Rămâi conectat

Actualitate

Expoziţie la Muzeul Unirii: „Locuiri preistorice la Pianu de Jos”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va găzdui în perioada, 15 februarie-15 martie 2012, expoziţia temporară „Locuiri preistorice la Pianu de Jos, jud. Alba”.

Cu această ocazie vor fi expuse o serie de artefacte descoperite în timpul campaniilor arheologice efectuate în cele două locaţii  de pe teritoriul satului Pianu de Jos: Podei şi Câmpul de Mijloc. Dintre piesele expuse se remarcă un vârf de lance din paleoliticul mijlociu (aprox. 40.000 î. Chr.), un spectaculos depozit de bronzuri (aprox. 1.100-1.000 î. Chr.), sau o stelă antropomorfă datată în sec. IX-VII î. Chr.

Vernisarea expoziţiei, care va avea loc miercuri, 15 februarie 2012, ora 11.00, va fi dublată şi de lansarea celui de al XLVIII volum, al prestigiosului anuar ştiinţific al muzeului albaiulian, Apulum.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba, Asociaţia „Prietenii Muzeului Unirii Alba Iulia” şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Comunicat Muzeul Unirii Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua formula de calcul a pensiilor 2024. Cum se vor recalcula pensiile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Noua formula de calcul a pensiilor 2024. Cum se vor recalcula pensiile. Ce prevede noua lege? Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat la Antena 3, care este formula din noua lege a pensiilor pentru recalcularea veniturilor pensionarilor Noua formula de calcul a pensiilor 2024 prevăzută în legea pensiilor care va intra în vigoare la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea