Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Facebook prin scrisori”: Record mondial al unui român pentru cele mai multe scrisori primite, în istoria omenirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Facebook prin scrisori”: Record mondial al unui român pentru cele mai multe scrisori primite, în istoria omenirii

România a fost pusă pentru a doua oară la loc de cinste pe harta recordurilor mondiale, de către sălăjeanul Gabriel Antoniu Lavrincic, care la data de 11 martie 2021 a fost inclus în Academia Recordurilor Mondiale din SUA (WORLD RECORD ACADEMY), cu unicul record mondial: cele mai multe scrisori primite în istoria omenirii.

Potrivit Academiei Recordurilor Mondiale din SUA, recordul stabilit de Lavrincic este unul special, unic în lume și imbatabil, la baza căruia stă foarte multă muncă și pasiune care se reflectă la nivel transnațional. Prin urmare, acest record este un record academic care nu se poate compara cu recordurile de genul „mâncătorilor de insecte sau introducerea de bețișoare în nas”.

Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), are sediul in metropola Miami, Florida, Statele Unite, este cea mai mare organizație care verifică, certifică recorduri mondiale și, totodată, deținătoarea celei mai mari baze de date cu recorduri mondiale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Această recunoaștere a Academiei Recordurilor Mondiale din America, vine la 10 ani de la prima certificare, din data de 12 aprilie 2011, cand Guinness World Records din Marea Britanie cu sediul in Londra, a emis o diplomă pe numele lui Gabriel Antoniu Lavrincic, care certifică recordul mondial absolut la cele mai multe scrisori primite şi trimise în toată istoria omenirii.

*

Recordul Mondial la categoria “Cele mai multe scrisori primite și trimise în toată istoria omenirii”, emis de prestigioasa și arhicunoscuta Guinness World Records din Marea Britanie, se află în posesia unui român născut în comuna Marca, județul Sălaj, România – Gabriel Antoniu Lavrincic, cel care deține conform oficialilor Guinness o colecție de 22.018 scrisori primite din URSS în perioada 1986-1991 (continuând și în următorii ani până când a apărut poștă electronică), care este rodul intensei corespondențe personale purtată cu prietenii săi pionieri din Uniunea Sovietică. Este singurul om din lume care deține o astfel de colecție unică.

Lavrincic, la vârsta de numai 11 ani în 1986 a construit un „Facebook prin scrisori”, dând naștere unei ”rețele sociale” în timpurile când nu existau nici computere, nici măcar scânteia unei idei de ”rețea socială”. Astfel, în perioada 1990-1996, ”rețeaua socială prin scrisori” cuprindea deja și corespondența cu persoane din Finlanda, Turcia, Mongolia, USA, Olanda, Bulgaria, Polonia, Germania, Danemarca, Marea Britanie. Așadar, ideea de “rețea socială” a fost pusă în aplicare pentru prima dată în lume de un român – Gabriel Antoniu Lavrincic, în anii ’80 prin scrisori/ corespondență.

Cu mulți dintre prietenii săi de corespondență din URSS, ține legătura strâns și în ziua de azi. Mulți dintre ei, au ajuns oameni de afaceri și ocupă funcții importante în Federația Rusă. Toate aceste contacte, cultivate încă din copilărie, îl ajută enorm de mult azi în sfera profesională.

Conform specialiștilor din București, Moscova, Londra, Bruxelles și alte capitale europene, această corespondență are o valoare istorică inestimabilă, ocupă un loc important în istoria comunicării umane, reprezintă o adevărată comoară culturală și antropologică, atât pentru țara noastră, cât și pe plan internațional, dar și o importanță majoră în filatelie. Fiecare scrisoare are viața ei, are o soartă și un caracter aparte.

Prin această corespondență a promovat și promovează România încă de la vârsta de 11 ani, când zilnic era în contact și conectat prin scrisori în „sistem de rețea socială”, cu sute și mii de persoane pe tot spațiul ex-URSS, din Chișinău, Kiev până în Moscova, Kaliningrad, Novgorod, Leningrad, Arhangelsk, Vilnius, Minsk, Kazani, Syktyfkar, Grozniy, Mahachkala, Erevan, Tbilisi, Baku, Ashgabad, Tashkent, Dushambe, Bishkek, Sverdlovsk, Siberia, Omsk, Chelyabinsk, Novosibirsk, Barnaul, Abakan, Irkutsk, Magadan, Kamchatka, Vladivostok, Birobidjan, Habarovsk, Nahodka, Kazahstan, ajungând până la Cercul Polar in Peninsula Yamal.

Pasiunea pentru Rusia și cultura rusă a început de la bunicul său – Juca Petru, care a luptat în al Doilea Război Mondial, ajungând prizonier în lagărele din Siberia, unde a făcut cunoștință cu limba, cultura rusă și frumusețile Rusiei. Bunicul lui Lavrincic, a fost persoana care i-a inoculat  dragostea pentru limba și cultura rusă, leganandu-i copilăria cu povești adevărate despre Rusia, Siberia, taiga, stepă, măreția și sensibilitatea “sufletului rusesc”, război și viața de după război.

Tot bunicul, i-a fost primul profesor de limba rusă, fiind convins că această limba o să-l ajute pe nepot în viață, lucru care s-a și întâmplat, peste așteptări. Prin prisma limbii ruse, a construit o frumoasă carieră profesională prin care promovează zilnic interesele economice ale României în Rusia și fostele republici URSS.

În toamna anului 2019, Lavrincic a fost propus consul onorific al Federației Ruse în România iar în februarie 19 februarie 2021, a fost premiat de Comitetul organizatoric rus “Pobeda”, cu diploma semnată personal de Vladimir Putin – preşedintele Rusiei și medalia comemorativă „75 de ani de la Victoria în Marele război pentru apărarea Patriei 1941-1945”, pentru implicarea activă în educația patriotică și rezolvarea problemelor social-economice a veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial, respectiv pentru contribuţia la consolidarea relaţiilor româno-ruse.

Pasiunea pentru scrisoarea scrisă cu mâna, chiar și în această eră a comunicării digitale, îi inspiră pe oameni din întreaga lume să mențină tradiția veche a scrisorii scrise manual. O scrisoare scrisă manual are mai multă putere emoțională, mesajul este mai puternic și expresia este mai mare. Scrisoarea scrisă de mâna are un loc important în istoria noastră. Scrisorile oferă, de asemenea, o resursă istorică neprețuită, înregistrând atât evenimente extraordinare, cât și detalii intime ale vieților trecute.

Din păcate tinerii de azi nu au scris niciodată o scrisoare cu hârtie cu mâinile lor. Se pot spune foarte multe despre minusurile și plusurile generate de această situație, însă progresul și viața dictează legile ei, vremurile se schimbă. Trebuie să ne adaptăm la acțiune și să mergem înainte, cel mai important este ca, adaptarea să fie făcută cu cap și măsură. Cu certitudine, că se poate face educație de calitate și cu creionul și hârtia, care în multe cazuri depășește educația făcută cu tastatura.

Adolescenții din ziua de azi, stau în faţa calculatorului pe internet, pe rețelele de socializare. Lor le vine răspunsul imediat, într-o clipită, pe internet. Și asta nu se compară cu acel sentiment minunat de nerăbdare, de a primi un răspuns, o veste printr-o scrisoare. Acum, corespondența se poate trimite în câteva secunde. Însă scrisorile sunt mult mai personale având fiecare o identitate aparte. Fiecare scrisoare are personalitatea ei. Scrisorile sunt vii, sunt calde, păstrează căldura sufletească umană pe când internetul din păcate este rece.

Scrierea de mână stimulează memoria și celulele creierului, generează idei mai repede, îmbogățește vocabularul, crește creativitatea, ajută la relaxare și impune o anumită disciplină urmând regulile scrisului, ajută la exprimarea emoțiilor mai eficient, îmbunătățește abilitățile de citire, scriere și limbaj, susține dezvoltarea cognitivă, scrierea expresivă poate ajuta pacienții să treacă mai ușor peste boală.

Celulele creierului sunt stimulate numai dacă practicați scrierea de mână zilnic și utilizați mai puțin tastatura! În acest fel, ajutați creierul să se concentreze mai bine. Este foarte important să scrieți manual zilnic pentru a evita transformarea funcțiilor creierului într-un „handicap”. Scrierea de mână a devenit o artă, care stimulează funcțiile creierului în timp ce tastatura le anihilează.

Nu renunța la scrierea de mână!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Accident rutier în Sibiu: Un motociclist de 25 de ani, din ALBA, a ajuns la spital, după ce a fost lovit de un autoturism

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Accident rutier în Sibiu: Un motociclist de 25 de ani, din ALBA, a ajuns la spital, după ce a fost lovit de un autoturism

Un accident rutier a avut loc vineri, 31 martie, în Sibiu, unde un motociclist de 25 de ani, din județul Alba, a ajuns la spital, după ce a fost acroșat de către un autoturism.

Polițiștii Biroului Rutier Sibiu intervin la un accident rutier produs în municipiul Sibiu, la intersecția străzilor Cernei – Porumbacului.

Elit - Gustul Desăvârșit

În accident sunt implicate un autoturism condus de un sibian in vârsta de 29 de ani și un motociclist, in vârsta de 25 de ani, din Blaj.
Accidentul rutier s-ar fi produs pe fondul neacordării de prioritate motociclistului.

Motociclistul a fost transportat la spital conștient.

Nu se înregistrează probleme de trafic.

Polițiștii rutieri continua cercetările.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Renovarea a opt blocuri și construcția a opt stații de reîncărcare, la Blaj: Licitația de aproape 20 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Renovarea a opt blocuri și construcția a opt stații de reîncărcare, la Blaj: Licitația de aproape 20 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru proiectare și execuție lucrări, în cadrul proiectului „Renovarea energetica a cladirilor rezidentiale multifamiliale din Municipiul Blaj”. Valoarea totală a investiției este de 18.779.102,05, fără TVA.

Obiectivul general al investiției

Proiectul vizeaza reabilitarea termica a cladirilor si implementarea sistemelor de producere a energiei din surse regenerabile. Investitia face obiectul unui proiect integrat in cadrul Planului National de Redresare si rezilienta, Componenta C5 – VALUL RENOVARII, Operatiunea A3.1 – Renovare energetica moderata a cladirilor rezidentiale multifamiliale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cladirile care fac obiectul prezentului contract sunt:

1. BLOCUL DE LOCUINTE COLECTIVE, STR EROILOR, NR. 41 ,
2. BLOCUL DE LOCUINTE COLECTIVE, BD.REPUBLICII, BL.7
3. BLOCUL DE LOCUINTE COLECTIVE, STR EROILOR, NR. 40
4. BLOCUL DE LOCUINTE COLECTIVE, STR. GARII, NR. 2
5. BLOCUL DE LOCUINȚE COLECTIVE, STR. GĂRII, NR. 1
6. BLOCUL DE LOCUINTE COLECTIVE, STR EROILOR, NR. 31
7. BLOCUL DE LOCUINTE COLECTIVE, STR. CAMPUL LIBERTATII BL G1
8. BLOCUL DE LOCUINTE COLECTIVE, STR. GHEORGHE BARITIU, NR.5

Pentru sigurarea caracteristicilor energetice necesare pentru fiecare cladire in parte se propune, in principal, executarea urmatoarelor lucrari:

-Izolarea termică a părţii opace a faţadelor cu sistem termoizolant amplasat la exterior;
-Izolarea termică a spaleților golurilor de ferestre și uși cu sistem termoizolant;
-Izolarea termică a soclului cu sistem termoizolant de soclu;
-Înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă (partea vitrată);
-Termoizolare planşeu subsol la partea inferioară cu polistiren expandat;
-Termoizolare planşeu peste ultimul nivel la partea superioară cu polistiren expandat;
-Lucrări de demontare a instalaţiilor şi a echipamentelor montate aparent pe faţadele imobilului, precum şi remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de izolare termică.
-Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei
-Statii de incarcare electrice cu 2 posturi conform DALI si audit energetic.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| „Fapte bune, plantăm în Sălciua”: 4.000 de puieți de molid și larice, plantați alături de artista Carmen de la Sălciua

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| „Fapte bune, plantăm în Sălciua”: 4.000 de puieți de molid și larice, plantați alături de artista Carmen de la Sălciua

În cursul zilei de vineri, 31 martie, în comuna Sălciua a avut loc o acțiune de plantare a 4.000 de puieți, la care a participat și cunoscuta artistă, originară din comună, Carmen de la Sălciua.

„Bine te-am găsit primare
Buna ziua dumitale
Lauda in sat ți mare
Cinste-ți fac faptele tale “

Elit - Gustul Desăvârșit

O mică introducere unui om care a făcut fapte mari pentru comuna mea Salciua !

Astăzi am participat cu onoare și drag unei activități frumoase care s-a desfășurat in comuna noastră, Sălciua!

S-au plantat peste 4000 de puieți de molid și larice in zona pâraul Fundata pe terenul comunei Salciua !

Natura a ținut cu noi și acțiunea “FAPTE BUNE, PLANTĂM IN SĂLCIUA“ a avut un parcurs extraordinar la care au participat:

ONG FAPTE BUNE ROMÂNIA
OCOLUL SILVIC „Muntele Mare”
PRIMĂRIA SĂLCIUA
LICEUL BAIA DE ARIES!!!

Domnul Albu, Prefectul de Alba Iulia, DOMNUL SENATOR-Sorin Bumb, Seful de Ocol-Mihai Negrea, angajații ocolului, profesori și peste 100 de elevi din cadrul Liceului Baia de Aries, Dl primar al comunei noastre, Vasile Lombrea, colegi de la Primaria Salciua și Directoarea Școlii Generale din Salciua!

Toată lumea s-a implicat cu atâta dragoste…

Toți cei care au muncit au fost serviți cu bucate traditionale din zona noastră, produse din vânat si sirop bun si gustos!

Am fost bucuroasa sa plantez primul puiet de molid si sper sa crească atât de mare așa cum am crescut si eu DINTR-UN SIMPLU OM, UN OM ȘI MAI SIMPLU!

Mereu mândră cu originile mele!”, a transmis Carmen de la Sălciua, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare