EXCLUSIV| Cine sunt oamenii care îi ,,mână în luptă” pe useriști împotriva lui Florin Roman. Mesaje de pe grupurile interne ale partidului

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cine sunt oamenii care îi ,,mână în luptă” pe useriști împotriva lui Florin Roman. Mesaje de pe grupurile interne ale partidului

Europarlamentarul USR Cristian Ghinea îi sugera la acea vreme lui Beniamin Todosiu, președinte USR Alba, un răspuns în războiul pe care acesta îl purta de ceva timp cu liberalul Florin Roman.

De fapt, putem observa că europarlamentarul Cristian Ghinea este cel care le scrie textele „de război” USR-iștilor, că deputatul PNL de Alba, Florin Roman, l-a dat în judecată anul trecut pe președintele USR Alba, Beniamin Todosiu, pentru un comunicat de presă, realizat de partidul pe care acesta îl conduce, din care reiese că Roman și-ar fi ajutat un apropiat din PNL Alba să obțină contracte pe bani publici.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Florin Roman cerea în instanță daune de 50.000 de lei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, în data de 23 septembrie.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Războiul” dintre Florin Roman și Beniamin Todosiu a început la sfârșitul lunii iulie 2019, când președintele USR Alba a trimis un comunicat de presă, publicat contra cost în ziarele online din Alba. Comunicatul respectiv era de fapt o anchetă a jurnalistei din Tulcea, Aida Zaharia, ”prin care se arăta cum apropiații lui Florin Roman beneficiază în mod dubios de contracte pe bani publici”.

De fapt, în luna iulie anul trecut, Roman l-a acuzat pe Dan Barna că ar fi încasat peste 600.000 de euro din contracte cu Guvernul PSD, iar USR Alba a simțit nevoia să îi ia apărarea lui Barna printr-o serie de acuzații la adresa lui Roman cu același subiect: contracte din bani publici pentru un liberal despre care i-ar fi apropiat deputatului.

Imediat, deputatul PNL de Alba a răspuns pe Facebook, acuzațiilor lui Todosiu și a scris că acesta va trebui să își probeze declarațiile în instanță.

Un alt userist care îi îndemna pe colegii din județul Alba să îl atace pe Florin Roman este deputatul Ionuț Moștean. Acesta îl îndeamnă pe Beniamin Todosiu să distribuie cât mai mult o postare de pe facebook.

Evident că și atacurile din ultima vreme din presa națională împotriva lui Florin Roman nu sunt întâmplătoare. E clar că este o acțiune concertată a USR.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419