Rămâi conectat

Ştirea zilei

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021 clasa a IV-a: Modele de SUBIECTE la Matematică

Ziarul Unirea

Publicat

în

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021 clasa a IV-a: Modele de SUBIECTE la Matematică

Astăzi, 19 mai 2021, elevii de clasa a IV-a din toată țara au susținut proba la matematică din cadrul examenului național.

Calendar – Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a – EN IV – 2021:
  • Limba română – 18 mai 2021
  • Matematică – 19 mai 2021
  • Limba maternă – 20 mai 2021

Notele de la Evaluarea Nationala 2021 de la clasa a IV-a nu se trec in catalog si nu sunt facute publice. Acestea sunt comunicate parintilor de catre diriginti si sunt utile pentru a stabili eventualele lacune ale elevilor, mai ales dupa un an de pandemie, cand scoala s-a desfasurat cu dificultate.

Toate probele se sustin cu prezenta fizica, indiferent de scenariile in care se afla unitatile de invatamant. Salile in care se sustin aceste evaluari sunt, de regula, cele in care elevii isi desfasoara activitatea in mod obisnuit. Acestea sunt adaptate in prealabil, dupa caz, in functie de testul planificat, prin eliminarea oricaror materiale didactice care i-ar putea influenta pe elevi.

Testele sunt elaborate de Centrul National Pentru Politici si Evaluare in Educatie (CNPEE), au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale si trebuie sa aiba un nivel mediu de dificultate. Durata alocata rezolvarii acestora este de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV. Testele sunt evaluate in cadrul unitatii de invatamant, de catre cadrele didactice din respectiva unitate, in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie Damaris Vasinc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, s-a calificat al treilea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de istorie. Citește și: FOTO: Andra și Sarah eleve la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea