Rămâi conectat

Actualitate

Evaluarea Națională ar putea avea loc la termen, pe 22 iunie. Ce a anunțat Sorin Cîmpeanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

În cursul zilei de miercuri, 24.03.2021, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că va propune varianta decalării cu doar o săptămână a anului școlar, pentru ca Evaluarea Națională să nu se dea pe 5 iulie, ci pe 22 iunie, așa cum era stabilit.

Propun o variantă în care să rămânem cu toate examenele naționale la locul lor, fără nicio modificare, să scurtăm semestrul II cu o săptămână”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Această reacție vine după ce, miercuri, Sorin Cîmpeanu anunțase că s-a luat decizia prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după bacalaureat, cu tot cu admiterea la liceu, pentru a nu se închide școlile.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că, joi, 25 martie, organizează la ministerul Educației o ședință a Comitetului de Dialog Social la care participă reprezentații sindicatelor, ai elevilor și ai părinților.

Asta după ce Federația părinților a respins propunerea de decalare cu două săptămâni a anului școlar.

„Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a aflat din presă, cu stupefacție, deciziile adoptate de Ministerul Educației fără o consultare prealabilă a partenerilor de dialog social, conform art. 80 din Legea Educației Naționale”, au precizat reprezentanții părinților.

Și Consiliul Național al Elevilor a reacționat marți, la scurt timp după anunțarea deciziei, spunând că nu este de acord cu prelungirea vacanței de Paște, menținerea școlilor deschise în format fizic atunci când rata incidenței depășește 6/mia de locuitori și amânarea Evaluării Naționale.

În ședință, ministrul educației spune că va merge cu o variantă în care elevii din anii terminali să aibă examenele – Evaluarea națională de clasa a VIII-a și bacalaureatul – pe calendarul actual, iar restul elevilor să încheie anul școlar cu o săptămână mai târziu față de data planificată în calendarul inițial, adică pe 25 iunie, în loc de 18 iunie.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea