Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

EXCLUSIV: Baschetbalista Diana Ignat, după ce a fost depistată pozitiv: „Inexplicabil! Nu am luat nimic! Nu știu cum a ajuns substanța în corpul meu!”

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Baschetbalista Diana Ignat-Kleemann, originară din Alba Iulia, este primul sportiv din Alba depistat pozitiv cu ostarină, un steriod anabolizant interzis de WADA în 2008!

Nu dorm noaptea din cauza necazului. Sărbătorile de Iarnă au fost un coșmar„, a povestit tatăl sportivei, colonelul Ironim Ignat, pensionar din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

Controlul doping a fost efectuat de ANAD în 18 noiembrie, la meciul de baschet CSM Târgoviște – FCC Baschet UAV Arad, iar substanța interzisă depistată a fost Enoborsarm (ostarină).

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Totodată sportiva din Cetatea Marii Uniri reprezintă primul caz de dopaj descoperit în baschetul românesc și jucătoarea componentă a loturilor naționale de juniori riscă o suspendare de 4 ani, întrucât a ieșit pozitivă și proba B.

„Inexplicabil! Nu am luat nimic, nu știu cum a ajuns substanța în corpul meu„, a spus Diana Ignat.

În plin scandal în sportul românesc, din cauza dopajului, pe lista sportivilor români a apărut Diana Ignat, care a fost suspendată provizoriu, conform ANAD, până în 20 decembrie 2022.

Citește și: Primul sportiv dopat în Alba: baschetbalista Diana Ignat-Kleemann! Substanța: ostarină, la fel ca floretista Maria Boldor!

„Eram la antrenament la Târgoviște, la sală erau și oficiali ai Federației Române de Baschet. Am văzut că se uită așa, mai ciudat, la mine, credeam că e vorba de o convocare la lotul național, însă la finalul antrenamentului a venit bomba! Președintele clubului m-a întrebat dacă am citit emailul, unde era anunțul făcut„, a spus Diana

*Și Proba B, pozitivă, riscă 4 ani!

Nu am luat nimic, nici pastile de slăbit, nici altceva pentru masă musculară. Eu, prin conformație am o constituție solidă. Singurele medicamente au fost Advil și Septosol, pentru menstruație și răceală„, a spus Diana Ignat, care nu mai are voie să se antreneze alături de echipă și se află acasă, la Alba Iulia

lSportiva a solicitat contraexpertiză, dat și proba B a ieșit pozitivă, fiind deschisă în 10 ianuarie 2023, Rezultatul a fost primit în 20 ianuarie, iar în 26 ianuarie a primit un email în care i s-a explicat situația și a fost înștiințată despre efecte în privința suspendării. Diana Ignat are termen de 20 de zile pentru a contesta.

Am fost într-o video-conferință cu reprezentanți ai Ministerului Sportului și ai Agenției ANAD. Mi s-au explicat pașii care trebuie să-i urmez. Este un coșmar, nici nu știu ce să fac ca să-mi dovedesc nevinovăția„, a spus Diana.

Baschetbalista are la îndemână 3 variante în actuala situație: o suspendare de 4 ani, să-și recunoască vinovăția – caz în care perioada îi va fi redusă cu un an, sau să își apere poziția pe cale juridică, apelând la organismele internaționale. Ultima variantă este extrem de costisitoare, într-o primă fază fiind-i solicitată suma de 5.000 de euro, și nu garantează nimeni că va avea câștig de cauză.

Sportiva se regăsește pe o listă a sportivilor români, într-o investigație a Gazetei Sporturilor legată de noul scandal al dopajului: floretista Maria Boldor, după Simona Halep. Diana Ignat (va împlini 21 de ani în februarie) a început sportul sub panou în orașul natal la LPS Alba Iulia, evoluând și la echipa de senioare a CSU Alba Iulia, fiind sora mai mică a portarului Vlad Ignat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Viitorul Sântimbru, în finala Cupei României, după 2-0 cu Hidro Mecanica Șugag!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru este prima finalistă a Cupei României, faza județeană, după victoria din penultimul act, la Galtiu, scor 2-0 (2-0), cu Hidro Mecanica Șugag. Finala se va disputa vineri, 14 iunie, pe „Arena Cugir”, iar cealaltă finalistă se va decide mâine în urma confruntării dintre Inter Unirea și Performanța Ighiu. În reeditarea finalei din 2016, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea