Rămâi conectat

Ştirea zilei

Europarlamentarul Rareș Bogdan: ”Doresc ca toate companiile de stat care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să închidă de urgenţă conturile şi cardurile bancare.”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Europarlamentarul Rareș Bogdan: ”Doresc ca toate companiile de stat care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să închidă de urgenţă conturile şi cardurile bancare.”

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a declarat că toate companiile de stat românești ar trebui să-și închidă conturile la băncile austriece din România și să le mute la alte bănci, după ce Austria a blocat, joi, prin veto admiterea României și Bulgariei în Consiliul Justiție și Afaceri Interne.

Bogdan mai spune că nu au existat presiuni asupra companiilor austriece, așa cum i-ar fi reproșat cancelarul austriac într-o discuție.

”Tocmai ieri, domnul Grindeanu a dat un contract de 300 de milioane unei companii austriece”, a mai precizat prim-vicepreședintele PNL.

„Olanda nu a votat împotriva noastră, a votat doar Austria, într-un mod incalificabil. Din momentul acesta îi rog pe români şi autorităţile statului să acţioneze în consecinţă. Doresc ca toate companiile de stat, începând cu Romgaz, Transgaz, Hidroelectrica, Electrica, şi toate companiile care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să închidă de urgenţă conturile şi cardurile bancare.

Ceea ce a făcut Austria astăzi este o sfidare la adresa României, a bunelor relaţii ale României, iar cancelarul Karl Nehammer şi ministrul Gerhard Karner şi-au izolat ţara într-un mod incalificabil. Au venit cu argumente false, au minţit, au afirmat că au fost în ultimii ani presiuni pe firmele Schweinhofer şi OMV. Este o minciună sfruntată, nu a fost nicio presiune asupra companiilor austriece, din contră. Au afirmat că suntem ruta Balcanilor de Est, de unde ajung zeci de mii de refugiaţi în Austria. Este o minciună. Nu au ajuns pe rutele din România decât 1.400 de refugiaţi, toţi controlabili, pe care am acceptat să-i primim înapoi.

Au afirmat că o bună parte dintre afganii şi indienii care sunt pe teritoriul Austriei au intrat prin România, le-a arătat prin cifre confirmate de Frontex că nu s-a întîmplat acest lucru. În acest moment, Austria s-a plasat împotriva intereselor României”, a mai spus europarlamentarul PNL Rareş Bogdan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea