Rămâi conectat

Ştirea zilei

FAKE NEWS semnalat de IGSU: Mai mulți oameni au primit mesaje cu măsuri de autoprotecție în cazul contaminării radioactive a mai multor regiuni din țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

FAKE NEWS semnalat de IGSU: Mai mulți oameni au primit mesaje cu măsuri de autoprotecție în cazul contaminării radioactive a mai multor regiuni din țară

Având în vedere sesizările primite din partea cetățenilor cu privire la un mesaj care circulă prin intermediul aplicației WhatsApp referitor la măsurile de autoprotecție în cazul contaminării radioactive a mai multor regiuni din țară, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face precizarea că se delimitează clar de aceste informații.

IGSU dorește să informeze publicul că mesajul în cauză este FALS și nu provine de la instituție. De asemenea, adresa de contact menționată în mesaj NU este cea a Inspectoratului.

Pentru combaterea dezinformării și protecția cetățenilor, IGSU face un apel către toți cetățenii să se informeze doar din surse oficiale și să verifice cu atenție datele și informațiile primite prin diferite canale de comunicare. Aceasta este singura modalitate de a evita panică inutilă și răspândirea informațiilor false.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență rămâne dedicat asigurării siguranței și protecției cetățenilor, iar comunicarea transparentă și corectă cu publicul este una dintre prioritățile instituției.

Pentru informații oficiale și actualizate, cetățenii sunt îndrumați să acceseze site-ul oficial al IGSU sau să contacteze autoritățile locale responsabile de gestionarea situațiilor de urgență.

IGSU reiterează importanța informării corecte și responsabile pentru a face față împreună provocărilor și situațiilor de urgență.

Pentru orice situație de urgență, cetățenii sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea