Exportul de lemne de foc, interzis pentru trei ani. Propunere legislativă adoptată de Senat

Senatul a adoptat, în ședința plenului de luni, 4 septembrie, în calitate de primă Cameră sesizată, o propunere legislativă prin care exportul de lemne de foc este interzis pentru trei ani.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare interzicerea exportului de lemne de foc cu diametrul de maximum 20 de centimetri până la 4 metri lungime, pentru o perioadă de maximum trei ani.

ELIT

Inițiată de un grup de parlamentari preponderent PNL, propunerea legislativă a fost adoptată de Camera superioară a Parlamentului cu 91 de voturi pentru și o abținere, după ce senatorii au votat împotriva raportului comun de respingere al Comisiilor economică și de mediu.

Senatorul PMP Traian Băsescu a afirmat că există „o criză a lemnului de foc”, dar că forma propunerii legislative este deficitară, motiv pentru care a anunțat că susține o altă inițiativă legislativă, aflată în circuit parlamentar, care reglementează problema lemnului de foc prin modificarea unui articol din Codul silvic.

Mihail David - 2020

La rândul său, senatorul USR Vlad Alexandrescu a solicitat retrimiterea propunerii legislative la comisie, dar plenul a respins cererea prin vot.

„Este o situație excepțională prin care se anticipează că în acest an nu se va putea acoperi din recolta de lemn de foc necesarul pentru încălzirea celor 3,6 milioane de gospodării (care se încălzesc cu lemne — n.r.). Cele două inițiative legislative trebuie tratate separat. (…) Este vorba de două lucruri diferite. (…) Această inițiativă legislativă are vicii care pot fi însă corijate la Camera decizională (Camera Deputaților — n.r.)”, a declarat liderul grupului PSD din Senat, Șerban Nicolae, citat de Agerpres, motivând susținerea senatorilor social-democrați pentru un proiect de lege al parlamentarilor PNL.

sursa: agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

coco 6 septembrie 2017 at 8:34

Cine ar fi crezut ca incalzitul cu lemne va fi mai scump decat cel cu gaz……?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...