regulamentului.

– În cazul în care blocul pentru care se solicită Aviz tehnic prezintă lucrări de reabilitare a fațadei executate parțial, restul ansamblului rămas va trebui să respecte gama cromatică deja realizată.

– Nu se va elibera Aviz tehnic favorabil pentru zugrăvelile exterioare ce propun o cromatică stridentă cu mai mult de două culori; de asemenea nu se vor aplica desene pe fațadă de tipul: șah, romburi, coloana infinitului, benzi orizontale sau verticale și/sau alte modele similare.

– Pentru lucrările de termoizolare a fațadei este obligatorie închirierea terenului aparținând domeniului public ocupat de schelă, pe perioada executării lucrărilor.

– Constructorul are obligația să execute lucrările de reabilitare fără a aduce prejudicii, distrugeri sau deteriorări ale trotuarelor sau spațiilor verzi. La terminarea lucrărilor domeniul public va fi adus la starea inițială, cu respectarea normelor locale de curățenie.

Nerespectarea reglementărilor de mai sus atrage după sine sancționarea asociației de proprietari, iar amenda care se aplică este între 1.000 și 2.500 de lei și, de asemenea, atrage imposibilitatea eliberării adeverințelor de execuție a lucrărilor de reabilitare termică la blocuri, care folosesc la deducerea impozitului pentru un an calendaristic.

Totodată, nerespectarea regulilor privind curățenia în jurul blocurilor atrage sancțiuni în valoare de 500 -1.000 de lei pentru persoanele fizice și 1.000 – 2.500 de lei pentru persoanele juridice (conform HCL 368/2005).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea