Rămâi conectat

Actualitate

Evaluarea Națională 2021: Calendarul OFICIAL al etapei speciale 28 iunie – 12 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Etapa specială este dedicată elevilor care nu pot participa la prima etapă din motive medicale sau care țin de măsurile de protecție sanitară.

Calendarul Evaluării Naționale 2021 – Etapa Specială

  • 28 iunie – 2 iulie 2021            Înscrierea la etapa specială a evaluării naționale (Se pot înscrie numai candidații care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în perioada 07 – 11 iunie 2021)
  • 5 iulie 2021                    Limba și literatura română – probă scrisă
  • 6 iulie 2021                    Matematica – probă scrisă
  • 7 iulie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 9 iulie 2021                   Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12:00) Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)
  • 10-11 iulie 2021    Rezolvarea contestațiilor
  • 12 iulie 2021                      Afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Ordinul de ministru modifică ordinul 5.455/2020 în mai multe puncte. Una dintre modificări prevede ce elevi pot participa la etapa specială:

Citește și: Toate MODELELE de SUBIECTE și teste de ANTRENAMENT pentru BACALAUREAT 2021. Calendarul BAC 2021 pentru elevii claselor a XII-a

„Absolvenții învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului, au fost în izolare/carantină, au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, pot susține probele examenului în etapa specială, conform calendarului de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a anul școlar 2020 2021 din anexa la prezentul ordin”.

Citește și: Modele de SUBIECTE, BAREME și TESTE de ANTRENAMENT, la română și matematică pentru EVALUARE NATIONALA 2021

”Candidaților din categoriile enumerate care au participat la una sau mai multe probe dintre probele de examen, dar care nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22 – 25 iunie 2021”.

Pentru că în ordinul inițial nu exista precizarea clară despre câți profesori asistenți trebuie să fie în sală, apare acum și această modificare:

„Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba”.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea