Ziarul Unirea

Exemple de șoferi băuți și fără permis pe șoselele din Alba. Peste 150 de amenzi aplicate de polițiștii rutieri în weekend

În zilele de 17 şi 18 mai, poliţiştii rutieri din judeţul Alba împreună cu poliţiştii Secţiilor de poliţie Rurală au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului.

Potrivit IPJ Alba, “în cele două zile de acţiune, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier şi au fost sancţionate 152 de fapte contravenţionale, toate pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 25.840 lei.

ELIT

Au fost reţinute 7 permise de conducere, din care 5 pentru consum de alcool iar dintre cele 6 infracţiuni rutiere constatate, 3 au fost de conducere cu alcoolemie, peste limita legală, una de refuz de a se supune recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei , una de conducere fără permis şi una de conducere cu permisul suspendat.

Exemple:

Sâmbătă, 17 mai, poliţiştii Serviciului Rutier Alba l-au depistat pe V.A.N., de 35 de ani, din Sebeş, în timp ce circula cu o motocicletă, pe strada Călăraşi din Sebeş, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În aceeaşi zi, la ora 21,25, poliţiştii rutieri din Blaj l-au depistat pe S.I., de 50 de ani, din Blaj, care conducea un autoturism, pe strada Păcii din municipiu, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării conducătorului auto  cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 22,30, poliţiştii din Mihalţ l-au depistat pe S.I, de 41 de ani, din municipiul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism, având permisul de conducere suspendat.

La ora 22,52, poliţiştii din Ocna Mureş au oprit, pentru control, pe strada Vadului din Ocna Mureş, un moped condus de S.D., de 39 de ani, din Ocna Mureş, care era sub influenţa alcoolului. În urma testării mopedistului, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Aiud, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La ora 23,30, poliţişti din Cugir au oprit, pentru control, pe strada Mihai Viteazu din Cugir, un autoturism condus de N.L.L., de 33 de ani, din Cugir, care era sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,46% alcool pur în aerul expirat, ulterior  fiindu-i recoltate mostre de sânge, în  vederea  stabilirii  alcoolemiei.

La ora 23,10, pe DJ 107 G a fost oprită, pentru control, o autoutilitară condusă de I.C., de 59 de ani, din comuna Mihalţ, care era sub influenţa alcoolului.

Bărbatul a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, refuzând de asemenea să se supună recoltării probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, în jurul orei 0146, poliţiştii din Baia de Arieş au oprit pentru control, un autoturism condus de o tânără de 27 de ani, din municipiul Turda, judeţul Cluj.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la spitalul din Câmpeni unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.”

 foto arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

ardelean 21 mai 2014 at 14:22

ma mir ca politia Romana isi mai face si treaba in conditiiele in care ei sunt obisnuiti sa stea doar la panda ,dade dade trece un fraier cu 61km/h.

Comentariile sunt oprite