Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Fabrica de Zahăr din Luduş îşi va RELUA activitatea. Ce spune Teodor Aflat, artizanul preluării de către o asociere de fermieri români

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fabrica de Zahăr din Luduş îşi va RELUA activitatea. Ce spune Teodor Aflat, artizanul preluării de către o asociere de fermieri români

După ce reprezentanții unui grup de 400 de fermieri din Transilvania, organizați într-o asociație condusă de fermierul sibian Teodor Aflat au reușit preluarea Fabricii de Zahăr din Luduş, aceasta îşi va relua activitatea, iar fermierii din Mureş şi judeţele învecinate își vor putea relua cultivarea de sfeclă de zahăr, încă din această toamnă sau din primăvara anului viitor.

Teodor Aflat este cel care a pus la cale preluarea de către o asociere de 400 de fermieri și agricultori români a Fabricii de Zahăr din Luduș de la francezii de la TEROS, care doreau să o închidă și mai apoi să o demoleze.

CITEȘTE ȘI: VICTORIE la fabrica de zahăr de la Luduș: NU se închide. Fermierii români au preluat-o de la francezi

Teodor Aflat face agricultură de performanţă de 22 de ani. În urmă peste două decenii acesta s-a întors din Germania, unde lucrase o vreme și unde mijlocise locuri de muncă în agricultură pentru mai mulţi români.

Patronul pentru care lucrase în Germania i-a devinit asociat în România: „Neamţul pentru care am lucrat în Germania m-a întrebat: Teo, facem agricultură în Romania? Am spus: Facem! Fără să știu în ce mă bag”.

Teodor Aflat este „artizanul” preluării Fabricii de Zahăr din Luduș de către o asociere de 400 de fermieri români, cultivatori de sfeclă de zahăr. Cu privire la preluarea fabricii acesta a declarat:

„Datorită faptului că am semnat contractul de confidenţialitate nu putem vorbi prea multe. Treburile sunt pe un făgaş bun şi Fabrica din Luduş va fi repusă pe poziţie şi sperăm ca din toamna asta sau din primăvara anului 2023 cultivatorii de pe Luduş, Braşov, ştiu eu, Cluj, Sibiu să reînceapă cultura de sfeclă de zahăr”, a declarat Teodor Aflat, cel mai mare cultivator de sfeclă de zahăr din Transilvania.

Oferta grupului de fermieri din nouă judeţe ale Transilvaniei către patronatul francez al grupului Tereos SA, care a deţinut până acum fabrica de la Luduş, a fost cumpărarea a peste 98% din acţiuni.

Teodor Aflat a precizat că în acest an preţul la sfecla de zahăr este foarte bun şi că speră în continuare ca acest preţ să fie mult mai bun, în urma continuării activitiăţii fabricii din Luduş.

„Primul pas este făcut la înţelegerea pe care ne-am dorit-o. Din câte am înţeles eu, da, într-adevăr, e o premieră”, a mai spus Teodor Aflat, care a adăugat că mulţi fermieri cultivatori de sfeclă de zahăr îşi pierduseră deja speranţele cu privire la continuarea activităţii în fabrica de procesare de la Luduş.

Fermierul a mai arătat că în judeţele din centrul Transilvaniei sunt mai multe sute de cultivatori de sfeclă care depind de această fabrică, numai în în Sindicatul Cultivatorilor de Sfeclă de la Luduş fiind peste 300 de membri.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea