Rămâi conectat

Curier Județean

Evaluarea rezultatelor poliţiştilor rutieri din Alba, pe primele 6 luni ale anului 2015 – au organizat 740 de acțiuni de prevenire a evenimentelor rutiere și au aplicat peste 26.000 de amenzi

Publicat

în

În primele 6 luni ale anului 2015 poliţiştii rutieri din Alba au organizat 740 de acţiuni ce au avut drept scop prevenirea evenimentelor rutiere şi combaterea încălcării normelor legale de către participanţii la traficul rutier. Abaterile constatate în trafic au fost sancţionate cu peste 26.000 de amenzi, iar faţă de 1.112 conducători auto a fost luată măsura suspendării permisului de conducere. Totodată, în activitatea desfășurată în teren, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au descoperit 387 de infracţiuni.

bilant2Azi, 22 iulie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a avut loc evaluarea rezultatelor obţinute de efectivele de poliţie rutieră, în primele 6 luni ale anului 2015.

Din analiza indicatorilor statistici înregistraţi în primul semestru al anului 2015, rezultă că în judeţul Alba s-au înregistrat 55 accidente rutiere grave (mai puţine cu 1 faţă de 6 luni 2014), soldate cu decesul a 9 persoane , rănirea gravă a 62 persoane și rănirea ușoară a 27 de persoane dar şi 112 accidente uşoare de circulaţie, mai puţine cu 11 faţă de primul semestru al anului 2014, soldate cu rănirea uşoară a 130 de persoane.

Electrica Furnizare Discount

În mediul urban s-au produs 32 accidente grave de circulaţie soldate cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a 37 persoane, iar în mediul rural s-au produs 23 accidente grave de circulaţie, soldate cu 5 morţi și 25 răniţi grav. Pe DN1 şi DN7 s-au produs 11 accidente grave, soldate cu decesul a 4 persoane și rănirea gravă a 10 persoane.

În ceea ce priveşte accidentele rutiere uşoare, în mediul urban au fost înregistrate 71 de astfel de evenimente, soldate cu 87 de persoane rănite uşor, iar în mediul rural s-au produs 35, soldate cu rănirea uşoară a 37 de persoane, în vreme ce pe DN 1 şi DN 7 au fost înregistrate 4 accidente uşoare, soldate cu rănirea uşoară a 4 persoane.

Principalele cauze ale accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la conditiile de drum, traversare neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor şi nepăstrarea distanţei între vehicule.

În primele 6 luni ale anului 2015, efectivele de poliţie rutieră, în colaborare cu poliţiştii de la ordine publică, au constatat 387 de infracţiuni, din care 226 la regimul circulaţiei şi 161 de altă natură.

Pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală au fost constatate 81 de infracţiuni, pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice neînmatriculat sau neînregistrat au fost constatate 53 infracţiuni, iar pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere au fost constatate 58 infracțiuni.

La regimul rutier au fost aplicate 26.022 sancţiuni contravenţionale,          din care 11.641 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 414 pentru depăşire neregulamentară, 147 pentru consum de alcool, 237 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 1.451 pentru indisciplina pietonilor şi 3.719 sancţiuni pentru neportul centurii de siguranţă.

Au fost reţinute în vederea suspendării 1.122 permise de conducere şi au fost retrase 731 certificate de înmatriculare pentru diferite defecţiuni tehnice, lipsa inspecţiei tehnice periodice sau lipsa RCA.

Totodată, au fost executate 740 de acţiuni tematice, în special în locurile cu risc de producere a accidentelor rutiere, la acestea participând şi poliţişti de ordine publică dar şi reprezentanţi ai instituţiilor de colaborare, cu atribuţii în ceea ce priveşte siguranţa rutieră şi controlul traficului rutier.

Pentru verificarea legalităţii transporturilor de mărfuri şi persoane, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, împreună cu reprezentanţi ai I.S.C.T.R – Agenţia Alba şi ai Registrului Auto Român – Filiala Alba, au organizat 18 acţiuni în cadrul cărora au constatat 768 de abateri contravenţionale comise de transportatorii de mărfuri şi 310 comise de conducătorii de autovehicule destinate transportului rutier public de persoane. Taximetriştilor le-au fost aplicate 186 de sancțiuni contravenţionale.

În perioada analizată efectivele de poliţie rutieră au ridicat, în vederea confiscării, 166 m3 material lemnos, dar şi alte bunuri industriale, valoarea torală a confiscăriilor fiind de 29.650 lei.

bilant1Domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, prezent la activitatea de evaluare a activităţii efectivelor de poliţie rutieră, a apreciat activitatea poliţiştilor ca fiind una bună, fapt care a condus la creşterea siguranţei rutiere, în judeţul nostru.

Domnia sa le-a cerut poliţiştilor să intensifice acţiunile de combatere a indisciplinei rutiere şi să manifeste fermitate şi intransigenţă faţă de orice abatere comisă de participanţii la trafic.

Totodată le-a recomandat să continue activităţile informativ – preventive menite să conducă la conştientizarea, de către cetăţeni a importanţei respectării regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, acordând atenţie sporită, pietonilor, bicicliştilor, mopediştilor şi motocicliştilor. (Z.U.)

Publicitate

Curier Județean

Primăria Daia Română cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru efectuarea lucrărilor de întreținere în comună: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Primăria Daia Română cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru efectuarea lucrărilor de întreținere în comună: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Daia Română a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția unui buldoexcavator cu accesorii. Valoarea totală estimată a contractului este de 415.700 lei, fără TVA.

Prin achiziția unui buldoexcavator cu accesorii pentru UAT Comună Daia Română, județul Albă se dorește întreținerea drumurilor agricole și stazilor, curățarea resturilor vegetale și întreținerea comunei la costuri mai reduse.

Achiziția cuprinde furnizarea unui buldoexcavator și accesorii (Cupă excavator 610 mm, Tocător de resturi vegetale cu lățime de lucru de minim 1200 mm și diametru de tocare de minim 50 mm, Cupa excavator 300 mm).

Electrica Furnizare Discount

Principalele beneficii generate de achiziția de buldoexcavator și accesorii

-Reducerea costurilor de întreținere a localității
-îmbunătățirea standardului de viață a locuitorilor comunei Daia Română.

Caracteristici tehnice și de performanță minime obligatorii pentru utilajul ce face obiectul achiziției:

 • Putere motor: minim 95 CP – maxim 100 CP
 • Greutate operaționala de minim 8.2 Tone
 • Transmisie tip POWER SHUTTLE cu patru trepte de viteză, înainte / înapoi
 • Cilindru de direcție plasat în față punții pentru mai multă protecție
 • Punte spate din construcție cu trei camere separate de ulei( diferențial și frână, și transmisii finale)
 • Diferențial blocabil 100% – montat pe manetă încărcător
 • Pompă hidraulică cu pistoane axiale și debit variabil
 • Presiunea sistemului hidraulic – minim 250 Bar
 • Debitul hidraulic necesar – minim 160 litri/minut
 • Cupa multifuncționala cu dinți, capacitate minim lm3 , lățime minim 2400mm
 • Paralel lift mecanic rezultat din geometria brațelor (la ridicare, cupa să rămână în aceeași poziție în raport cu solul, fără nici o intervenție din partea operatorului)
 • Sistem de revenire la poziția de săpare, și menținerea poziției cupei pe cursa de ridicare/coborâre
 • Radiatoare rabatabile pentru o curățare ușoara și rapidă
 • Elemente de protecție din cauciuc a radiatorului în partea frontală a utilajului.
 • Braț de excavare curbat, cu ranforsări, și profil îngust pentru vizibilitatea optimă
 • Balansier extensibil, adâncime de săpare minim 5700 mm
 • Forța de excavare cupa – minim 63.4 kN
 • Linie hidraulică auxiliară pentru picon
 • Unghi de rotire a cupei de excavare minim 200 grade

Anul de fabricație al utilajului trebuie să fie minim 2021.

Accesorii:

Cupa excavare minim 300 mm – maxim 350 mm
Cupa excavare minim 610 mm – maxim 700mm
Tocător de resturi vegetale cu lățime de lucru de minim 1200 mm și diametru de tocare de minim 50 mm

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Proiect pilot destinat străzilor neasfaltate pentru impermeabilizarea carosabilului. Trei străzi asfaltate în câteva zile

Publicat

în

La Sebeș a început un proiect pilot destinat străzilor neasfaltate, prin care se așterne o îmbrăcăminte bituminoasă ușoară pentru impermeabilizarea carosabilului, scopul principal fiind reducerea prafului și a pulberilor. Primele străzi pe care s-a intervenit sunt Florilor, Cânepiști și Sălane, urmând ca lista să fie completată în anul 2022 cu alte 14 străzi.

Lucrările se desfășoară într-un timp relativ scurt, iar soluția este eficientă având în vedere că Sebeșul numără aproximativ 100 de străzi nemodernizate. Structura rutieră realizată este formată din stabilizarea pietruirii existente cu un liant hidraulic pe o grosime de 20 cm și aplicarea unui tratament bituminos dublu de suprafață cu emulsie.

Evacuarea apelor pluviale de pe partea carosabilă se va efectua prin profilul transversal cu pantă unică de 2,5%.

Electrica Furnizare Discount

Bugetul pentru impermeabilizarea celor trei străzi cu strat asfaltic a fost de 520.000 lei (tva inclus), lungimea totală a străzilor însumând 1,3 km.

Primarul Dorin Nistor menționează că vor fi evaluate beneficiile acestui proiect, urmând ca în anul 2022 să se realizeze intervenții similare pe străzile: Arțarului, Secașului, Dorin Pavel (prelungire), Decebal (ramificație), Fagului, Paul Tomița – din Sebeș, str. 24 Ianuarie, Sânzâienelor, Oituz, Piața Săsească, Avântului – din Petrești și străzile Râului, Arini, Dumbrava – din Lancrăm.

Citește mai mult

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 27 – 29 noiembrie 2021

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 27 – 29 noiembrie 2021

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 20 – 22 noiembrie 2021. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 27- 29.11.2021

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare