Expoziție la Muzeul Unirii din Alba Iulia: ”Minerale. În lumină” – frumuseți aparte ale lumii adâncurilor și nu numai

O expoziție cu un profil mai puțin întâlnit, chiar inedit prin raritate, va fi vernisată joi, 23 martie la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.”Minerale. În lumină” este rezultatul pasiunii inginerului geolog Elena Stoia care s-a gândit să ofere publicului larg ”niște frumuseți aparte ale lumii adâncurilor și nu numai”.

Sunt exponate din 17 colecții particulare, flori de mină, minerale descoperite în țara noastră: bazinele miniere Alba, Hunedoara, Maramureș, Călimani, dar și din lume: Brazilia, Mexic, Indonezia, Maroc, Slovacia achiziționate de pasionații colecționari. Mineralele expuse provin din colecții din județele Alba, Hunedoara și Cluj și sunt o expresie a irepetabilității, unicității de formă, tip, varietate, culoare, strălucire, frumusețe pe care le poate oferi natura în condiții specifice de presiune, temperatură, timp, loc, componență chimică.

INFORMARE COVID-19

Vernisajul va avea loc joi, 23 martie la ora 11.00, iar expoziția va fi deschisă până la 28 martie. Vor fi oferite și explicații despre mineralele expuse, dar și tururi ghidate cu tematica adaptată vârstei vizitatorilor. Pentru aceste tururi trebuie însă să vă înscrieți la telefon 0730 561 006. Intrarea este liberă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...