EVALUARE NAȚIONALĂ 2020 – TESTE de antrenament pentru pregătirea elevilor de clasa a VIII-a – setul V

Ministerul Educației a publicat noi teste de antrenament pentru elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc pentru Evaluarea Națională 2020. Setul 5 de teste de antrenament conține subiecte de Limba maternă, Limba română și Matematică, pe care elevii le au de rezolvat până vineri, când Centrul din subordinea Ministerului Educației va publica baremele.

“Recomandăm rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări”, spun specialiștii CNPEE. Descarcă de mai jos testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020.

SETUL V

Limba română

ELIT

Limba maternă

Matematică

Mihail David - 2020

Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională 2020 sunt concepute de specialiștii Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (instituția ce reunește IȘE și CNEE), “în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea”, se arată pe platforma oficială pe care în fiecare luni sunt publicate subiectele pentru pregătirea elevilor de clasa a VIII-a.

Citește și: EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: MODELE de SUBIECTE (TESTE) și BAREMELE pentru elevii de clasa a VIII-a

La Evaluarea Națională 2020 se pot înscrie absolvenții clasei a VIII-a din seria curentă, dar și absolvenții din seriile anterioare care nu au participat la Evaluarea Națională din anul respectiv.

Evaluarea Națională se va organiza cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare. În sala de clasă vor fi maximum 10 elevi, care vor purta obligatoriu mască și mănuși, respectând toate măsurile de distanțare socială. Aceștia vor intra pe un coridor și vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală. De asemenea, părinții vor evalua riscurile asupra copiilor lor sau a membrilor familiei în ceea ce privește participarea elevilor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...