Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Evaluare Naţională 2014: Peste 3.200 de elevi din Alba intră de mâine în febra simulărilor. Prima probă, la limba română

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marţi, 18 februarie sunt aşteptaţi la simularea Evaluării Naţionale 2014 un număr de 3.272 elevi de clasa a VIII-a, din judeţul Alba, pentru proba de limba şi literatura română. Elevii trebuie să fie în clasele şcolii în care studiază până la ora 8.30, iar la ora 9.00, vor începe examinarea. Elevii sunt obligaţi să rămână în săli până la ora 10.30, iar lucrările nu vor fi corectate de profesorii de la şcoala în care studiază elevii, ne-a comunicat vicepreşedintele Comisiei de Evaluare Naţională 2014, Dan Cherecheş. Atmosfera va fi ca şi la examen, în majoritatea sălilor vor exista camere de supraveghere.  

Amintim că în zilele de 18,19 şi 20 februarie toţi elevii de clasa a VIII-a vor susţine în acelaşi timp proba la limba română, matematică şi, după caz, limba maternă. Marţi se desfăşoară proba scrisă la limba şi literatură română, miercuri are loc proba scrisă la matematică, iar joi, pe 20 februarie, la limba şi literatura maternă.

În ceea ce priveşte limba română, elevii de clasa a VIII-a nu vor fi însa testaţi cu privire la alegorie, vor fi exceptate de asemenea complementul direct si propoziţia subordonata completivă directa, precum şi alte conţinuturi care încă nu le-au fost predate elevilor. Şi la matematica vor fi capitole care nu vor intra în materia simulată, printre care operaţii cu rapoarte şi funcţii.

Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie. Ministerul Educaţiei arată că simulările au ca scop pe de o parte  familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare Evaluarea Naţională 2014  nu se pun în catalog. Rezultatele vor fi analizare la nivelul fiecărei şcoli în parte.

Examenul propriu-zis de Evaluare Naţională 2014 începe pe 23 iunie. Rezultatele la examen de la finalul clasei a VIII-a contează pentru admiterea la liceu. Faţă de 2013, anul acesta, pentru admiterea la liceu, notele la examenele naţionale reprezintă 75% din media de admitere la liceul dorit.

CALENDAR EVALUARE NAŢIONALĂ 2014

13 iunie  Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

16 – 18 iunie  Înscrierea la Evaluarea Naţională

23 iunie  Limba şi literatura română – probă scrisă

24 iunie  Limba şi literatura maternă – probă scrisă

25 iunie  Matematica – probă scris

27 iunie Afişarea rezultatelor (până la ora 16)

27 iunie  Depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)

28 iunie-30 iunie Rezolvarea contestaţiilor

1 iulie Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Ministerul Educaţiei a decis ca începând din 2014 media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%,  şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Citeşte şi:  Calendarul simulărilor la Evaluare Naţională


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea