Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Eveniment dedicat iubitorilor de cărți pentru copii: inițiativă „Giving Tuesday” la Muzeul Principia

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clubul de carte Cu copiii la povești se alătură inițiativei Giving Tuesday prin organizarea unui un super eveniment dedicat, ca de obicei, iubitorilor de cărți pentru copii!
Întrucât vom fi atât de aproape de marea sărbătoare a tuturor românilor, vom celebra Centenarul în cadrul evenimentului “Uniți prin povești”, ce se va deșfasura mâine la Alba Iulia, în interiorul Muzeului Principia.

Evenimentul va găzdui Turul țării în povești muzicale, ce ajunge pentru prima dată la Alba Iulia. Autoarea cărților din seria Povești muzicale, Cristina Andone, va aduce în fața publicului un concept unic ce cuprinde un atelier de poveste, mini-teatru de păpuși precum și o prezentare de costume populare din toate zonele țării.  Cristina Andone, scriitor, activist educational si trainer de creativitate, își propune să îi familiarizeze pe copii cu muzica clasică printr-o metodă pedagogică originală: ‘audit de brand muzical’. Cărțile sale din seria Povești din Padurea Muzicală, vândute in 120.000 de exemplare,  includ nouă cărți despre muzica marilor compozitori  și împletesc teoria muzicală în niște povești armonioase, împrietenindu-i pe copii cu muzica clasică și oferindu-le, intr-un mod accesibil, informatii esentiale pentru cultura lor generală. În fața publicului, mâine, Cristina Andone îl va aduce în fața noastră pe marele Enescu și muzica sa de aur.

În spiritul Giving Tuesday, 100 de copii alături de părinți vor primi cadou în cadrul evenimentului câte un exemplar din cartea „Enescu și hora razelor de soare”. Astfel, ne unim prin povești de Centenar și nu în orice fel de povești, ci istorisiri muzicale și aducem drept cadou o carte dedicată sărbătorii românilor. Volumul, marcat „Ediție centenară”, este o trecere în revistă, pe scurt, prin intermediul cuvintelor și al imaginilor, a ceea ce ne definește ca români, pornind de la faptul că Enescu a fost martor al făuririi României Mari, în urmă cu 100 de ani. Motivele populare, pe ceramică sau veșminte, ori cele culese din folclorul popular, se împletesc plăcut cu povestea și istoria si fac din cartea „Enescu și razele de soare” o adevarată bijuterie literară in prag de Centenar pentru cei mici.
Așa celebrăm noi 100 de ani de istorie, oferind 100 de cărți cu povești, muzică și tâlc! Uniți prin povești, versuri și voie bună pentru încă 100 de ani!

Participarea va fi gratuită, iar cărțile vor fi oferite cadou celor ce au completat în prealabil tabelul online pus la dispoziție. Ne bucură nespus faptul că toate cele 100 de exemplare disponibile au fost rezervate într-un timp foarte scurt, ceea ce ne spune că părinții înțeleg importanța lecturii în viața celor mici și se implică în a le facilita accesul la cărți de calitate. De asemenea, cei ce nu au reușit să rezerve cartea online, vor putea achiziționa la fața locului atât cartea prezentată, precum și restul cărților din Pădurea Muzicală, dar și titluri de excepție pentru copii ale editurii partenere, la prețuri promoționale.

Ne unim prin povești la Alba Iulia!

Clubul de carte “Cu copiii la povești”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea