Actualitate
Fântâna din Piața Cetății transformată în pubelă de gunoi. Primarul dispune acțiune de curățare ca urmare a unui articol ZiarulUnirea.ro
Fântâna din Piața Cetății transformată în pubelă de gunoi. Primarul dispune acțiune de curățare ca urmare a unui articol ZiarulUnirea.ro
Lipsa de educație a unor persoane a transformat unul dintre reperele turistice din Cetatea Alba Iulia într-o ghenă de gunoi.
Chiar dacă în proximitate există coșuri de gunoi anumite persoane dau dovadă de lipsă de civilizație și aruncă deșeuri în fântâna din Piața Cetății. În urma articolului precedent publicat de ZiarulUnirea.ro referitor la această problemă, Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa a dispus o acțiune de curătare a obiectivului turistic.
Gabriel Pleșa : „Este adevărat că este o fântână ornamentală, dar este regretabil ceea ce se întâmplă fiindcă în zonă sunt zeci de coșuri de gunoi. Mă rog, turiști, cetățeni, cei care aruncă deșeuri acolo. Am aflat, sincer, din presă, eu nu am știut că există deșeuri acolo. Am dat dispoziție ca să se ridice tot ce este acolo și să sperăm că vom avea măsuri pentru cei care fac acest lucru. O să montăm categoric și camere de supraveghere, mai ales în Piața Cetății, este imperios necesar.” – declară Primarul Municipiului Alba Iulia.

Actualitate
Bani de la stat pentru antreprenori: Cine este eligibil pentru cei 7.38 de miliarde de lei
Bani de la stat pentru antreprenori: Cine este eligibil pentru cei 7.38 de miliarde de lei
Executivul de la București a decis să întindă o mână de ajutor antreprenorilor români, majorând valoarea unei scheme de ajutor de stat, cu impresionanta sumă de un miliard de lei. Este vorba despre schema de ajutor de stat 807/2014 pentru investițiile cu impact major în economie.
După majorare, valoarea totală a schemei se ridică la 7,38 de miliarde de lei.
Guvernul are planuri mari pentru firme
Prin această măsură, Executivul urmărește încurajarea participării active a întreprinderilor la reducerea decalajelor economice dintre regiuni, prin stimularea realizării de investiţii în active fixe de înaltă tehnologie, pentru realizarea de produse cu valoare adăugată mare, adresate atât pieţei interne cât şi competitive la export.
„Susţinerea investiţiilor are în vedere atât dezvoltarea capacitătii productive a economiei naţionale cât şi creşterea contribuţiilor întreprinderilor finanţate prin plata de taxe şi impozite la bugetul general consolidat al statului, precum şi la bugetele locale. Aceste avantaje justifică efectuarea cheltuielilor din bugetul de stat pe care măsura de sprijin financiar le implică”, transmite Guvernul.
1. Alineatul (2) al articolului 4 se modifică și va avea următorul cuprins: (2) Bugetul maxim al schemei este de 7.379,95 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 1.499,99 milioane euro, astfel: a) credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanţare pentru perioada 2014 – 2023; b) credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2015 – 2028.
2. Alineatul (3) al articolului 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
(3) Bugetul mediu anual al schemei este de 737,995 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 149,999 milioane euro.
Art. II. – Hotărârea Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 704 din 30 septembrie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările aduse prin prezenta hotărâre se va republica în Monitorul Oficial al României Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare”, se arată în proiectul Guvernului.
Sursa: playtech.ro
Actualitate
Cum l-a „omorât” presa pe Florin Salam: „Această informație reprezintă o palmă dură asupra credibilității presei din România”
Cum l-a „omorât” presa pe Florin Salam: „Această informație reprezintă o palmă dură asupra credibilității presei din România”
În seara zilei de sâmbătă, a apărut în spațiul public informația „pe surse”, preluată apoi de mai multe publicații, cum că interpretul de manele Florin Salam ar fi încetat din viață.
Cântărețul transmite însă că se simte bine și așteaptă reîntâlnirea cu fanii.
„Dragilor. Voi fi scurt și la obiect. Nu. Nu am murit. Iar din păcate această informație reprezintă o palmă dură asupra credibilității presei din România. Ne vom revedea curand la concerte. Va doresc sănătate tuturor. Rușine Pro TV”, a scris Florin Salam pe facebook.
Și Betty, fiica manelistului, a infirmat presupusele zvonuri, pe Instagram.
„Cel care a scris acel material de la Pro Tv, ești un nimic! Cum poți să scrii așa ceva? Să induci lumea în eroare și să îi bagi în panică?! Te sfătuiesc să-ți dai demisia. Cum poți să scrii un mare FAKE de știre, omule? Ceea ce ai scri tu despre tatăl mei, sper să nu atragi tu”, a scris Betty pe Instagram.
Actualitate
An sabatic pentru profesorii din învățământul românesc: Cum ar putea aceștia să stea un an acasă fără să-și piardă locul de muncă
An sabatic pentru profesorii din învățământul românesc: Cum ar putea aceștia să stea un an acasă fără să-și piardă locul de muncă
Un nou proiect de lege ar putea permite profesorilor să ia o pauză de un an de zile de la învățământ, la fiecare zece ani, fără să fie stresați că trebuie să-și caute de lucru după aceea. Postul le va fi rezervat în toată această perioadă.
În mod previzibil, trebuie să acordul școlii unde îți desfășori activitatea pentru a te bucura de această perioadă de concediu fără plată, dar anul sabatic s-ar putea să te ajute să dedici o cantitate semnificativă de timp unui proiect din afara școlii sau efortului de redactare a unui cărți.
Cum funcționează anul sabatic pentru profesorii din învățământul românesc
Un cadru didactic din România, titular și cu contract pe perioadă nedeterminată, poate beneficia de concediu fără plată pe durata unui an școlar, cu condiția ca școala să fie de acord. Va putea să facă acest gest o dată la zece ani, cu rezervarea postului pe perioada respectivă, după cum se menționează în acest proiect legislativ menit să modifice legea educației.
Pe partea oameni care activează în facultăți, legea educației stabilește că anul sabatic se poate acorda, în învățământul superior, profesorilor și conferențiarilor titulari sau directorilor de granturi care, timp de șase ani consecutivi, au derulat granturi de cercetare și au funcționat în aceeași universitate.
Anul sabatic, deși este o raritate în România, din cauza nivelului de sărăcie de la noi, reprezintă o practică foarte comună în occident. Se întâlnește mai ales în domeniile sau mediile de lucru stresante, oferind oamenilor oportunitatea de a se ocupa de proiecte personale, hobby-uri, de a călători, cu confortul psihologic că, la întoarcere, vor avea același post.
Sursa: playtech.ro
-
Sănătatea și naturăacum 13 ore
Este mai important CUM și CÂND BEM APA decât CÂTĂ APĂ BEM. Cele mai bune 5 momente ale zilei în care să bei apă
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
13 august: Ziua internaţională a stângacilor. Un fascinant aspect al diversităţii umane
-
Ştirea zileiacum 8 ore
VIDEO| Prima stație de încărcare a autovehiculelor electrice, inaugurată la Alba Iulia: Cine va plăti curentul și care sunt planurile de viitor
-
Ştirea zileiacum 10 ore
13 august 2022, COVID-19 în Alba. 91 de noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ
-
Ştirea zileiacum 3 ore
Bărbat din Alba, bătut crunt și dat cu capul de pereți de cel care îi datora bani: Ce pedeapsă a primit agresorul
-
Ştirea zileiacum 9 ore
VIDEO| Moment inedit la Festivalul Roman Apulum 2022: Președintele CJ, Ion Dumitrel și primarul Gabriel Pleșa, concurs de tir cu arcul
-
Ştirea zileiacum 11 ore
LIVE VIDEO| Ceremonia oficială de deschidere a Festivalului Roman Apulum 2022: Parada legionarilor romani și a războinicilor daci
-
Ştirea zileiacum 15 ore
ASTĂZI: A doua zi a Festivalului Roman Apulum 2022. Lupte de gladiatori, dansuri antice, paradă cu torțe. PROGRAMUL zilei de sâmbătă