Rămâi conectat

Sport

Fabian Himcinschi prezentat oficial la ACS Poli Timişoara *Unirea Alba Iulia aşteaptă 100.000 de euro pentru C. Cristea

Dan HENEGAR

Publicat

în

himAtacantul albaiulian Fabian Himcinschi dă „refresh” carierei şi se află la startul unei noi provocări, iar Unirea Alba Iulia poate încasa 100.000 de euro dacă Pandurii Tg. Jiu se desparte de Călin Cristea în această iarnă.

Vârful unirist ce va împlini 20 de ani în luna mai s-a întors din Italia şi se află sub comanda lui Aurel Şunda, la prim-divizionara ACS Poli Timişoara, în Banat, acolo unde s-a lansat şi tatăl său Adorian Himcinschi. „Fabi” (foto, în centru) încearcă să şteargă cu buretele experienţa nefastă de la Empoli, unde a ajuns în 2011 şi şocul „Ilie Stan” – antrenorul care l-a refuzat la FC Vaslui.

Bănăţenii au revenit ieri din vacanţă, cu trei nume noi: tinerii Alin Roman, Alin Dobrosavlevici şi Fabian Himcinschi, noii fotbalişti ai Timişoarei. Directorul tehnic Călin Rosenblum a specificat că, deşi cei trei au venit sub formă de împrumut, e foarte probabil ca toţi să rămână pe Bega din vară. Oficialul alb-negrilor spune că proaspăt transferaţii vor aduce un plus echipei, fiind foarte probabil ca respectivii să continue pe Bega şi din vară. „Considerăm că aducerea lor va aduce un plus la echipă, în special un plus faţă de tinerii pe care îi avem. Sunt împrumutaţi până în vară de la cluburile lor, timişorenii sunt cu opţiune de cumpărare definitivă, iar Himcinschi va fi definitiv al nostru din vară”, a mai spus Rosenblum.

*Călin Cristea blocat de… Unirea!

Pe de altă parte, Pandurii Tg. Jiu agrează să-l împrumute pe albaiulianul Călin Cristea la „U” Cluj, dar în calea tranzecţiei stau multe. Intrat în ultimele 6 luni de contract, fotbalistul trebuie în primul rând să-şi recupereze restanţele din tur şi nu este mulţumit de propunerea financiară a „şepcilor roşii”. Un alt impediment major este o clauză existentă în înţelegerea dintre Pandurii şi fostul club al lui Cristea, Unirea Alba Iulia, care ar trebui să încaseze în acest caz, încă 100.000 de euro, de la participanta în Europa League. În contractul încheiat în 2011, când mijlocaşul a fost vândut pentru 70.000 de euro de gruparea din Alba, s-a stiputa clar că Unirea va primi respectiva sumă, dacă până la încheierea contractului jucătorului cu Pandurii, gorjenii se vor despărţi de fotbalist, indiferent de formă: liber de contract, împrumut, rezilierea înţelegerii. „Călin Cristea e unul dintre jucătorii pe care-i dorim, zilele următoare s-ar putea semna actele, dar există o clauză între Pandurii şi Alba Iulia, care ne-ar implica şi pe noi, lucru care nu e tocmai pe placul nostru. Discutăm în continuare”, a spus Vlad Munteanu, noul conducător al Universităţii Cluj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea