Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

EXERCIȚIU tactic comun SRI, ISU și Jandarmeria: Alertă cu bombă la Alba Iulia. Specialiştii au investigat și neutralizat obiecte suspecte de a conține dispozitive explozive improvizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Serviciul Român de Informaţii a organizat în data de 19.09.2018, la Alba Iulia, un exerciţiu de intervenţie contrateroristă pirotehnică, pentru testarea reacţiei conjugate la apariţia unei ameninţări cu dispozitive pirotehnice improvizate, în conformitate cu procedurile de acţiune ale instituţiilor din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului.

Aplicaţia s-a desfăşurat pe trei paliere tactice şi a avut în prim plan antrenarea membrilor echipelor pirotehnice în executarea lucrărilor specifice intervenţiei în cazul unei ameninţări cu bombă sau a unui colet suspect.

Scenariile puse în practică au avut ca sursă apeluri false la 112, iar planul de desfăşurare al exerciţiului a testat și gradul de interoperabilitate între participanţi precum şi între mijloacele tehnice şi de comunicaţii utilizate.

Simularea, la care au participat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba „Avram Iancu”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Județului Alba, Poliţia Locală Alba Iulia şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale s-a încheiat cu un exerciţiu demonstrativ, desfăşurat într-un poligon militar, în prezenţa autorităţilor locale din cadrul Primăriei Alba Iulia, Consiliului Judeţean Alba şi Prefecturii Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea