Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Fabrica de pigmenți minerali anorganici într-o localitate din Alba: Undă verde din partea APM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fabrica de pigmenți minerali anorganici într-o localitate din Alba: Undă verde din partea APM

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a acordat avizul de mediu pentru construirea unei Fabrici de pigmenți minerali anorganici în comuna Cricău.

Fabrica se va ocupa cu producerea compuşilor chimici anorganici, precum: nemetale, oxizi metalici ori alți compuși anorganici, în principal: carbură de calciu, siliciu, carbură de siliciu. Capacitatea de producţie medie este 600 tone/an.

Activități desfășurate:

• producerea pigmenților minerali anorganici;
• ambalarea și înmagazinarea / livrarea acestora.

Materiile prime folosite sunt oxizi de metale / metaloizi precum:

• Dioxidul de titan (TiO2)
• Oxidul de crom trivalent (Cr2O3)
• Trioxidul de stibiu (Sb2O3).

Amplasamentul studiat se află situat pe partea dreaptă a DJ 107H Cricău – Galda de jos, localitatea Cricău, str. Principală, nr. 453B, județul Alba.

Terenul vizat, în suprafață de 57000 mp, este situat în zona centrală a județului Alba, pe versantul estic al Trascăului, la o distanță de cca. 10km nord de municipiul Alba Iulia. Situarea amplasamentului, la limita platformei industriale a localității, se face pe terasa superioară și malul stâng al cursului de apă de suprafață Cricău – cod cadastral IV-(1)-97-5, la o distanță de cca. 0,2 km de acesta.

Forma terenului poate fi asimilată relativ unui dreptunghi, cu lungimea de cca. 5 ori mai mare ca lățimea și o orientare generală pe direcție NE – SV.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea