Rămâi conectat

Actualitate

Exerciţiile fizice ar putea fi la fel de eficiente în reducerea tensiunii arteriale ca medicaţia – ANALIZĂ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Exerciţiile fizice ar putea fi la fel de eficiente în reducerea tensiunii arteriale ca medicaţia, arată o analiză pe scară largă, citată de Reuters.

Cercetătorii au combinat datele rezultate din aproape 400 de studii randomizate, care au analizat efectele medicamentelor pentru tensiune şi exerciţiile asupra tensiunii arteriale. Aceştia au constat că atât medicamentele cât şi exerciţiile fizice au redus tensiunea arterială cu aproape 9 mmHg (milinmetri mercur) la pacienţii cu hipertensiune.

”Exerciţiile par să determine scăderi similare ale presiunii sanguine sistolice cu medicamentele folosite în mod obişnuit pentru hipertensiune, în rândul persoanelor cu tensiune arterială mare”, a spus coordonatorul studiului, Huseyin Naci, cercetător în domeniul politicilor în domeniul sănătăţii la London School of Economics and Political Science.

Naci şi colegii săi au analizat 194 de studii clinice randomizate, controlate, care au testat impactul medicamentelor pentru hipertensiune la persoane cu tensiune arterială mare sau care au risc de hipertensiune şi alte 197 de studii, pentru grupe similare, care au testat efectul exerciţiilor fizice. Studiul a inclus şi date ale unor analize din trecut, care au combinat date rezulte din astfel de studii clinice.

În total, Naci a reunit date care includ 10.461 de voluntari din studiile clinice care au evaluat efectul exerciţiilor şi 29.281 de voluntari care au evaluat efectul medicamentelor.

Niciunul dintre aceste studii nu a comparat în mod direct efectul medicamentelor şi cel al exerciţiilor.

Sursa News.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea