Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Evaluare Națională 2015: Elevii de clasa a II-a susțin, marți, proba la română citit

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii de clasa a II-a susțin, marți, proba la română citit din cadrul Evaluării Naționale 2015, după ce luni, 18 mai, a fost organizată proba la română scris. În județul Alba sunt așteptați peste 2.500 de elevi.

elevi clasa a II-aPe 20 mai va avea loc proba la matematică, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor putea susţine proba scrisă la limba maternă pe 21 mai şi cea la citit pe 22 mai

Este pentru al doilea an când Ministerul Educaţiei organizează evaluarea naţională pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Elevii vor fi evaluaţi în privinţa cunoştinţelor acumulate în primii ani de şcoală, dar vor fi şi obşnuiţi cu  atmosfera de examen.

Testele elaborate pentru clasa a II-a vizează evaluarea competenţelor de producere a mesajelor scrise, evaluarea competenţelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competenţelor de matematică. Durata alocată rezolvării testelor de evaluare este de câte 30 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a.

Potrivit metodologiei de organizare a examenelor pentru clasele primare, Ministerul Educaţiei vrea să evalueze nivelul de cunoştinţe acumulat de elevii în primii ani de şcoală, diferit pentru fiecare clasă în parte.

Pentru clasa a II-a, testările vizează evaluarea competenţelor de scris-citit în limba română şi evaluarea la matematică. Pentru elevii de clasa a II-a testul va dura 25 de minute. Elevii vor fi supravegheaţi de învăţător şi de un alt profesor din şcoală

Pentru clasa a IV-a, testările vizează evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română, evaluarea competenţelor la matematică, iar cei care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine o testare şi la limba maternă. La clasa a IV-a evaluarea va dura 60 de minute pentru fiecare test . Şi în acest caz, elevii vor fi supravegheaţi de învăţător şi de un alt profesor din şcoală.

Elevii de clasa a VI-a vor da testare la „limbă şi comunicare”, „Matematică şi Ştiinţele Naturii”, iar cei care aparţin minorătăţilor naţionale vor susţine şi un test La limba maternă. La clasa a VI-a, elevii vor fi supravegheaţi de doi profesori.

Elevii nu primesc note sau calificative, iar rezultatele obţinute nu se vor trece în catalog.

În județul Alba, la clasa a II-a sunt înscriși 2.564 de elevi dintre care 64 vor susține și proba la limba maternă. la clasa a IV-a sunt așteptați 3.126 elevi dintre care 144 susțin și proba la limba maternă; la clasa a VI-a sunt așteptați 3.011 elevi dintre care 98 vor susține și proba la limba maternă.

Calendar Evaluare Naţională clasele II-VI:

CLASA a II-a

 18 mai 2015 – proba scrisă la Limba română

19 mai – proba de citire la Limba română

20 mai – Matematică

21 mai – scris Limba maternă

22 mai – citit Limba maternă.

CLASA a IV-a

26 mai – Limba română

27 mai – Matematică

28 mai – Limba maternă

Clasa a VI-a

 2 iunie cu prooba de Limbă şi comunicare

3 iunie cu proba de Matematică şi Ştiinţe ale naturii


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea