Rămâi conectat

Actualitate

Ex-uniriştii la atac pe „Cetate”!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Poli Timişoara va poposi sâmbătă, 17 septembrie, pe „Cetate” (ora 13.00) după ce a pierdut primele puncte stagionale (2-2 la Bistriţa), în garnitura bănăţenilor regăsindu-se doi jucători originari din Alba Iulia, foşti componenţi ai „alb-negrilor”. Atât pentru fundaşul Florin Ilie (19 ani), cât şi pentru atacantul Andrei Zăgrean (24 ani), jocul împotriva Unirii reprezintă o dispută a ambiţiilor, a orgoliilor, ambii despărţindu-se cu scandal de formaţia din Cetatea Marii Uniri. Ultimul joc direct pe „Cetate” (vezi foto) s-a disputat pe 30 august 2009 în Liga 1 şi s-a încheiat la egalitate 3-3 (1-2), cu amfitrionii revenind la conducere după 0-2. Puţini supravieţuitori în cele două distribuţii: Bucurică, Bumbac, Sg. Costea şi Lasc (la FC Unirea), respectiv Mera, Curtean, D. Goga (a înscris golul egalizator în minutul 84) şi Scutaru în „alb-violet”.
lGolgheterul exclus din lot
În vara anului 2009, deşi a fost golgheter al echipei ce izbutea promovarea, Andrei Zăgrean a fost exclus din lot, trimis să se pregătească separat, uitat la poza de grup şi la banchetul ce celebra accederea în Liga 1. „Cu siguranţă că este o partidă aparte pentru mine, împotriva echipei unde am crescut şi m-am lansat în fotbal. Cândva, cu siguranţă voi reveni la Alba Iulia, dar acum îmi doresc ca Poli să câştige”, a spus Zăgrean. Stagiunea anterioară, în 12 noiembrie 2010, vârful ex-unirist, la întâiul duel cu fosta echipă a marcat golul victoriei (2-1) înregistrată de FC Silvania Şimleu Silvaniei la Alba Iulia. „Aşa cum am promis, nu m-am bucurat pentru reuşită, din respect pentru culorile clubului şi publicul albaiulian. Şi acum o să procedez la fel, însă prima dată trebuie să joc”, a admis „Zighi”.
lTatăl lui Fl. Ilie dat afară!
Vara trecută, înaintea stagiunii, FC Unirea Alba Iulia l-a pierdut gratis pe Florin Ilie, în urma unui diferend financiar (diferenţă de 200 de euro lunar între cerere şi ofertă), victima acelui moment tensionat fiind tocmai tatăl internaţionalului Under 19, antrenorul Ion Ilie dat afară de la club din acest motiv! „Nu mi-a căzut deloc bine ce s-a petrecut atunci, cum s-au purtat şi cu mine şi cu tata. Nu este vorba de răzbunare, dar venim la Alba Iulia să învingem”, a spus Florin Ilie. „Nu-mi doream să se ajungă aici, dar asta-i viaţa. La Alba am crescut, ce a fost a trecut şi cred că fanii mă vor primi bine întrucât n-am greşit cu nimic faţă de Unirea şi suporteri”, a mai spus Ilie junior, coleg la juniorii albaiulieni cu Al. Giurgiu, Schuller, Potopea sau S. Mureşan. Convocat recent împreună cu N. Stanciu (FC Vaslui) sub comanda lui Piţurcă, la antrenamentele primei reprezentative, „Iny” se află înaintea primului joc în postura de oponent al grupării albaiuliene.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea