Rămâi conectat

Sport

Fabian Himcinschi: „Sunt fericit, Empoli va fi rampa de lansare spre un club puternic din Italia”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Deşi Novara nou-promovata în Serie A a intrat puternic pe fir (plusând cu o ofertă superioară), în cele din urmă Fabian Himcinschi a semnat contractul cu gruparea italiană Empoli FC (locul 9 în Serie B), mutarea fiind intermediată de impresarul Florin Manea. Negocierile între cluburi s-au întins pe aproape o săptămână şi s-au dovedit anevoioase, blocându-se în detalii legate de achitarea ratelor, procente ulterioare sau contractul individual. Mutarea va aduce în contul Unirii suma de 100.000 euro (plătibilă într-o singură tranşă, în 5 zile de la primirea „cărţii verzi”), alţi 15.000 euro urmând să fie suportaţi de italieni pentru diverse cheltuieli şi comisioane. „Sunt fericit că s-a realizat transferul, mi-am dorit enorm acest lucru. Empoli reprezintă din punctul meu de vedere o rampă de lansare spre un club puternic din Italia”, a declarat vârful albaiulian în vârstă de 17 ani.
Fabian urmează să se deplaseze în Italia în 28 iulie, pentru a se prezenta la pregătirea echipei „Primavera” a clubului toscan. Himcinschi junior a parafat o înţelegere valabilă trei sezoane, răstimp în care va încasa, în funcţie şi de performanţele individuale, o sumă totală cifrată la aproximativ 100.000 euro. „Formaţia mea favorită este AC Milan, normal că visez să joc vreodată acolo. Imediat după Campionatul European din Serbia mi-am dat seama că e momentul oportun să plec la un club profesionist, să cresc, să mă cizelez, nu să stagnez”, a apreciat Fabi, golgheterul reprezentativei „tricolore” Under 17.
Acesta are alături la Empoli încă un român, Tudor Zbârcea (16 ani, achiziţionat de la Academia „Gheorghe Hagi”), cu care va fi coleg de cameră. „Nu-i deloc devreme să ajung în Occident, sunt convins că o să mă adaptez repede, deşi ştiu că am de muncă. Oferta de la AEK Atena era mai convenabilă financiar, dar cred că fotbalul italian, unul foarte bine organizat, o adevărată industrie, se potriveşte mult mai bine calităţilor mele”, a încheiat fotbalistul ex-unirist, ce a atras atenţia prin prestaţiile de la echipa naţională.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Prometey Dnipro 2-3, în Liga Campionilor | Surpriză neplăcută și dezamăgire pentru campioana României!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a trăit o dezamăgire în grupele Ligii Campionilor în fața fanilor, după ce a pierdut o confruntare dramatică. scor 2-3 (23-25, 25-22, 25-18, 18-25, 8-15), cu Prometey Dnipro, un eșec total nescontat, o supriză neplăcută!!!

O nouă confruntare pe muchie de cuțit în „Alba Blaj” Arena, în care s-a trecut din nou prin toate stările posibile, de la 2-1, la 2-1 și 2-2 la seturi, fiind nevoie de tie-break, la fel ca în precedenta confruntare, cu Volero Le Cannet. A fost al 3-lea meci de 5 seturi din ultimele 5 dispute pentru reprezentanta României, care a suferit mult și a pierdut o confruntare în care era cotată cu prima șansă. Un meci maraton care a durat mai bine de două ore și jumătate și încheiat cu o surpriză neplăcută. Datele probleme se complică pentru Volei Alba Blaj în privința calificării, adunând două eșecuri la rând acasă, cu acelașu scor.

În setul decisiv, o sinteză a  întregii dispute, evoluția scorului: 0-2, 3-2, 3-4, 4-4, 4-7, 5-12 (6 puncte consecutive ale vizitatoarelor cu Bojana Milenkovic la serviciu). Prometey a ajuns la un punct de adjudecarea disputei (14-7)

La a doua partidă consecutivă în fața fanilor în competiția stelară, campioana României, clasată pe poziția secundă, a fost favorită în confruntarea cu reprezentanta Ucrainei, grupare care pierduse ambele întâlniri disputate în minimum de seturi,.

O sală aproape plină, aproximativ 1800 de spectatori, a fost alături de reprezentanta României, care a avut-o printre titulare pe Lora Kitipova, coordonatoarea transferată recent.

Contrar așteptărilor, întâlnirea a fost echilibrată, iar primul set a fost adjudecat de vizitatoare. În primul parțial s-a mers cap la cap, cu avantaje minime, de unul-două puncte de fiecare parte, până la 23-23, iar Prometey a fructificat prima minge de set, cucerind primul set în grupă.

Prometey a început mai bine și al doilea set, având ascendentul moral, conducând cu 12-9 și 15-13, gazdele egalând la „16”. Stevan Ljubičic a mizat, inspirat, pe Axinte și Ter Brugge, iar Blajul a trecut în față, distanțându-se la 20-17 și 22-19 și restabilind egalitatea.

Iarăși roluri schimbate, cu Prometey în prim-plan, 8-1 în favoarea vizitatoarelor, o diferență neverosimilă, moment în care Ljubičic a apelat, deja, la al doilea time out.  S-a făcut 7-8, diferența s-a redus, însă Prometey cu a cedat, conducând cu 12-8, 15-12. Blajul a egalat însă la „16” și a preluat conducerea după 4 puncte consecutive, distanțându-se la 23-17, după o altă serie de 6 puncte adjudecate!

La fel de echilibrat a fost și al 4-lea set în prima sa parte, cu egalități până la 11-11. Costa ratează două atacuri și se face 11-13 și 12-15. Se restabilește iar egalitatea, la „15”, se merge din nou cap la cap până la 18-18, dar Prometey a făcut 6 puncte la rând și a ajuns la 24-18!!!

Următoarea confruntare din Liga Campionilor va fi în 5 decembrie, în Franța, iar în Divizia A1 este sâmbătă, 2 decembrie, întâlnirea cu Știința Bacău, tot pe teren propriu, de la ora 18.00.

Volei Alba Blaj: Bogumila Biarda – puncte, Lora Kitipova, Nneka Onyejekwe – , Jovana Kocić – , Drussyla Costa – , Isidora Kockarević – , Britt Rampelberg (l), au mai intrat Katarina Jović – Iarina Axinte –, Anneclaire Ter Brugge, Raisa Ioan, Paula Partnoi; Andra Cojocaru (l), Lea Deak, . Antrenor Stevan Ljubičic


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare