Rămâi conectat

Cultură Educație

Expoziţie de animale cu vânzare prin licitaţie la Drâmbar – comuna Ciugud

Publicat

în

Consiliul Judeţean Alba organizează, împreună cu Consiliul local Ciugud şi Asociaţiile crescătorilor de bovine din judeţul Alba „Expoziţia de animale cu vânzare prin licitaţie” şi vă invită să participaţi la acest eveniment, ce va avea loc în cadrul târgului tradiţional de animale din localitatea Drîmbar, comuna Ciugud, judeţul Alba în data de 4.12. 2010.
La prima ediţie, ce va fi organizată în localitatea Drîmbar vor fi prezenţi crescători de animale din zonă şi nu numai cât şi alte firme şi persoane fizice şi juridice ce au ca obiect de activitate colectarea de tineret bovin.
REGULAMENT DE ORGANIZARE PENTRU LICITAŢIA ANIMALELOR
În vederea îmbunătăţirii valorificării animalelor din judeţul Alba se organizează licitaţia acestora (bovine şi ovine) în târguri organizate, în centrele de comună cu tradiţie în vânzarea animalelor, respectiv oraşul Teiuş şi comuna Ciugud.
Pentru buna desfăşurare a acestei acţiuni se propune următorul regulament:
1. Se pot licita următoarele specii de animale:
a. Bovine – toate categoriile
b. Ovine – oi adulte şi miei
c. Cabaline.
2. Pot participa la licitaţie proprietarii de animale:
a. Persoane fizice
b. Persoane juridice.
3. Animalele supuse licitaţiei trebuie să fie identificate prin crotaliere.
4. Proprietarii de animale vor avea următoarele documente pentru fiecare animal:
a. Paşaportul animalului
b. Formularul de mişcare a fiecărui animal, eliberat de medicul veterinar de circumscripţie sanitar – veterinară din raza lui de activitate.
5. Animalele supuse licitaţiei vor fi introduse în sectorul de licitaţie pe intrarea principală unde vor fi verificate documentele de însoţire şi vor fi examinate din punct de vedere sanitar-veterinar de către medicii veterinari
6. Animalele vor fi cântărite, înregistrate cu numărul crotalului, cu un număr de participare (ordine) la licitaţie, imprimat pe o crupă; se va înregistra de asemenea numele şi prenumele proprietarului. Aceste date vor fi înregistrate electronic în calculator.
7. După aceste operaţiuni animalele vor fi legate în zona de aşteptare în ordinea în care au fost înregistrate.
8. După ce animalele au fost duse în zona de aşteptare, urmează un interval de timp de 1-2 ore în care cumpărătorii vor vizita animalele. Se vor documenta asupra rasei, vârstei şi altor calităţi privind animalele supuse vânzării prin licitaţie.
9. Potenţialii cumpărători ai animalelor expuse la licitaţie se înregistrează (numele şi prenumele pentru persoane fizice, precum şi denumirea persoanelor juridice) la spicher.
10. Cumpărătorii înregistraţi vor primi o paletă numerotată şi vor depune o garanţie de 500 lei, garanţie ce va fi restituită odată cu predarea paletei. In cazul în care cumpărătorul nu respectă regulamentul de organizare pentru licitaţia animalelor, garanţia depusă nu va fi restituită şi se va face venit la bugetul autorităţii publice locale pe teritoriul căreia se desfăşoară evenimentul.
11. Potenţialii cumpărători deţinători de paletă vor lua loc în tribuna amenajată.
12. Spicher-ul anunţă începerea licitaţiei şi va prezenta: proprietarul animalului, numărul de ordine şi greutatea animalului. De asemenea spicher-ul anunţă preţul de pornire pentru animalul prezentat. Preţul de pornire al licitaţiei va fi cel stabilit de proprietarul animalului.
13. Pasul de strigare în plus sau minus este de 20 lei (RON).
14. După stabilirea cumpărătorului, acesta va prelua animalul şi va achita pe loc vânzătorului valoarea animalului stabilită prin licitaţie.
15. Animalele nelicitate vor fi scoase din zona unde s-a organizat licitaţia.
16. În spatele zonei de licitaţie se va amenaja un spaţiu de parcare pentru mijloacele de transport ale cumpărătorilor.
17. Cumpărătorii vor face transcrierea animalelor la personalul sanitar-veterinar.
Pentru buna desfăşurare a activităţii de licitaţie, înregistrarea animalelor şi controlul sanitar-veterinar va începe la orele 7,00. Pentru cumpărătorii care au achiziţionat un număr mai mare de animale se vor asigura boxe pentru staţionarea animalelor înainte de a fi încărcate în mijloacele de transport.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare