Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Curier Județean

Evaluarea activității Poliției municipiului Aiud, pe primele 6 luni ale anului 2015: Mai puține infracțiuni decât anul trecut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Activităţile de evaluare a rezultatelor obţinute de subunitățile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuat. La Aiud, în primele 6 luni ale anului 2015, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, au fost înregistrate mai puţine infracțiuni stradale şi au fost sesizate mai puţine infracţiuni contra persoanei.

Din analiza rezultatelor obţinute de poliţiştii din Aiud, în primele 6 luni ale anului 2015, a rezultat că activitatea lor a urmărit realizarea obiectivelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, referitoare la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, reducerea riscului rutier, prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional.

Statistic, numărul infracţiunilor sesizate în mediul urban a înregistrat o scădere cu 93, de la 476, în semestrul I 2014, la 383 – în semestrul I 2015, cea mai mare scădere fiind înregistrată la infracțiunile comise împotriva persoanei     ( cu 70 de fapte ). Totodată se constată o scădere infracțiunilor stradale dar şi a celor contra patrimoniului ( cu două, respectiv 8 fapte).

Elit - Gustul Desăvârșit

În mediul rural, la nivelul secţiei şi a celor 9 posturi de poliţie arondate, au fost sesizate 148 de infracţiuni, 44 dintre acestea fiind constatate de poliţişti din oficiu sau în flagrant delict.

Pentru descurajarea faptelor antisociale, poliţiştii din zona Aiudului au aplicat 3.688 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 649.321 lei.

În primele 6 luni ale anului 2015, poliţiştii rutieri au intervenit pentru soluţionarea unui număr de 7 accidente de circulaţie, soldate cu victime omeneşti (două persoane decedate şi 6 persoane rănite grav).

Pentru combaterea indisciplinei rutiere au fost aplicate 2.759 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute, în vederea suspendării, 189 permise de conducere şi au fost retrase 99 de certificate de înmatriculare.

La analizarea rezultatelor, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost reprezentată de domnul comisar şef de poliţie Rus Mihai, adjunct al şefului inspectoratului, care a apreciat eforturile depuse de poliţiştii din Aiud, precum şi întreaga lor activitate desfăşurată pentru liniştea cetățenilor din Aiud şi din zonele rurale, limitrofe municipiului, având în vederea şi faptul că în primele 6 luni ale anului 2015, nu au fost înregistrate evenimente grave, care să pună în pericol ordinea şi siguranţa publică.

Totodată le-a recomandat să manifeste solicitudine şi să răspundă prompt solicitărilor venite din partea cetăţenilor, să intensifice activităţile de prevenire a faptelor penale, în special a celor comise cu violenţă dar şi acţiunile de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale.

În ceea ce priveşte circulaţia rutieră, având în vedere creşterea valorilor de trafic, domnul comisar şef Rus Mihai a cerut intensificarea acţiunilor pentru prevenirea accidentelor şi de asigurare a unui trafic fluent şi sigur.

Reamintim faptul că, în perioada 10 – 22 iulie a.c., la subunităţile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, se desfășoară activităţile de evaluare a rezultatelor obţinute în primul semestru al anului 2015.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Zilele Sebeșului 2022: Gimnastele Flavia Sentea și Sara Maria Dan vor fi premiate și vor evolua în fața publicului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Zilele Sebeșului 2022: Gimnastele Flavia Sentea și Sara Maria Dan vor fi premiate și vor evolua în fața publicului

Cu prilejul Zilelor Municipiului Sebeș din acest an, primarul Dorin Nistor va oferi premii unor sportivi ai orașului care au excelat în sporturi frumoase, prin muncă, perseverență și încredere: gimnastele Flavia Sebastiana Sentea și Sara Maria Dan, tânăra jucătoare de tenis Giulia Pienariu și ciclistul Roberto Burța.

CITEȘTE ȘI: 18 – 21 AUGUST 2022: PROGRAMUL evenimentelor pentru Zilele Municipiului Sebeș

Gimnasta Flavia Sebastiana Sentea

Născută la Sebeș, în 12 februarie 1999, Flavia a copilărit la Petrești, iar la numai 4 ani a fost îndrumată de părinți spre Deva, unde a pășit cu succes la „școala campioanelor”. Multiplă campioană națională și mondială, medaliată cu argint la Campionatul Mondial de Gimnastică Aerobică din Portugalia și din Azerbaidjan, Flavia Sentea se întoarce acasă cu mândrie, după fiecare competiție. Are o colecție de medalii impresionantă, un zâmbet cald, iar visul său este să ofere tot ce are mai bun oamenilor acestor locuri. La ceas de retragere, Flavia se întoarce acasă pentru a sărbători alături de noi Zilele Sebeșului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Gimnasta și balerina Sara Maria Dan

Are 9 ani și este elevă a Școlii Gimnaziale nr. 2 din Sebeș. Sara a descoperit tainele baletului la vârsta de 6 ani. A urmat cursuri de gimnastică artistică la Liceul Sportiv Cetate Deva, dar pandemia de Coronavirus a determinat-o să se îndrepte cu grație spre balet, actualmente pregătindu-se la Sibiu.

Tenismena Giulia Pienariu

Are 13 ani, dar joacă la grupa de vârstă de 14 ani. Giulia este ambiția întruchipată. Acum este legitimată la Tenis Club Dura din Sebeș și este cu siguranță o speranță a tenisului de câmp. În clasamentul Federației Române de Tenis se află în primii 50 de sportivi! Giulia evoluează și în campionatele de Tenis Europene din Italia, Anglia și Austria reprezentând lotul României. Recent a câștigat și Cupa Universității „1 Decembrie 1918″ Alba Iulia.

Ciclistul Burță Roberto

Roberto Burța sau Peque cum îi spune toată lumea, este probabil unul din cei mai promițători mountain bikeri români ai momentului. În aceste zile se află în Germania, unde participă la Campionatele Europene, căci face parte din echipa națională de ciclism a României. Recent a cucerit locul al doilea la Campionatele de Cross Country Olimpic – categoria Tineret. Roberto practică ciclismului de la vârsta de 10 ani, pasiune care i-a fost încurajată de părinții săi. Actualmente face parte din echipa CSU Scott Tg. Mureș, alături de care a reușit să câștige titlul de vicecampion național la categoria Elite.

Gimnastele Flavia Sentea și Sara Maria Dan vor evolua în fața publicului pe scena din Parcul Arini, sâmbătă, 20 august 2022, începând cu ora 18.30.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și SPAP Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| În ce stadiu sunt lucrările de modernizare la grădinițele aparținătoare Școlii Gimnaziale „Iosif Pervain” Cugir: Investiție de peste 2.8 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| În ce stadiu sunt lucrările de modernizare la grădinițele aparținătoare Școlii Gimnaziale „Iosif Pervain” Cugir: Investiție de peste 2.8 milioane de lei

Viceprimarul Călin Furdui, Administratorul Public, Marius Jibotean și membrii ai echipei de implementare a proiectului s-au deplasat în teren pentru a analiza stadiul real al investițiilor.

Din constatările reprezentanților administrației locale, lucrările sunt finalizate în pocent de 90% la Grădinița cu Program Normal nr. 2 (str. 21 Decembrie 1989), respectiv 70%, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 (str.Traian Vuia). Datorită unor modificări și lucrări suplimentare, în special la instalațiile electrice și la sistemele de protecție împotriva incendiilor, s-a decis prelungirea contractului de execuție cu încă două luni.

Reamintim că modernizarea celor două grădinițe se derulează în baza proiectului cu finanţare europeană „Reabilitare, modernizare și echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială „Iosif Pervain” Cugir”, în valoare de peste 2.8 milioane de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Clădirile au beneficiat de lucrări de reconformare structurală a șarpantei, renovări interioare și exterioare, înlocuiri de instalații sanitare, electrice, termice, inclusiv centrală termică. Grădinițele au fost eficientizate energetic prin introducerea încălzirii în pardoseală și montarea de panouri solare și fotovoltaice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Vineri| Vernisajul expoziției temporare „Vremuri și bani… Din colecția numismatică a muzeului din Sebeș” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Vineri| Vernisajul expoziției temporare „Vremuri și bani… Din colecția numismatică a muzeului din Sebeș” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”

Vineri, 19 august 2022, începând cu ora 18.30, la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș va avea loc vernisajul expoziției temporare „Vremuri și bani… Din colecția numismatică a muzeului din Sebeș”. Expoziția, organizată în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, prezintă publicului o parte a colecției de numismatică a muzeului din Sebeș, monedele și tezaurele monetare care, în trecut, au aparținut unor colecționari particulari (Rudolf Weiss și Alfred Heitz) și fostului Gimnaziu Evanghelic din Sebeș.

Aceste mici colecții reprezintă, de fapt, nucleul în jurul căruia s-a dezvoltat în timp, prin cercetări de teren, achiziții și donații, colecția de numismatică a Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș care numără, în prezent, 2.600 de piese, monede antice, medievale şi moderne.

Vor fi expuse monede confecționate din bronz și argint, grecești, romane, medievale și moderne, descoperiri izolate, dar și tezaure, precum cel datând din timpul domniei lui Sigismund de Luxemburg (1387–1437) și compus din 1632 de piese.

Elit - Gustul Desăvârșit

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 19 august 2022 – 12 ianuarie 2023, de marți până vineri între orele 8 și 16, iar sâmbăta și duminica de la ora 10 la ora 16.

În perioada 19-21 august 2022, cu prilejul evenimentului Zilele Municipiului Sebeșului, muzeul municipal oferă acces gratuit vizitatorilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare